Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Snížení koruny meruňky, 30.7.2018 Obsahuje fotku
Minulý týden jsem uřezal na staré meruňce dvě nemocné větve. Řez měl na větší větvi 20 x 15 cm. Příležitostně ji natřu na plně uschlou plochu. Neobávám se úhynu stromu, i když je to nad rámec běžných doporučení.
Stromková růže, 30.7.2018 Obsahuje fotku
Můj roub neuschl a dokonce už má malá poupátka (4 týdny po naroubování). To dokáže jen růže. Za dva týdny pokvete. 
Skočec - Ricinus, 29.7.2018 Obsahuje fotku
Skočec už kvete. Listí chutná i mnohým parazitům. V Asii si ze syrového listí dělají prý saláty. Testovat to však určitě nebudu. Dneska už existuje i protijed, ale riziko otravy po pozření plodů je veliké. Takže to není kytka pro děti ani pro pejsky.... celý příspěvek >
Fayette, 29.7.2018 Obsahuje fotku
J. H. Hale není jediná broskvoň, která letos dozrává dříve. Na loňském stromku mohu její dozrávání poprvé pozorovat na vlastní oči.
Sklizeň rajčat a paprik - 2018, 23.7.2018
Vybral jsem si tři odrůdy, které se mi líbily a měly to být ustálené odrůdy opakovaně vysévané. Semínka jsem odebíral osobně na označený papír. Tak nevím, co se stalo. Takový plod jsem neměl. Mně se nejvíc zamlouvaly ty růžové ("malinové"). Myslel... celý příspěvek >
Sklizeň rajčat a paprik - 2018, 23.7.2018 Obsahuje fotku
Ať jsou tady aspoň nějaké papriky - přikládám obrázek. Papriky mi letos dobře rostou, ale moc jim teoreticky nerozumím. Při výsadbě dávám kompost, semínka mám většinou z paprik koupených v zimě v marketu, občas zalévám (za horka denně, pokud nejsem... celý příspěvek >
Suncrest na mandli, 22.7.2018
Jakou máte zeminu? Mandloň nemá ráda jílovitou.
Slimáci 2018, 18.7.2018
Daník: děkuji za tip. Vyhledal jsem si to a našel jsem příbuzné, kteří lépe pasovali na tvar ulity. Spíš to tedy bude placatějši suchomilka obecná (Xerolenta obvia). Žere vojtěšku,  jetel apod. a přenáší houbové choroby. Na dvou mladých... celý příspěvek >
Slimáci 2018, 18.7.2018 Obsahuje fotku
Od té doby, co se pohybuji převážně v teplých krajích, je u mě slimák vzácností. Málokdy ho vyryju a na slunci nevydrží. V zimě navíc všichni zmrznou a zůstanou jen vajíčka. Rozčilují mě však ti malí uliťáci, jejichž jméno neznám a nevím, jaké... celý příspěvek >
Trvalky pro včely, čmeláky, 17.7.2018 Obsahuje fotku
Moje komule je také málo navštěvovaná hmyzem. Největším trhákem pro hmyz je u mě fenykl. Tam to tak hučí, že se bojím přiblížit. Dříve tam byly i housenky otákárků (fenyklových), ale vosy je asi zlikvidovaly. Dneska jsem tam viděl jednu přežranou... celý příspěvek >
Meloun cantaloupe, 16.7.2018
Semínka jsou asi geneticky totožná. Jde o ty podmínky. U vás asi černá fólie, hodně kompostu, slunce, teplo i v noci, vhodná závlaha. Zkuste a dejte vědět.
Rajčata 2018/2, 16.7.2018 Obsahuje fotku
V Bulharsku se pěstuje hodně podobných odrůd: Červen gigant, BG gigant, Červen gradinski. Některé z nich jsou však hybridní. Takže pokud máte semínka z hybridních plodů, jde o složitého meziodrůdového křížence... Nicméně plody jsou to hezké.
Sklizeň rajčat a paprik - 2018, 16.7.2018 Obsahuje fotku
Taky jsem dočasně postižen mírným nadbytkem. K tipům na využití rajčat bych přidal česko-slovenské lečo, americké lečo (Uncle Ben´s), místní specialita - Lutenica-dresing kde se rajčata kombinují s paprikami a rajčatový nápoj (uvařená a přepasírovaná... celý příspěvek >
Cherry paradajky, 15.7.2018 Obsahuje fotku
Taky jsem vyzkoušel zasít semínka z (v ČR) koupeného cherry rajčete z Maroka. Mám teď asi 10 tyčkových rostlin, které se velmi podobají, ale plody jsou buď menší (5-12g) nebo o něco větší (10-18g). Na jedné rostlině s třemi výhony je jich až 200.... celý příspěvek >
Množení rybízu na meruzalku, 14.7.2018
Chcete říct, že máte meruzalku tlustou 3,6 cm?
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika