Příspěvky uživatele - 6.15

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Comice, 12.4.2010
Vzrůst stromku je dán odrůdou a podnoží. Hrušně jsou cizosprašné, pokud nejsou v okolních zahradách hrušně, je třeba brát vpotaz i kompatibilitu při oplodnění. Nevím dle čeho vybíráte, ale pokud máte malou zahrádku vyberte druhou hrušeň co plodí v... celý příspěvek >
Šedý povlak na větvičkách, 1.4.2010
Ano, souhlasím. Prohlédl jsem si fotku a je to ochmíření na předčasně vyběhlé špičce loňského letorostu.
Roubování hrušní, 31.3.2010
U nás ještě stromy mízu nemají. Pupeny jabloňí jsou trochu větší, ale ještě nevystrkují zelené špičky. Na hrušně jsem dnes nekoukal, ale bude to podobné. Kůra od dřeva trochu jde, ale žádný zázrak. Dnes jsem při řezu dloubal do větviček a nic moc. A... celý příspěvek >
Roubování hrušní, 31.3.2010
1. o vrtání do ořešáku nic nevím. Zřejmě nějaký návod z receptáře. 2. Přeroubování starší hrušně lze nejlépe provést v květnu. V té době má strom "mízu" a kůra s líkem lze odchlípnout. Přeroubování silného stromu tenkým roubem je rotiž... celý příspěvek >
Jak dlouho vydrží jabloně v kýbli s vodou, 30.3.2010
Já bych řekl, že víc než den je na škodu. Kořeny potřebují dýchat. Na anaerobní nejsou zvyklé.
Letní ranná jabloň, 24.3.2010
Průsvitné moučnatí. Přesto ho mám rád. Ještě mě napadla Krasava a Český ráj. Ty ale také nejsou bezproblémové. Ve starých pomologiích bývá často vyzdvihován Astrachán červený. Co ten?
Da se jeste prozezavat?, 24.3.2010
No dají... V květu je to nejlepší termín. Pokud je řežete před vyrašením, je to špatně.
Co s vlky?, 23.3.2010
Pak je ještě možnost tenterminál narovnat, čímž se vlky dostanou do vodorovné polohy. Pokud je dost obrostu, vyřezal bych je, pokud ne, můžete to ohnout. Viz ruziňská palmeta. Samozřejmě je použitelný řez na patku. Tak na 10% z nich vyrostou vhodné... celý příspěvek >
Ořez (totální?), 22.3.2010
Míza poteče proudem... Strom dost oslabíte, dají se do něj houbové choroby. Viděl jsem ale obražený pařez. Takový keř na kterém rostly ořechy.
Hliníkový žebřík, 11.3.2010
Děda používá léta hoby žebřík z marketu Nevím z kterého (Obi, Baumax nebo Hornbach). Tuším 3*10 příček. Je podstatně lehčí než ty profi. Cenově něco přes 3000Kč. Taky jsem ho koupil.
Jak zlikvidovat plevel ve výsadbě Rosa rugosa?, 7.3.2010
Dobrý den, Ctěla bych si vypěstovat živý plot z růže svraskalé, zajímá mně jestli je možno ji aspoň částečně tvarovat a také jak rychle roste a zda není po několika letech porost příliš těžký že by mohl např.zničit pletivový plot kterým by... celý příspěvek >
Poraďte prosím osvědčené převislé jahody, 3.3.2010
Jo, jednou jsem převislé stáleplodící jahody koupil. Měli s bílími květy a s růžovými květy. Ty růžové (2) nám chcíply a ty bílé rodily málo a chuť nic moc. Jméno odrůdy nebylo uvedeno.
35 let staré jabloně co s nima?, 22.2.2010
Tak to bude asi padlí. Ještě mě napadlo, že padlím bývají často napadány proliferační metly. No snad to ale proliferace nebude, ale vysvětlovalo by to mizernou plodnost. Jakým způsobem řez provádíte? Je třeba dostat ty stromy do klidu. Jinak... celý příspěvek >
35 let staré jabloně co s nima?, 21.2.2010
Ty stromy jsou moc blízko u sebe. Probral bych je a koruny otevřel do šířky. Jinak James Grieve je jedna z nejspolehlivějších odrůd. Spolehlivě a hojně plodí nestřídá. A to ho neřežu každý rok. Dokázat ořezat JG aby neplodil je opravdu umění. Není... celý příspěvek >
Prosím o radu o roubování, 20.2.2010
No nevím proč by mělo do očka zatékat. Vždyť to má pod střechou. Na těch roubovancích má pytlíky, takže ten vosk na špičce roubu asi nebude tak důležitý.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika