|
Příspěvky uživatele - 234.163
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Meruňky 2024, 1.7.2024 Všechny marhúlky u Korzára jsou neskutečně slaďoučké, jako med, jemné šťavnaté, vylepšené a nikdy nezmrznou a nepadají a nehnijou a mimořádne chutnajú děťom. Korzáre, máte to jak přes kopirák. Jako PZP ty jeho mikrofotečky. Korzár prostě nemá špatnou... celý příspěvek > |  | Meruňka na Vysočinu, 8.8.2018 Pokud bych však mohl mít jen jeden stromek, volil bych Vehardu s ohledem na lepší zdravotní stav.
Ďakujem Vám Mimmo za odpoveď, ešte by ma zaujímalo v čom má Veharda lepší zdravotný stav oproti Bergeronu. Ďakujem |  |
|  | Meruňka Tsunami, 3.6.2018 Pýtal som sa prečo ja nemám tak pekné velké plody Pricie ukazal mi to čo bolo na Wavite malé plody, ako u mňa čo bolo na Krymsk 86 medzištepenie Ishtara plody raz tak velké nádhera,
Milan takže na wavite stromy marhúl nekupovať lebo budú mať... celý příspěvek > |  | HW 624, 12.12.2017  Harrow Delight - foto z mojej záhrady. Istá podoba s HW 624 ("baňatý" tvar) tam je. Odrodu H.D. viem posúdiť z vlastnej skúsenosti, chuťovo je to mimoriadne kvalitná hruška, jedna z najlepších aké som kedy jedol. Tieto kanadské odrody z Harrowu sú... celý příspěvek > |  | HW 624, 12.12.2017  Milane, vďaka za info o novej odrode (aj keď až taká nová nie je, rodný list má už z r.1988, ale teraz ju zrejme budú promovať a tlačiť na trh). Keďže je to Harrowka z Kanady, s pestovateľnosťou u nás by nemal byť problém. Jedným z rodičov HW 624 je... celý příspěvek > |  | Odrůda hrušně, 12.12.2017 Pre zakladateľa vlákna - ak môžete, dajte fotky plodov (detailné- zboku, zhora aj zospodu, prípadne aj rozkrojenej hrušky), pokúsime sa odrodu určiť. Asi sa nám to aj tak nepodarí 😉. IH
|  | Gisela 5, 12.12.2017 Mimo témy Gisela: Pri hruškách sa v minulosti používali na medzištepenie odrody Hardyho a Konferencia - jednak pre pekný rovný rast kmeňa, jednak pre výbornú afinitu s dulovými podpníkmi. Priznám sa, že krivý kmeň mi pri stromoch neprekáža - ani... celý příspěvek > |  | Odrůda hrušně, 12.12.2017  ... |  | Prebierka plodov, 26.9.2017  Kuky: Nuž, snáď to Rubinola je, aj keď u mňa býva viac vyfarbená do tmavočervena a má výraznejšiu tú hrdzavú plôšku v tvare nepravidelnej hviezdičky okolo stopkovej jamky (foto 1,2), čo je pre Rubinolu úplne typické. Ale môže to byť dané len... celý příspěvek > |  | Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd, 26.9.2017 Pán Polehla, tak ako to robíte je to aj lepšie... Pretože keď sa mi to takto šialene v jednom roku rozrodí, tak je zrazu v pivnici 60-70 bedničiek jabĺk. Mám vyše 35 odrôd jabloní, našťastie nie všetky už rodia... A to sa proste nedá spotrebovať... celý příspěvek > |  |
|  | Podpnik m25, 26.9.2017 67.119: Tieto skúsenosti nie sú nejako "lineárne prenosné" medzi rôznymi záhradami. Podpník je jeden faktor, ale vstupuje do toho aj mikroklíma, kvalita pôdy, agrotechnika (rez - tvar stromu) a v neposlednom rade aj samotná naštepená odroda. U mňa... celý příspěvek > |  | Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd, 26.9.2017 67.119: Na MM111 mám Heliodor a Karneval. Výška stromov je teraz asi 4 metre, šírka do 3 metrov (Karneval je široký len 2 metre). Heliodor má 7 rokov, rodiť začal ako 2-ročný, v tomto roku 7 bedničiek (malo by to tu byť tuším na tomto vlákne, aj s... celý příspěvek > |  | Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd, 26.9.2017 Florina - zdravý vitálny štvrťkmeň na M9, zasadený v r.2006. Florina spoľahlivo rodí aj v zlých rokoch, v tomto u nás mimoriadne priaznivom sa ale doslova "odtrhla z reťaze". Desať bedničiek krásnych jabĺk zo stromu na M9 - ak by som ich vlastnoručne... celý příspěvek > |  | Angrešt a rybíz 2017, 17.4.2017 44.23: U mňa pred rokom bolo maximum mrazu -4 až -5 (len jednu noc) a egreše aj ríbezle to prežili bez ujmy. Ale absolútne hodnoty Vám nikto presne nepovie, úlohu hrajú aj ďalšie faktory (rýchlosť poklesu teploty, vietor, vek kríka či stromčeka,... celý příspěvek > |  | Mráz, 17.4.2017 Názov vlákna by asi bolo treba prešmyčkou zmeniť na ZMAR. Zdá sa, že v ďalších dňoch to tu bude Čierna kronika. U nás nad ránom +3, ale tá jasná obloha neveští do ďalších nocí nič dobrého... Bola by to škoda, keby nás príroda takto vytrestala 2 roky... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|