Příspěvky uživatele - 92.238

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kotveni drevenych sloupku, 10.5.2018
Sloupek 7x7 cm je pro bezmála dvoumetrový plot příliš tenký. Obzvlášť, když ten plot bude zatížen popínavkami.
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 10.5.2018
Tento způsob jara mi velmi připomíná jaro r. 2000. Taky bylo teplo a málo deště. Kvůli pobytu v zahraničí jsem nestihl žádný postřik proti strupovitosti. Chroba se tehdy vůbec neprojevila. Od té doby jabloně neošetřuju. Některé roky se to - jako... celý příspěvek >
Ako uchovať vrúble, 30.4.2018
V rozštěpu drží roub i bez pásky, tam vylomení nehrozí. Souhlasím však, že s odstraněním pásky není vůbec třeba spěchat.
Lipnická švestka, 23.4.2018
Moje Lipnická je květy úplně obsypaná. Pár kvítků měla i loni, ale plod žádný. Tak snad letos...
Plané hrušně, 23.4.2018
len vosk sa dost roztekal na slnku tak zrejme ho bude treba este ist doplnit. Jestli se Vám vosk roztéká na slunci, tak ho nedoplňujte, ale vyměňte za pořádný. Vosk může zatéct do řezných plošek a bránit srůstu.
Staré slivky - záchrana, 17.4.2018
Třicet let není pro velké slivoně žádný hrozný věk. Těžko radit, pokud stromy nevidíme. Každopádně odstraňovat suché větve a dodat stromům výživu, tím nemůžete nic pokazit. Razantní zmlazení ani sousedovy zářezy bych dělat nedoporučil.
Moniliový úžeh a hniloba peckovin 2018, 17.4.2018
Že někdo vyučuje na učilišti a jezdí přednášet, zdaleka neznamená, že je třeba jej následovat. O tom jsme se dostatečně poučili již ve škole. Nechápu, že lidé se zkušenostmi z jedné, maximálně dvou lokalit rozdávají celoplošné rady pro celou... celý příspěvek >
Podnož Zelená ryngle, 16.4.2018
Takto to nemůžete zjednodušovat. Hlubokokořenící myrobalán netrpí suchem ani v kamenitých suchých půdách. Záleží taky a možná hlavně na pěstovaném druhu a odrůdě. Slebě rostoucí a hodně plodící pološvestky, renklódy (Oulinská, Č. lepotica)... celý příspěvek >
500 m.n.m - jaké jabloně vysadit?, 16.4.2018
Rubín by neměl chybět v žádné zahradě ve vyšší poloze, tam nemá konkurenci. Melba (red) je trochu pozapomenutá- možná neprávem - odrůda. Chladnější polohy snáší dobře, ale strupovitostí tam trpí velmi. Spíš než raně podzimní ji vidím jako letní... celý příspěvek >
Malvazinka a Bellamira - střih po výsadbě, 12.4.2018
Nebylo to spíš na podzim 2016?
Roubování za kůru 2018, 12.4.2018
Já až koncem května. Líp se mi to ujímá tak 2 týdny po odkvětu.
Jak říznout špatně rostlou třešeň, 10.4.2018
Odstranil bych tři spodní větve hned u kmínku na kroužek a zbylé letorosty nezkracoval.
Pomoc při stanovení doby zrání - výběr odrůd, 9.4.2018
Do vyšší polohy na vysočině by bylo dobré neoopomenout Merodovu a Špinku.
Odolnost a spolehlivost střížovických odrůd, 5.4.2018
Byl jsem vždy příznivcem střížovických odrůd - až mi to možná někteří vyčítali. Jejich jablka mají "koule", jsou vzhledově rozmanitá,  jejich chuť je přesvědčivá, odrůdy se prosadily i za hranicemi. Naproti tomu odrůdy z Těchobuzic a Holovous mi... celý příspěvek >
Topaz, 5.4.2018
Plusy: Vzhled, trvanlivost, chuť v dobrých letech, možná trochu kyselejší, sluišná pravidelná plodnost Mínusy: velikostně nevyrovnané plody, v některých letech víc brakovitých, ve špatných letech ve studené poloze nedozrává Za mě 70%
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika