Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ořešák a vliv na stromky v okolí, 23.10.2018
Částečně to může být pravda. Ořechové listí, obsahující alkaloid juglandin (juglandine), může brzdit růst některých rostlin. Já jsem to nepozoroval, ale je možné, že mi dotyčné rostliny pod ořešáky nerostou. Kompost pocházející z ořechového listí... celý příspěvek >
Jakou hrušeň do písku a horka?, 15.10.2018
Myslím, že jde o nedorozumění. Na uvedené kdouloňové podnoži Clappova nechytá dobře nebo vůbec. Konference je tam vložena jen asi jako mezištěp s výbornou afinitou. Bujnější stromek Clappovy tvoří korunu. Pokud však zvolíte hrušňový semenáč, problém... celý příspěvek >
Roubování, 14.10.2018
Profesionální prodejci nesmějí prodávat vlky. Asi je tam určité malé riziko, že výhon poroste o něco silněji vzhůru a může (nemusí) plodit později nebo méně. Takže se vlky používají jen v amatérském prostředí pokud není k dispozici optimální... celý příspěvek >
Jakou hrušeň do písku a horka?, 14.10.2018
Je to skutečně moc požadavků najednou. Já bych asi volil kdouloňový semenáč a na něm bych po dosažení požadované výšky naštěpoval např. Konferenci. Pokud však máte navíc půdu alkalickou (vápno), ani to nepůjde. Navíc, kdouloňové podnože na trhu jsou... celý příspěvek >
Roubování, 14.10.2018
Vlky nevadí a starší tenké výhony také ne, pokud mají očka. Přesto bych do řezu vložil vždy jeden poznačený roub 1. jakosti a další z vlků nebo z roubů původního stromu. Nakonec stejně zapěstujete jen jeden výhon a ostatní slouží jen na zavalení... celý příspěvek >
Bedla červenající?, 14.10.2018 Obsahuje fotku
Dneska mě vyděsila bedla, která mi vyrostla v garáži na zahradě. Vylomila tím krycí lištu mezi dlažbou a (suchou) stěnou. Přitom venku je extrémní sucho a podlaha je z deseticentimetrového železobetonu. Pravda, stěna je z vepřovic (jíl se slámou).... celý příspěvek >
Očkování, 14.10.2018
Když nemrzne, dá se Forkertovým způsobem očkovat celoročně. Očko přinejmenším částečně přiroste i v zimě. Jinak by nepřežilo. Očko nemusí být tenké.
Výsadba prostokořenného stromku, 13.10.2018 Obsahuje fotku
Ano, stromky se už leckde začaly prodávat a sázet.
Nedostupná cibulovina Lužanka, 12.10.2018 Obsahuje fotku
Lužanka je u nás na Balkáně v plném květu. Pozná, že je podzim, ikdyž je ještě docela teplo. Až odkvete, vyrazí husté listy a vydrží bez omrznutí i kruté mrazy. Zmizne v dubnu.
Rajčata venku do Vánoc?, 12.10.2018 Obsahuje fotku
Moje rajčata také hodně plodí. Bohužel je musím trhat za zelena a nechat dozrát v interiéru. Ne, nebojím se zatím mrazu, ale saví škůdci upřednostňují červená nebo aspoň načervenalá rajčata a papriky. Snad s vyjímkou feferonek. Ty ochutnávají... celý příspěvek >
Výsadba prostokořenného stromku, 11.10.2018
Parno není 24 hodin denně. Vysaďte ho hned a zalévejte, pokud bude sucho. Stromek bez listí nemá velký odpar. U broskvoní se někdy obaluje kmínek, aby nevysychal. Současné počasí je velmi dobré zvláště na výsadbu meruněk, jejichž kořeny neregenerují,... celý příspěvek >
Lze roubovat na jednoletý, nebo i dvouletý, 11.10.2018
Když je roub mladý, mělo by se to chytit. Je však namáhavé dělat správný kopulační řez na silnější podnoži. Proto bych kopulační řez roubu připojil k podnoži plátkováním. Pokud už je podnož velmi silná, tak snad pomůže roubování za kůru v době... celý příspěvek >
Rajčata venku do Vánoc?, 10.10.2018 Obsahuje fotku
To je reálné v pobřežních oblastech Sicílie z druhé výsadby v září. Já jsem sázel druhá (zdravá) rajčata v srpnu ve vnitrozemí Bulharska. Začátkem listopadu zmrznou a Vánoc se dožijí jen Vilmy v interiéru. Nicméně venkovní rajčata a feferonky zatím... celý příspěvek >
Mandloň, 9.10.2018 Obsahuje fotku
Na snímku přikládám plody Zory. Rostlinu jsem kdysi koupil v Plantexu, a proto věřím, že to Zora je.
Jak sušit bylinky? V troubě?, 9.10.2018 Obsahuje fotku
Taky nechci sušit bylinky na slunci. Pokud mám málo místa a hodně bylin, suším i v silnější vrstvě za občasného spuštění pohybujícího se ventilátoru a převracení bylin. Po dvou dnech už dosušuji bez ventilace.
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika