Příspěvky uživatele - 224.76

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Slivoně 2017, 17.8.2017
Gabrovská kvete hojně, plodů vytvoří dost, ale dozraje jen pár - velkou část si bere obaleč (to by se dalo vyřešit - mně se to nedaří) a část se "scvrkne" na stromě. Mám ji naroubovanou na virózním (šarka) švestkovém odkopku, tak i to se asi na její... celý příspěvek >
Rajčata 2017, 17.8.2017
Strilo jsem vyřadil také, ale kvůli praskání plodů. Rubinku mám letos poprvé a také naposledy - chuťově mi nevyhovuje a plody jsou měkké a moc dlouho nevydrží, podobně jako Goldkrone. Vše zatím válcuje Gardenberry.
Slivoně 2017, 17.8.2017
Když tu teď porovnávám chuť sklizených plodů Hanity, Těchobuzické, Č. rodné, Gabrovské a Chrudimské, tak každá má v sobě něco specifického, co nemají ty ostatní. A to je dobře. Nejslabší je asi Gabrovská, ta má problém i s udržením plodů. Vloni... celý příspěvek >
Špendlíky, 14.8.2017
Jestli to bylo na mě, tak žádnou zvláštní péči nemají. Ale jak jsem psal, netvrdím, že šarku nemají, jen jsem ji při ohledání listů a plodů nezaznamenal.
Ovocné stromky nerostou, 14.8.2017
Souhlas s PP, nežeňte to do extrémů.
Slivoně 2017, 14.8.2017
Netrpí.
Špendlíky, 14.8.2017 Obsahuje fotku
Pane Martine, nevím, jaký je to špendlík. Je to poměrně starý strom "před rozpadem". Kolem vyrůstají odkopky (nebo semenáčky?) se stejnými listy, tak je možné, že i ten starý strom je semenáč. Zkusím pár okolních ponechat a zapěstovat. Je pravda, že... celý příspěvek >
Slivoně 2017, 11.8.2017
Koukám, že počasí posledních dnů bude přát monilii. Za tři dny přes 50 mm srážek a stále prší. Bude tu letos slabý švestkový rok.
Slivoně 2017, 9.8.2017 Obsahuje fotku
"Pokud je přiroubovaná k jiné slivoni,  její plodnost je mimořádná, naopak plodnost původní odrůdy na stromě se sníží". Něco na tom bude - mateřský strom je na myrobalánu - plodnost různá, při větší násadě většina plodů bez chuti,... celý příspěvek >
Benedicte, 9.8.2017
Pane Ivane, v Chomutově to není - zahrada je sice jen o 20 km dál (Žatec), ale podmínky tam jsou jiné (230 - 240 m n. m., severní svah, jíl, deštový stín). Na rozdíl od některých meruněk nebyla ani jedna z pěti odrůd broskvoní mrazem poškozena a... celý příspěvek >
Urychlení zrání rajčat, 9.8.2017
Stříkněte mědí.
Hokkaido - padlí, 7.8.2017
"A to mám řádně prohnojeno, hnojem i kompostem, zalíváno..." Možná právě proto.
Haroma, 4.8.2017
Tady Haromu probral pan Mráz a zbytek dodělal kolega Obaleč. Letos tedy nula.
Sklizeň rakytníku, 2.8.2017
Chtěl jsem minulý týden plody rakytníků sklidit, ale ptáci byly rychlejší a udělali to za mě. Dokonale, do posledního plodu.
Slivoně 2017, 1.8.2017
Jste mě navnadili... Asi nasáčkuju ten jediný přeživší plod této odrůdy. Tedy pokud mě nepředběhl obaleč.
Další diskuze:  11121314  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika