|
Rajčata 2017, 12.7.2017 Děkuji za radu. Odzkoušel jsem si to. Opravdu to usnadňuje pohyb po vlákně.
Vladimír |
 |
Preventivní postřik rajčat, 12.7.2017 Omlouvám se, zapomněl jsem se podepsat.
Vladimír |
 |
|
 |
Preventivní postřik rajčat, 12.7.2017 Pokud bych byl ve Vaší situaci (s Vaší zkušeností z loňského roku), tak bych co nejdříve použil Acrobat. Ale je to Vaše volba. Polyversum je sice záračná houba, která ničí všechno co má něco společného s houbami, ale ani nikdo z prodávajících si... celý příspěvek > |
 |
Preventivní postřik rajčat, 12.7.2017 Jen jednu poznámku: Je možné, že Vám ten "zaručený" bioprostředek rozvinul imunitu rajčat proti ranné plísni, ale ranná plíseň (early blight- po našem alternariová skvrnitost) není plíseň bramborová (late blight- pozdní plíseň). A na tu bramborovou... celý příspěvek > |
 |
Maliny, 11.7.2017 Občas některým příspěvkům nerozumím.
Vladimír |
 |
Maliny, 10.7.2017 Když už to jaro tak blbě s tím ovocem dopadlo, tak jsem si říkal, že aspoň ty maliny budou. Minulý týden jsem natrhal takovou menší misku a zbylo tam ještě plno úplně nedozrálých. Tak jsem si řekl, že počkám týden a pak si pěkně zralé maliny natrhám.... celý příspěvek > |
 |
Co je s rajčaty?, 9.7.2017 Hniloba květního konce rajčete způsobená relativním nedostatkem vápníku. Kořeny nejsou schopny z různých důvodů (sucho, není dostatek vápníku v půdě, atd.) přijmout dost vápníku aby byl zajištěn zdárný vývoj plodů u některých odrůd (zejména velkých... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 8.7.2017 Tak včera na mou zahradu padlo cca 28 litrů vody na m2. Mám naplněné všechny nádoby 1400 litrů a už přestávám mít strach, že nebudu mít s čím zalívat. Už se mně zdálo, že ve studni nějak vody ubylo a čerpadlo už nasávalo takovou žlutohnědou tekutinu... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2017, 6.7.2017  Tak u nás je teď tak teplo jako v Bulharsku (každý den nad 30 °C a dokonalé sucho). I to Tornádo si dalo říct a začalo se červenat. Jen ta velká srdce zůstávají stále zelená.
Vladimír |
 |
Festival papriky Kalocsa 2017, 6.7.2017 Tak to Vám trochu závidím. Doufám, že nám něco ukážete na fotkách.
Vladimír |
 |
|
 |
Sklizeň 2017, 5.7.2017 Já mám Tornádo F1 ještě zelené. Asi v tom hraje roli ta severí šířka. Je odzkoušené, že italská rajčata jsou u nás o 10 a více dnů pozdnější než v Itálii. Tornádo F1 je u nás rajče polorané, v BG může zrát velmi brzy (asi to platí i obráceně -... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 5.7.2017 Tu první degustaci bych viděl tak na příští týden, nejlépe ve středu nebo v pátek. Temín by jsme si ještě upřesnili. Z těch, kterým říkám české nebo jejich příbuzné, by měly být v plné zralosti jen ty opravdu rané. Stupické polní rané od všech... celý příspěvek > |
 |
Spirála na rajčata a okurky, 3.7.2017 Ty spirály se mně opravdu líbí. To jste si opravdu stáčeli sami doma?
Vladimír |
 |
Česká rajčata 2017, 1.7.2017  Jak už jsem někde psal, tak mám v Kanadě v Calgary (místo pořádání zimní olympiády s nadmořskou výškou 1200 m n.m) přítele, který pěstuje rajčata venku na záhoně. Protože jeho sezóna začíná až začátkem června a brzy končí, tak může pěstovat pouze... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 1.7.2017  Abych pravdu řekl, moc se mně ani nechce otevírat toto vlákno „Rajčata 2017“. Kliknu na název, čekám víc jak minutu a teprve potom se mně otevře diskuze. Podívat se na obrázek a vrátit se znamená dvě minuty. Můj poslední příspěvek jsem ukládal více... celý příspěvek > |
 |