|
Příspěvky uživatele - 204.34
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Tůje, 28.5.2008 raději tato pomoc (otrhání šištic) než žádná. Josef. |  | křídlatka, 28.5.2008 Možná, že dokážete, ale budete muset sekat hodně často a bránit vysemenění, aby se Vám nenamnožila po celé zahradě, po zahradě sousedů a ještě dalších sousedů, po celé vesnici atd. Raději bych ji nemnožil. Josef. |  |
|  | jen se zeptám, 28.5.2008 Vypěstujete, ale asi nebude dostatečně mrazuvzdorné a nebude to nejspíš takové pěkné a velké, jako šlechtěné odrůdy. Josef. |  | Jak se zbavit žlutého asi jetele?, 27.5.2008 Podle popisu to spíš bude - jetelu blízce příbuzná - tolice dětelová. Boj s ní bude asi obtížnější, proberte všechny dostupné selektivní herbicidy proti širokolistým plevelům do trávníku a hledejte, je-li u nich uvedeno, že zabírá na jetel (tolice... celý příspěvek > |  | růst clematisu kvetení a stříhání, 27.5.2008 Čím větší nádoba, tím lepší - nebude tolik promrzat (a proysychat...).
Myslím ovšem, že na balkóně se mu až tak dařit nebude. Plamének horský (Clematis montana) asi bude dost otužilý, ten druhý osobně neznám (a ještě jsem si ho... celý příspěvek > |  | rododendron - hnědnoucí listy, 27.5.2008 Osobně si myslím, že na kořenech byste toho moc neviděla a ještě byste rhododendronu způsobila trauma větší, než má nyní.
Ale přece jenom se k němu hodně skloňte a mírně odhrňte zeminu těsně kom něj - až ke kořenovému krčku a místu, kde se kořeny... celý příspěvek > |  | stříhání mochny křovité, 27.5.2008 Myslíte, že ten cererit děti budou sbírat a pojídat? Samozřejmě - je to možné.
Při zapravování do země byste mohla potrhat horní kořínky a to Vaší mochně nemuselo příliš svědčit. jak jste na tom s mulčováním, o kterém jsem se dříve zmiňoval? Máte... celý příspěvek > |  | cesmína, 27.5.2008 Ještě chci upřesnit dle vlastní obhlídky nyní kvetoucích cesmín: tyčinky jsou i v samičích květech, ale nemají prašníky, takže nevytvářejí pyl. samičí květy mají uprostřed již základ bobulky - cca 1-2 mm velkou zelenou kuličku na níž je... celý příspěvek > |  | maliny se zbláznily, 27.5.2008 Myslím, že i garlon se systemicky "přenese" přes ty dva metry; divím se, že roundup nezabral, ale třeba byla použita nedostatečná dávka v poměru k velikosti celé rostliny.
Zkusil bych to následujícím způsobem: rýčem obrýt (pouze zapíchnout... celý příspěvek > |  | gunera - jak pěstovat?, 27.5.2008 Dost dobré doporučení (od mr. jekylla).
Ale k otázce: já jsem vysel semena tak, jak jsem je sklidil, žádné zvláštní úkony jsem s nimi nedělal, možná že jsem je nechal na povrchu - na světle (ale to už nevím jistě), vyrostlo jich hafo, ale většinu... celý příspěvek > |  |
|  | Válcování trávníku, 27.5.2008 Myslím, že za měsíc - dva, nebudou "řádky rýže" příliš patrné a za půl roku - rok už vůbec ne. Šetrným uválením (tedy nepoužít silniční válec, ale jen nějaký podstatně lehčí, který utáhnou jeden či dva lidé) se případné hrůbky o něco... celý příspěvek > |  | Problém s hrušněmi, 27.5.2008 Možná bejlomorka hrušňová? Myslím, že její larvy (i jiných bejlomorek) žijí ve výhonech a vyžírají je, výhony následně uschnou. Ochrana je asi obtížnější - dovnitř se jen tak nějaká chemie nedostane. myslím, že nejjistější bude zaschlé části výhonů... celý příspěvek > |  | Znáte někdo květinu, které se říká Cincibus?, 27.5.2008 Česky se Ziziphus jmenuje cicimek - a oba názvy (vědecký i český) jsou cincibusu trochu podobné. Josef. |  | Kadeřavost broskve - co s tím teď?, 23.5.2008 Ještě dodatek: kdyby bylo otrhávání zdeformovaných listů prospěšné, jistě by se o tom zmínil. Ostatně, na webových astránkách Českého rozhlasu 2 si to můžete přehrát. Josef. |  | Kadeřavost broskve - co s tím teď?, 23.5.2008 Zrovna dnes o tom mluvil p. dr. Peleška v rozhlase: doporučoval přihnojit na list nějakým dobrým hnojivem, např. Kristalon start, květ, nebo Wuxal apod. Josef. |  |
 |
|
|
|