Příspěvky uživatele - 184.133

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Sloupovitě rostoucí pološvestka Jojo na podnoži Krymsk, 3.2.2017
Jojo z teplejších oblastí je docela dobré, ve vyšší polohách už ne (Polabí x Šumava). Na běžné zpracování, konzum z tepla v pohodě ano, pro ty, kteří hledají lahůdku na pálení, jídlo moc ne. Jde o to stačí-li Vám sladkokyselá pološvestka, něco, co... celý příspěvek >
Sloupovitě rostoucí pološvestka Jojo na podnoži Krymsk, 3.2.2017
Pane Ing., ono to vypadá jako písmenkaření (od slovíčkaření), ale sloupcovité jsou odrůdy jabloně, kterým to je dáno geneticky, sloupovité si musí tázaný opravdu udělat sám. Různými typy řezu, možná ohýbáním větví, pěstováním na slabě rostoucích... celý příspěvek >
Jablko - plíseň?, 2.2.2017
Ovšem není bio jako bio a farmář jako farmář. Ctím ty, kteří nastoupili cestu poctivé a pečlivé práce vycházející ze zkušeností našich předků a z poznatků současných. A je dobře, že to nejsou jen pamětníci Února nebo prvního Sputniku. Bohužel jsou... celý příspěvek >
Jablko - plíseň?, 2.2.2017
Pane Fidlo a pane Hasmane, náš pohled na věc bude nejspíše jiný. Předpokládám, že tazatel(ka) bude nejspíše ve věku produkčním, což u nás už proběhlo (odhaduji u vás věk 50+). Takže ty různé toxiny jsou jen naší záležitostí - ukládají se do našich už... celý příspěvek >
Skladovanie jabĺk - vädnutie, 1.2.2017
Mám ve sklepě 200l sud s vodou. Je na něm volně víko. Letos slouží i jako rezervoár tepla, polštář, který brání zamrznutí sklípku. Koupil jsem pár Goldenů, ještě nevadnou. Nemám možná dík tomu s vadnutím žádný problém, jablka nevadnou tak do konce... celý příspěvek >
Rozela, 1.2.2017
No a právě proto mám Lipno rád. Pokud je ho moc, na podzim je dobré do moštu, ten po "zavaření" zesládne. Teď je to kontrastní jablko k Topazu, trošku i Karnevalu. Jemná struktura, přitažlivě voňavá dužnina, Vzal bych to jako kontrast Čisteckého a... celý příspěvek >
Rozela, 1.2.2017
Měl jsem Rozelu a Lipno na jídlo z komerčního sadu z n.m. výšky cca 530 m (podnože M-26 nebo J-TE-H). Byly obě ve slušné konzumní kondici ještě v březnu. Sám Rozelu nemám, jen Lipno (420 m). Je trošku hrbolatější než stejná jablka z nížin,... celý příspěvek >
Staré odrůdy, 24.1.2017
To Čistecké nebylo v Lysicích, ale v lednu v Hořicích.
Roubování bez předsudků, 20.12.2016
Příjemné dopoledne, přikládám odkaz na jedno video. Pěkné nůžky na roubování a práce téměř řeznická. Ne některý videích rouby před vkládáním za kůru olíznou, jinde vůbec nezamazávají, přikryjí rouby papírovým pytlíkem nebo kartonovou krabicí, řežou... celý příspěvek >
Florina, 20.12.2016
Ze stejného místa - S. Ústí. Po pěti letech bez Floriny (kácel jsem nějaké stromy) jsem si plně uvědomil, že do mé zahrady patří a zase jí znovu narouboval. Asi dík té vyšší poloze a podnoži (M2) nebyla moučnatá a tak suchá jak píše Petr. Mám jí v... celý příspěvek >
Rhododendron - škůdce?, 6.12.2016
Nevím čím jste stříkal, ale vcelku spolehlivé jsou neonikotinoidy. Potíž je s tím, že jsou sice systémové, ale jen akropetální. Když stříknete vršek rostliny, do spodních se nic nedostane. Protože lalokonosec bývá i u bramboříků a dalších v létě... celý příspěvek >
Lysice 2015, 6.12.2016
L1.111 je šlechtění pana Loudy. Poslal rouby panu Šimkovi do Pačejova, ten si udělal stromečky. Tam budou vědět co a jak, jestli jsou dostupné rouby... Lysice jsou ÚKZÚZ, proč by dělaly nějaké manipulace. Byly tam odrůdy už za zenitem (třeba moje... celý příspěvek >
Jak zabít rychle a účinně králíka, 25.11.2016
Když zabíjíte mladé králíky tak jim kolikrát první ranou ulomíte hlavu. Když starší nebo dokonce samice a samce po několikaletém množení je to horší. Obyčejně jí králíkovi lupnu, podívám se na oko a jestli se panenka stahuje, jestli ne, dostane... celý příspěvek >
Dřín velkoplodý, 16.11.2016
Už je po mrazech, a i kdyby pokračovaly - proč ne. Když přes den nemrzne (aby to neodnesly kořínky) a dá se rýpat do země, pořád můžete sázet. Jen nesmíte házet ty zmrazky ke kořenům.
České ovocnářství zní: Titanik se potápí a na palubě se zpívá, 16.11.2016
Uf, když jsem ten titulek četl, čekal jsem srovnání velkovýsadeb podle ploch a technologií v okolních státech a u nás - a ono tohle. Školkaře neživí jen zahrádkáři, tak si nemohou dovolit na výrobu a ošetření sadby zas tak moc kašlat. Ale stromky,... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika