|
Sázení a pěstování malin, 16.11.2015 Travnik zarustajici do malin se obvykle resi pletim a okopavanim. Rostliny by mely byt od sebe 40-50 cm. V tvarnicich budou rostliny na slunci rychle vysychat. |
 |
Co je to za nemoc?, 14.11.2015 Navíc že toto háďátko je totožné s kmeny které byly zmíněny...
Vsechna hadatka patri do kmene hlístic (Nematoda). Dokonce ani nerozumite vyrazu "hostitelska rostlina".
|
 |
|
 |
Co je to za nemoc?, 14.11.2015 Brambory patri mezi hostitelske rostliny hadatek.
|
 |
Kam se poděl Šampion?, 14.11.2015 Příroda mě sama ukázala můj omyl. - Tak to je pekne, mne Sampion take moc chutna. |
 |
Co je to za nemoc?, 14.11.2015 Ale nyní je jasné, proč neužít dusíkaté vápno, ale aksamitník.
Dusikate vapno se rovnez pouziva pro potlaceni hadatek, ale 2-3 tydny pred vysadbou. Aksamitnik(y) se musi pestovat celou sezonu - rok pred vysadbou. |
 |
Rajčata 2016, 7.11.2015 20 kg ledku neni zas tak mnoho, da se vyuzit i jinak. To spis behem vegetace davejte smes Cereritu a ledku. Cereritu je vice typu, dusiku v nem byva spis malo, ja to takto nekdy micham. Uvazujte o zakoupeni mleteho dolomitickeho vapence, ten se... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 7.11.2015 Zatim jsem se take nesetkal s tim, ze by nekdo doporucoval na podzim ledek vapenaty - ale do jara by se mel vyplavit jen dusik, vapnik by se mel vazat v pude. Obvykle se ale na podzim aplikuje mlety vapenec.
Rovnez ctu poprve, ze v dobe vegetace... celý příspěvek > |
 |
Jak "obnovit" substrát pro rajčata a papriky, 6.11.2015 Do kompostu se spise doporucuje dusikate vapno - melo mj. by likvidovat skudce (napr. pudni hadatka), kteri preziji pri nedokonalem kompostovani, ktere nelze zcela vyloucit.
Pred dvema sezonami jsem pridaval dusikate vapno do jednoho z... celý příspěvek > |
 |
Kopr roste až teď, 5.11.2015 Tipujete spatne. Pestoval jsem kopr i radu let na zahonu (4-5 vysevu rocne) a vzdy jsem ho zahrnoval.
Popiste svoje zkusenosti s vysevem kopru. Ale tyto zkusenosti nemate, takze radsi nic nepiste.
|
 |
Kopr roste až teď, 5.11.2015 Nevím, jaké máte zkušenosti s koprem vy ... zkusenosti s koprem samozrejme mam, uz jsem o nich psal.
V poslednich letech pestuji kopr v truhlicich, vysevam rocne 5-6 truhliku s odstupem cca 1 mesice, protoze mam rad cerstvy a neprerostly kopr do... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kopr roste až teď, 5.11.2015 Nemam lehkou piscitou pudu. Nevim proc do toho pletete petrzel a 2 cm je podle mne na petrzel prilis hluboko. Osvedcilo se mi prihrnovat ci prisypavat seminka kopru tak 0.5 - 1 cm. Neprihrnuta seminka kopru podle mych zkusenosti spatne klici, i kdyz... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 4.11.2015 Znam jine nazory na vec i jine radilky - jeden muj kamarad ma take jen malou predzahradku, kde pestuje par rajcat, jinak nic. Jak mi rikal - prvni vec, kterou by udelal na mem miste - zmechanizoval by ryti. Ach jo, to asi bude nejaka velmi... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 4.11.2015 Pokud je pro nekoho ryti prilis namahave nebo na to nema cas, tak at neryje, nikdo ho nenuti. Ale za naprosty ulet povazuji, aby tito radilkove radili tem, kteri s rytim nemaji problem. |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 3.11.2015 Zampionovy substrat je pouzity, vycerpany ze zampionarny a slouzi jako hnojivo a k potlaceni houbovych patogenu v pude. Kdo nerad ryje, tak proste nerad ryje a hleda jine reseni - pseudo ryc nebo trakturky ci mixerky. |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 3.11.2015 Vlakno je o rycich, nikoliv o tom, zda nekdo nema rad ryti a radsi pouziva trakturky. Zamp. substratu zaryvam 1 m3 typicky na 80 - 100 m2. |
 |