|
Příspěvky uživatele - 38.136
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Neznámý okrasný stromek, 6.7.2016 V názvu je číslo 7 . |  | Sklizeň česneku 2016, 5.7.2016 Já jsem Karla IV. objevil vloni v Ternu v HK, zakoupil a ochutnal. Začal jsem pak shánět sadbu, ale už nebyla. Tak jsem kontaktoval pěstitele (z Ostroměře, Terno to u produktu uvádí), jestli nemá ještě sadbu na prodej a dozvěděl jsem se, že můžu... celý příspěvek > |  |
|  | Obaleč švestkový - 1. generace, 5.7.2016 Spintor asi nemá na obaleče švestkového registraci, ale měl by fungovat. Sice je snad bezpečný pro savce, ale velmi nebezpečný pro užitečný hmyz a roztoče. Já jsem vysazoval T. pyri (vypadá to, že efekt je). |  | Sklizeň česneku 2016, 5.7.2016 Loňský Unikát jsem použil ještě dnes. Včera jsem sklidil Karla IV. a zatím velká spokojenost. Obrovské palice. Mořen v Rovralu a Sulce. Za vegetace 2x Ortiva. Ani jedna rostlina neklempírovala. |  | Obaleč švestkový - 1. generace, 5.7.2016 Já jsem stříkal dnes, Integrem. K postřiku na Č. lepotici jsem přidal Zato. Každoročně je silně napadena rzí. Bude to chtít za 14 dnů zopakovat. Třeba Horizonem. |  | Kroucení natě cibule, 5.7.2016 Já jsem letos nestříkal, sázel jsem malé množství. Ale učinil jsem poznatek, že červená je napadána vrtalkou mnohem méně. Nevím, co jsem to měl za odrůdu, ale Karmen to nebyla. |  | Skvrny na broskyne Fenix, 4.7.2016 Suchá skvrnitost listů peckovin (Stigmina carpophila). |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 3.7.2016  Tak tohle je dnešní úlovek. Cca 40 ks! Na druhou vlnu mně to ale připadá ještě brzo. I když... Po takovém náletu bude postřik nutný. Minulé dny se sem tam chytil nejvýše jeden. |  | Plísen bramborová na rajčatech 2016, 2.7.2016 Ridomil jsem používal také, ale více se mně líbí Acrobat, jehož systémová složka není tolik ohrožena rezistencí. Ale myslím, že prakticky na zahrádce, kde široko daleko nikdo neošetřuje, to je jedno. Ale třeba v bramborářské oblasti to problém může... celý příspěvek > |  | Rajčata 2016, 2.7.2016  Mandat mám letos poprvé, venku. |  |
|  | Co je to za keř?, 1.7.2016 Je to rychlerostoucí roští nevalného vzhledu. Měl jsem zelenou i červenou. Řekl bych, že něco vylučují do půdy. Maliny vysázené po nich začaly růst teprve třetím rokem. |  | Plísen bramborová na rajčatech 2016, 1.7.2016 Já bych řekl, že je to padlí rajčete. Na padlí rajčete většina přípravků proti plísni rajčete nezabírá. Dá se použít síra, Talent, Topas, Zato a Ortiva (ta je na obojí). Padlí rajčete škodí jen ve skleníku či fóliovníku a vyskytuje se hlavně na rubu... celý příspěvek > |  | Plísen bramborová na rajčatech 2016, 29.6.2016 Určitě by šel použít jenom Revus s Ortivou. Na střídačku. |  | Plísen bramborová na rajčatech 2016, 29.6.2016 Já jsem stříkal dnes, preventivně. Acrobatem. |  | Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 26.6.2016 Já jsem si liboval, že hnědé padlí znám jen z obrázku a ejhle: Neznámá bílá odrůda napadená a Zlatý fík taky. Do všeho ještě antraknóza, docela masivně. Rozjelo se to během několika dnů. Ale můžu si za to i sám, asi jsem přehnojil dusíkem. |  |
 |
|
|
|