Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
J. H. Hale, 25.8.2018 Obsahuje fotku
Halemánie je v plném proudu. Tyto broskve jsou vzhledově i chuťově atraktivní a jsou za dobrou cenu. Dneska jsem na trhu viděl paní, která kupovala 30 kg na zavařování. Byl to jediný stánek s ovocem, kde byla fronta.
Očkování, 23.8.2018 Obsahuje fotku
Teď tomu dotazu nerozumím. Používám trojpupeny, protože z prostředního pupenu vždy vyroste výhon s mnoha listy. Nikdy ne jeden list, dva listy, tři listy nebo květ. Vždycky letorost. Květy po stranách se mohou vylomit nebo upadnou samy.
Očkování, 23.8.2018 Obsahuje fotku
Samozřejmě, že má cenu přeočkovat neujaté (zavodněné) podnože. Zvolte raději Forkertovo očkování, které je v září až v dubnu mnohem jistější. Není však dobré očkovat za mrazu. Páska by se neměla tak brzy zaříznout. Já ji nechávám až do vyrašení,... celý příspěvek >
J. H. Hale, 23.8.2018 Obsahuje fotku
Pár postřehů o této staré americké odrůdě. Plody jsou velké, mají červené líčko a krvavě zabarvenou dužninu okolo pecky. Jsou dobře odlučitelné od pecky a jsou velmi chutné. U mě chuťově překonaly i Suncrest. V ČR by mohly letos plodit koncem srpna,... celý příspěvek >
Vilma, Venus, Aztek, 23.8.2018 Obsahuje fotku
Moje Vilmoviště plodí docela dobře. Rostlina v interiéru je vyšší a méně plodná než venkovní rostliny. Chuť je dobrá, ale některá cherry rajčata jsou chutnější. Trochu mě mrzí, že nedokážu vypěstovat takovou násadu plodů, jaká je zobrazena na sáčku... celý příspěvek >
Očkování / roubování broskvoní, 22.8.2018
Obvykle se nechytnou. A co se nahodou chytne, neroste.
Identifikace housenky a mury, 16.8.2018
Jenom pro upřesnění. Dlouhozobky patří mezi lišaje a ne mezi můry. Přestože se lidově říká můry i lišajům, martináčům apod. Ještěže lidově neřadíme mezi jabka i hrušky. 
Sklizeň rajčat a paprik - 2018, 15.8.2018 Obsahuje fotku
Bez zalívání ty papriky nerostou. Ještě jsem je však vůbec nehnojil. Asi budu muset trochu přihnojit a zase zalít. Dneska ráno jsem si všiml, že není ani rosa. Odpolední vlhkost vzduchu bývá 52-57%, teplota tak 33-34. Silné rostliny rajčat už skoro... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 14.8.2018
Milane a Vladimíre, po vašich balkónových zkušenostech a analýze mám na vás rajčatový dotaz, týkající se vhodných odolných odrůd na balkón. Můj kolega by chtěl pěstovat rajčata ve větších nádobách na velkém jižním balkóně v Madridu. Jedny v jarní... celý příspěvek >
Výsev sadby do skleníku či ven?, 14.8.2018 Obsahuje fotku
Pokud nemáte možnost pozdějšího zakrytí (tunelový kryt nebo ohrádka a fólie), myslím, že je skleník jedinou šancí. Pro informaci: v Bulharsku v 50m.n.m. jsem viděl vysazovat venku košťáloviny k podzimní sklizni zhruba před měsícem. Nevěřím, že byste... celý příspěvek >
Plži na mladých stromcích, 13.8.2018 Obsahuje fotku
Zdá se, že pan 157.239 měl do jisté míry pravdu. Parazitem je v těchto plžích (Suchomilkách obecných) Motolice kopinatá. Plže občas sežerou ovce nebo jiná zvířata.
Čo je to za strom?, 13.8.2018 Obsahuje fotku
Maclura pomifera. I v trnavském okrese jsem jich několik viděl (obojí pohlaví). Nechal jsem dokonce naklíčit plod a vyrostlo mnoho semenáčků. Je to jedna z mála rostlin, kterou sežerou i housenky bource morušového. Je totiž ze stejné čeledě jako... celý příspěvek >
Slimáci 2018, 11.8.2018 Obsahuje fotku
Ještě k těm plžům v bílých plochých ulitách (suchomilkám). Z kulturních rostlin mi žerou jen listy ricínu, což mi až tolik nevadí. Pokud spadnou do vody, utopí se - nedokáží vylézt. Z utopených plžů jsem viděl vylézt průhledné bělavé larvy parazitů,... celý příspěvek >
Následky teplého počasí, 11.8.2018
Nevím, jaká byla u vás nejvyšší teplota, ale nemuselo to být jedinou příčinou. Kdysi jsem viděl v Korei několikakilometrovou jinanovou alej při vyšší teplotě a ostřejším slunci a nebyly tam stopy takového poškození. Pokud jde o kiwi, české teploty... celý příspěvek >
Kompletne zrezanie koruny mladej lipy, 10.8.2018 Obsahuje fotku
Takhle vypadá stará lípa uřezaná před 4 měsíci ve dvou metrech. Zdá se, že to rozdýchá. Pod těma drátama je to opravdu nevhodné místo.
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika