|
Choroba sliviek, 3.8.2018  Při vyšších koncentracích, které jdou ruku v ruce s vysokými teplotami, se na různých rostlinách objevují takové tečkovité nekrotické léze krémové/okrové barvy, které jsou projevem působení přízemního ozonu. Je i spousta negativních fyziologických... celý příspěvek > |
 |
Aké má plody podpník St. Julien, 1.8.2018 Jak je na tom třeba Marunke (Ackermanova sl.) jako podnož? Mám na ní broskev, roste dobře, nepodrůstá. Zkouším také semenáče Chrudimské - zatím bujně rostou a u jako asi jedné z mála švestek pecky velice ochotně klíčí. Žlutý špendlík bych vlastnostmi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Aké má plody podpník St. Julien, 29.7.2018 Ono je více typů St. Julien. Jeden má plody zelené, jiný výše uvedené namodralé. |
 |
Cukernatost slivoní, 29.7.2018 Tak to vypadá, že Holovousy pustily před časem do světa roubovací materiál falešného Opálu. A zřejmě se to týká i školek, co si stromky samy "vyrábějí". Ty plody, co jsou podobné Viktorii mám prakticky stejné - zakoupeny jako rouby Opálu z VŠÚO... celý příspěvek > |
 |
Dozrávají meruňky ale hnijou, 18.7.2018 Tady "pomáhají" hlavně včely přenašečky. |
 |
Jabloň Mivibe - zkušenosti, 17.7.2018 No, myslím, že to Mivibe právě asi nebude. |
 |
Malvazinka, 15.7.2018  Malvazinka dozrává... |
 |
Rané švestky, 15.7.2018  Když jsem nedávno konzumoval Esslingenskou, tak mně připomínala Černošickou - tvar, doba dozrávání, údajná navinulost. Ta pecka ale moc malá není. |
 |
Flamingo, 15.7.2018 Nebylo to myšleno jako nějaké národnostní popíchnutí, to jde mimo mě, ale vzpomněl jsem si právě na to CV. Flamingo mj. pěstuji a Luna je podle mě jedna z nejlepších odrůd, a to nejen bělomasých. |
 |
Favorita Morettini 3, 14.7.2018 Tady, jako letos skoro vše, s menším obsahem cukrů. |
 |
|
 |
Flamingo, 14.7.2018 "A napokon - je to slovenská odroda".
Ano a šlechtitel z Moravy . |
 |
Hrušeň na hlohu, 13.7.2018 Osobně s tím zkušenosti nemám, ale údajně hrušeň na hlohu moc dlouho nevydrží. Kdyby to fungovalo, tak bych to přivítal. |
 |
Vadnoucí slivoň Haganta, 13.7.2018 Vloni mi odešla Elena na myroši - projevy byly také na podnoži, ne na odrůdě. |
 |
Bergeval Wawit - palmeta rez - haagska?, 13.7.2018 Nemáte porovnání Bergeval vs. Bergarouge? |
 |
Nejranější odrůdy slivoní, 13.7.2018 Letos jsou plody Katinky sušší, slupka trochu nahořklá (i u Hermana) a mají méně cukrů.
Máte někdo ranou Ersingerskou (Esslingenskou?)? Mě docela příjemně překvapila. |
 |