Příspěvky uživatele - 151.126

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ako lacno a ekologicky znížiť tvrdosť vody v bazéne, 8.8.2017
Hmm, neviem, či som správne pochopil Váš príspevok. V bazéne mám slanú vodu. Pridanie morskej soli však nezvyšuje tvrdosť, alebo sa mýlim? Cirkulácia mi ide 7h/denne. Aj napriek tomu, že sa veľa vápnika vyzrážalo na stenách bazéna, tak tvrdosť vody... celý příspěvek >
A čo potom tie komerčné "stabilizátory tvrdosti". Tie pracujú na akom princípe?
Používam HCl, ale nie na znizenie tvrdosti, ale na znizenie pH.  Používa niekto sodu na znizenie tvrdosti? Problem bude asi ten, ze znizi tvrdost, ale zvysi asi pH :-(
Rozmnožovanie Juky - oddelenie nových výrastkov, 10.7.2017
Je to na 100% gloriosa. Odhrabal som hlinu až takmer k pníku pôvodnej rastliny. Nová rastlina už mala svoje korene, tak som ju odrezal pod koreňami s kúskom pníka. Nechal som ju zopár dní preschnúť a zasadil som ju do kvalitného substrátu pre palmy.... celý příspěvek >
Elektronické testery kvality bazénovej vody, 3.7.2017
Aké máte skúsenosti s elektronickými prístrojmi na meranie pH, viazaného a voľného chlŕu, tvrdosti, salinity? Tieto prístroje z číny stoja zopár dolárov. Oplatí sa to vôbec, namerám s tým hodnoty blížiace sa realite?  Čo mám testery porovnávacie... celý příspěvek >
Meranie hladiny chlóru, 3.7.2017
V bazéne mám slanú vodu a chlorinátor na produkciu chlóru. Z vody cítiť chlór, takže chlorinátor funguje ok. Mám však tabletkový tester na celkový chlór, ktorým však nič nenamerám. Aké máte skúsenosti tí, čo máte v bazénoch chlorinátor/solinátor?... celý příspěvek >
Solinátor - nízka hladina soli, 27.6.2017
Dosypal som ešte 25kg soli, čo už bola koncentrácia okolo 4,3kg/m3,zamiešal, na solinátore stále svietila výstraha. Solinátor som vypol, výstraha už iba blikala. Po chvíli som ho vypol znova a výstraha zhasla. Takže solinátor počas prevádzky nezistí,... celý příspěvek >
Solinátor - nízka hladina soli, 26.6.2017
Skúsil som to rozvírit metlou :-) Do čerstvo napusteného bazéna by som si netrúfal vliezť. Filtrácia išla asi 2h, niečo soli ešte zostalo na dne. Ale keďže jednotka pracuje od 2kg/m3 a ja som tam dal takmer 4kg/m3, myslel som, že by to už malo... celý příspěvek >
Elektródy boli samozrejme vyčistené. 
Kúpil som použitý solinátor VA salt C15p. Nasypal som do bazéna 150kg soli, čo je koncentrácia približne 3,7kg/m3. Solinátor však stále vypisuje, že je nízka hladina soli. Solinátor by mal pracovať od hodnoty 2kg/m3, pričom optimálna hodnota by mala... celý příspěvek >
Slaná úprava vody a guľové ventily, 6.6.2017
V systéme rozvodov filtrácie mám použité veľké guľové ventily (nie plastové). Plánujem slanú úpravu vody. Môžem očakávať nejaké problémy s hrdzavením guľových ventilov? Slaná voda(0,4%) je podľa mňa menej agresívna, ako chlórová voda. Mosadzné guľové... celý příspěvek >
Aj solár aj prekrytie bazéna?, 5.6.2017
Mám 40 kubíkový fóliovaný bazén. Tento rok mi už nevyjdú financie na prekrytie bazéna. Uvažujem, že by som tento rok aspoň provizórne osadil solárny ohrev. Keď však budúci rok osadím prekrytie, tak solár bude asi zbytočný, takže vyhodím do luftu... celý příspěvek >
Akú filtráciu vybrať?, 11.4.2017
Bazén má 40m3 vody. Vyberám vhodnú filtráciu. Rozhodujem sa medzi filtráciou Brilix FSP-450 a Hayward 9m3/h. Brilix ma prietok 8m3/h, napln ma iba 45kg a prikon 0,55kW. Hayward ma 9m3/h, napln 100kg a prikon 0,61kW.  Nechapem ten priepastny... celý příspěvek >
Rozmnožovanie Juky - oddelenie nových výrastkov, 19.1.2017
Do mája bude ten výrastok taký veľký, ako pôvodná rastlina, rastie neuveriteľnou rýchlosťou. Môžem to teda urobiť tak, že odhrniem zem cca 10-15cm a odrežiem ho? Keď ho nemám zasadiť, kam ho mám dať? Do vody?
Plocha okolo bazéna, 11.11.2016
Koľajnice pre prekrytie bazéna musí byť v rovine, takže tam nemôžem urobiť spád.
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika