|
Příspěvky uživatele - 224.76
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Slivoně 2017, 17.8.2017 Gabrovská kvete hojně, plodů vytvoří dost, ale dozraje jen pár - velkou část si bere obaleč (to by se dalo vyřešit - mně se to nedaří) a část se "scvrkne" na stromě. Mám ji naroubovanou na virózním (šarka) švestkovém odkopku, tak i to se asi na její... celý příspěvek > |  | Rajčata 2017, 17.8.2017 Strilo jsem vyřadil také, ale kvůli praskání plodů. Rubinku mám letos poprvé a také naposledy - chuťově mi nevyhovuje a plody jsou měkké a moc dlouho nevydrží, podobně jako Goldkrone. Vše zatím válcuje Gardenberry. |  |
|  | Slivoně 2017, 17.8.2017 Když tu teď porovnávám chuť sklizených plodů Hanity, Těchobuzické, Č. rodné, Gabrovské a Chrudimské, tak každá má v sobě něco specifického, co nemají ty ostatní. A to je dobře. Nejslabší je asi Gabrovská, ta má problém i s udržením plodů. Vloni... celý příspěvek > |  | Špendlíky, 14.8.2017 Jestli to bylo na mě, tak žádnou zvláštní péči nemají. Ale jak jsem psal, netvrdím, že šarku nemají, jen jsem ji při ohledání listů a plodů nezaznamenal. |  | Ovocné stromky nerostou, 14.8.2017 Souhlas s PP, nežeňte to do extrémů. |  | Slivoně 2017, 14.8.2017 Netrpí. |  | Špendlíky, 14.8.2017  Pane Martine, nevím, jaký je to špendlík. Je to poměrně starý strom "před rozpadem". Kolem vyrůstají odkopky (nebo semenáčky?) se stejnými listy, tak je možné, že i ten starý strom je semenáč. Zkusím pár okolních ponechat a zapěstovat. Je pravda, že... celý příspěvek > |  | Slivoně 2017, 11.8.2017 Koukám, že počasí posledních dnů bude přát monilii. Za tři dny přes 50 mm srážek a stále prší. Bude tu letos slabý švestkový rok. |  | Slivoně 2017, 9.8.2017  "Pokud je přiroubovaná k jiné slivoni, její plodnost je mimořádná, naopak plodnost původní odrůdy na stromě se sníží".
Něco na tom bude - mateřský strom je na myrobalánu - plodnost různá, při větší násadě většina plodů bez chuti,... celý příspěvek > |  | Benedicte, 9.8.2017 Pane Ivane, v Chomutově to není - zahrada je sice jen o 20 km dál (Žatec), ale podmínky tam jsou jiné (230 - 240 m n. m., severní svah, jíl, deštový stín). Na rozdíl od některých meruněk nebyla ani jedna z pěti odrůd broskvoní mrazem poškozena a... celý příspěvek > |  |
|  | Urychlení zrání rajčat, 9.8.2017 Stříkněte mědí. |  | Hokkaido - padlí, 7.8.2017 "A to mám řádně prohnojeno, hnojem i kompostem, zalíváno..."
Možná právě proto. |  | Haroma, 4.8.2017 Tady Haromu probral pan Mráz a zbytek dodělal kolega Obaleč. Letos tedy nula. |  | Sklizeň rakytníku, 2.8.2017 Chtěl jsem minulý týden plody rakytníků sklidit, ale ptáci byly rychlejší a udělali to za mě. Dokonale, do posledního plodu. |  | Slivoně 2017, 1.8.2017 Jste mě navnadili... Asi nasáčkuju ten jediný přeživší plod této odrůdy. Tedy pokud mě nepředběhl obaleč. |  |
 |
|
|
|