|
Letní jablka dozrávají, 11.7.2018  Když se jí dotknete, tak Vám zůstane v ruce (pokud už není na zemi) - snadno se oddělí stopka od plodonoše. Zrovna dnes jsem musel část sklidit, část už byla na zemi. Tady jsou plody každoročně šťavnaté - snad díky "nevhodné" kombinaci podnože... celý příspěvek > |
 |
Praskání kůry kolem větevního kroužku slivoně, 11.7.2018  Mám to také jen na Chrudimské (a ještě na ZR). Na všech pěti místech/stromech se to postupně objevilo. Stromy/rouby byly ze dvou zdrojů. |
 |
|
 |
Herman, 8.7.2018 Je náchylnější - na listech i plodech se příznaky šarky projevují. |
 |
Velmi rané broskve, 8.7.2018  Michal: Praskání pecek jsem zatím nezaznamenal. Rouby (očka) Luny jsem odebral naslepo ze starého zpustlého sadu (ten rok vše v sadu pomrzlo a bylo tam více odrůd, tak se odrůdy nedaly identifikovat).
Foto z doby před tím: |
 |
Nemoc listů zelene ryngle, 7.7.2018  Přidávám slíbené foto z několika různých stromů ZR. |
 |
Velmi rané broskve, 7.7.2018  Dozrála Luna - pro mě nejlepší bělomasá odrůda. |
 |
Letní jablka dozrávají, 7.7.2018 Dnes Julia dala první plody. Je to pracant a na zdejším stanovišti se jí daří. |
 |
Velmi rané broskve, 7.7.2018 Michal: lokalita Žatec (SZ Čechy), nadmořská výška kolem 235 m, severní svah. |
 |
Nejranější odrůdy slivoní, 6.7.2018  Dnes se sešly 4 odrůdy: ještě pár plodů Hermana, polovina plodů Katinky, Ersingerská a i pár prvních Teger. Nejšvestkovější chuť a i nejšťavnatější byla navinulá Ersingerská. |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 6.7.2018 Lišaj šeříkový. Fešák! |
 |
|
 |
Velmi rané broskve, 6.7.2018  Dnes sklizeny první plody FM3. |
 |
Nemoc listů zelene ryngle, 6.7.2018 Je to šarka a v kombinaci s vysokými teplotami se takto na ZR projevuje. Pozoruji několik let ty samé příznaky u všech ZR. Zítra zkusím nafotit. |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 4.7.2018 Tady je líhnutí na 71% - do chemie se mi už moc nechce, ale počkám a dám asi jen Spintor. Snad trochu zabere. |
 |
Nejranější odrůdy slivoní, 2.7.2018  Dužnina vyzrálého plodu FM3 je od pecky oddělitelná. |
 |
Chřadnoucí meruňka, 30.6.2018 Možná počínající ESFY. Jedna meruňka mi už na ní odešla, teď na jiné lokalitě podobně chřadne druhá. |
 |