|
Čím vyčistit zelák?, 3.9.2016 Zelák bude smrdět furt, i když se umyje čímkoli. Já ho myju jen sodou, žádný saponát. Ale můžete ho napustit vodou se sodou a nechat několik dnů stát. |
 |
Strom z Chorvatska, 1.9.2016 Když si dáte do googlu "Melia azedarach paris", tak budou jeho obrázky z Paříže i s mapou (moc jsem ji ale nestudoval). |
 |
|
 |
Strom z Chorvatska, 1.9.2016 Tedy ne indický, ale hladký. Na googlu jsem našel jeho fotku z Paříže, ale tomu se mně nechce moc věřit... |
 |
Strom z Chorvatska, 31.8.2016  Tahle fotka je z internetu... |
 |
Strom z Chorvatska, 31.8.2016 A co když se z těchto (příbuzných) rostlin izoluje přírodní insekticid? |
 |
Strom z Chorvatska, 30.8.2016 Tróóóšičku vypadá jako břestovec... |
 |
Stanley - nejde dužnina od pecky, 30.8.2016 Mně Stanley začíná hnít někdy od poloviny června, jak se plody začínají dotýkat. Letos to ale celkem šlo. Mám v plánu ho zlikvidovat (už několik let). |
 |
Co je to za bylinku?, 29.8.2016 I trošku jedovatý, podobně jako jeho příbuzný, kostival. |
 |
Stanley - nejde dužnina od pecky, 28.8.2016 Mně nejde pořádně od pecky každoročně. V HK se už dá jíst. Je takový křupavý, příjemně sladkokyselý. Lepší, než zralý až přezrálý. |
 |
Co vykusuje jablka na stromech?, 27.8.2016 Já mám Gold Bohemii od vos nahryzanou každoročně. Možná i 1/3 plodů, samozřejmě těch nejlepších. Chutná i sviluškám, a ty se přemnožily letos v srpnu. Před 10 dny jsem na ně použil síru (Kumulus), nechtělo se mně použít organický akaricid (OL),... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 21.8.2016 O Infinitu se tady už mluvilo - nic moc účinek, je cítit z plodů a už nemá registraci pro rajčata. Revus zatím funguje. |
 |
Pěstování cibule sazečky/Všetana a Štutgartská/, 20.8.2016 A nechal jste ji dobře vyzrát? Připadá mně, že nať jste odřízl ještě zelenou. Nemá zatažený krček. Cibule se vytrhá a nechá ležet na záhoně třeba dva týdny (já ji přenáším na betonovou cestičku). Nevadí, když zmokne. |
 |
Rajčata 2016, 19.8.2016 Rajčata musí luftovat, osychat a hlavně listy musí mít dostatek slunce, pak nebudou hned chytat plíseň a plody budou zrát. Takže žádná džungle. Já listy nechávám a zatím jsou zdravé, i když se dotýkají země. Letos jsem vysadil poprvé odrůdu Dagmar a... celý příspěvek > |
 |
Co vysadit po cibuli?, 13.8.2016 Salát, ředkvičku, vodnici. Sel jsem v pondělí a vše už je venku. |
 |
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 10.8.2016 Včera jsem otrhal zralé plody a stříknul REVUS. Dnes v HK konečně pořádně pršelo. Plíseň zatím žádná. Takže po všech stránkách OK. |
 |