|
Rajčata 2017, 24.1.2017  Dnes jsem v Kauflandu zakoupil novinku Gallant F1... |
 |
Tomel japonský (Dyospiros kaki), 22.1.2017 V bytě je moc teplo a málo světla. Do jara budete mít neduživé výhony dlouhé půl metru a venku na slunci bude stejně po nich. Já bych ho celý pořádně zabalil do novin či hadrů a dal někam do kůlny nebo na balkon a občas zalil. |
 |
|
 |
Náhrada za Idared, 18.1.2017 Já se snažím udržet výšku stromu, abych nemusel používat žebřík. Docela se mi to daří, ale zrovna Idaredy na M9 jsou vzrůstnější. Probírku jsem dělal důkladně a výsledek je úžasný. Třídění při sklizni je na prd. Nikdy nebudou ani ty velké tak chutné,... celý příspěvek > |
 |
Skladovanie jabĺk - vädnutie, 8.1.2017 Mně letos hodně vadne Topaz. Idared je nezmar. Proto jsem vysadil i Idaredest a Najdared (mutace Idaredu). Dobře drží i Ariwa, ale trpí hnědnutím slupky (scald). K hnědnutí je náchylný i Idared, letos ale nehnědne. Hnědnutí se naopak předchází... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Dicolor, 30.12.2016 Madame Verté jsem dávno zlikvidoval. Sladká čvachta v zemité slupce. Hrušková chuť žádná... |
 |
Štěpařský vosk - složení vlastních směsí, oblíbené značky prodávaných, 26.12.2016 Dnes jsem dostříhal a dořezal všechny jádroviny. Větší rány jsem zatíral balzámem fy Bros. Je dost tekutý, nestéká, ale hlavně poměrně rychle zasychá, nebo polymeruje, či co, takže je za chvíli odolný dešti. A dnes bylo hodně vlhko. |
 |
Biologická ochrana rajčat proti plísni, 17.12.2016 Německý výrobce jich vyrábí více druhů. S fosfonáty i bez. Viz německé stránky alginure. |
 |
Biologická ochrana rajčat proti plísni, 17.12.2016 Dal jsem do googlu "alginure kyselina fosforitá" - je tam plno odkazů... |
 |
Biologická ochrana rajčat proti plísni, 17.12.2016 Byl jste rychlejší! |
 |
Biologická ochrana rajčat proti plísni, 17.12.2016 Pátral jsem po internetu a Alginure skutečně obsahuje 20 % sloučenin fosfou. Důležité jsou hlavně draselné soli kyseliny fosfonové a fosforité. Ty mají fungicidní a baktericidní účinek a působí systémově. Z nějakého důvodu to není uvedeno ve složení.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Biologická ochrana rajčat proti plísni, 17.12.2016 Tyhle přípravky spíš vytvářejí na povrchu listu pro plísně nevhodné prostředí nebo dráždí pletiva rostlin a "vytvrzují" je. |
 |
Jesenno - zimné práce, 13.12.2016 Tak jsem zahájil řez. Ostříhal jsem dvě jablůňky. A Idaredy jsou najednou téměř bez listí... |
 |
Živý plot z habru, kůra jako mulč a opadané listí, 11.12.2016 Já ho nechávám a kůrou už nemulčuju. Plot je asi dvacetiletý, hustý od země, takže listí vítr moc neroznáší. |
 |
Škůdce z fotografie, 10.12.2016 Štítenka |
 |
Jesenno - zimné práce, 10.12.2016 Ještě jsem hrabat listí nezačal, polovina je ho ještě na stromech. Hlavně Idared a Golden Del. Jiné roky jsem už začínal s řezem. |
 |