|
Sklizeň 2017, 20.7.2017  Trvale vysoké denní teploty nad 30 °C a enormní sucho zapříčinily, že rajčata dozrávají cca o 14 dní dříve. Velmi rané Stupické dozrálo skoro zároveň s raným Startem F1 a o nic později nedozrává ani Tonádo F1. Také různá bifteková rajčata už zrají i... celý příspěvek > |
 |
Nevyrovnané plody rajčat na vijanu, 18.7.2017 Souhlasím, špatně opylené květy. Příčinou jsou vysoké teploty, při nichž je pyl neklíčivý.
Vladimír |
 |
|
 |
Poznej houbu - hřib smrkový?, 17.7.2017 Přesně na Vás, který se problematikou hub zabýváte jsem myslel. Je to už dávno, když jsem ještě studoval (asi tak padesát let) co jsem se o houby více zajímal. Jinak vždycky jsme tomuto hřibu který rostl na začátku léta v listnatých lesích říkali... celý příspěvek > |
 |
Choroby rajčat, 17.7.2017 Mně se také občas objeví na některém plodu tzv. světlé prstýnky. Jsou to příznaky plísně šedé, plody jsou normálně jedlé a většinou nedochází k dalšímu šíření na listy a stonky a plody. Chemicky zasáhnout by bylo třeba, jen pokud by se plíseň šedá... celý příspěvek > |
 |
Poznej houbu - hřib smrkový?, 17.7.2017 Já bych řekl, že je to hřib dubový, ale tady jsou větší experti, kteří se houbami zabývají. Vlastně jak se ten hřib jmenuje je pro většinu z nás nezajímavé, hlavně že je to jedlé a... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 16.7.2017 Ještě jedna poznámka: Na obrázcích není rajče Start F1. To vypadá úplně jinak.
Vladimír |
 |
Rajčata 2017, 16.7.2017 Tak já si zrovna nemyslím, že to zahrádkářům dle této klasifikace amatérům nějak pomůže. Tito zahradníci jsou především podnikatelé a všechno podřídí tomu, aby při nejmenších nákladech dosáhli co největšího zisku. Ano, rostliny jsou pěstovány 20 cm... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 16.7.2017  Dnes jsem si přivstal, bylo zalito, takže jsem mohl dokončit stříšku nad rajčaty. Žádná sláva to není- použil jsem folii, kterou jsem měl zakrytý záhon. Je špinavá od hlíny, něco déšť omyje, něco tam zůstane a bude trochu stínit, což není u rajčat... celý příspěvek > |
 |
Co je s rajčaty?, 16.7.2017 Také si myslím, že je tam příliš rajčat na malém prostoru a kořeny nejsou schopny přepravit dost živin do rostliny. Žloutnutí listů je pravděpodobně způsobeno nedostatkem dusíku. Já bych zkusil dodat dusík postřikem 0,5 % ním roztokem močoviny na... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 16.7.2017 Petře, s tím Vladimírem to nepřehánějte. |
 |
|
 |
Česká rajčata 2017, 15.7.2017  Ve čtvrtek jsem dělal první chuťový test- porovnával jsem Stupické polní rané od různých dodavatelů semen a také jsem porovnal mezi sebou Taminu a Matinu. Tamina mně chuťově připadla stejná jako Matina a stejně tak všechny Stupické měly navzájem... celý příspěvek > |
 |
Problémy s malinami, 15.7.2017 Nerozumím proč se čílíte.
Vladimír
PS.: Teď jsem si vzpoměl, že tam u vás v H si koupi můj kamarád chatu
Vladimír
|
 |
Problémy s malinami, 15.7.2017 Nevím čemu říkáte dvouleté výhony? Maliny rodí na výhonech vyrostlých v minulém roce. Všechno ostatní mělo být vystřháno již po loňské sklizni. Letošní výhony Vám pravděpodobně ještě nerodí. Toto platí pro maliny s jedním (letním)... celý příspěvek > |
 |
Okurko-cuketa - zná někdo?, 15.7.2017 Tak jsem si teď přečetl zajímavý recept na zpracování této zeleniny od Oxalist... ve vlákně "Co je to za okurku?". Zaujalo mne to a asi to příští rok zkusím.
Vladimír |
 |
Přelitá rajčata?, 12.7.2017 Tak tam ty díry udělejte teď (třeba pytel propíchejte hřebíkem) a rajčata nějakou dobu nezalévejte. Ty pytle už stejně k ničemu jinému než k opětovné výsadbě příští rok nepoužijete. Pytel s pár dírami se stejně pak dá použít pouze tak na... celý příspěvek > |
 |