|
Sklizeň 2017, 2.8.2017  Na Tomatoville jsem konzultoval jak naložit s přebytkem rajčat (v mém případě s českými hybridy). Bower mně odpověděl zhruba toto:
„Mou nejoblíbenější omáčkou je omáčka pečená. Je nejsnadnějši je házet nakrájené rajčata trochu olejem, česnekem,... celý příspěvek > |
 |
Schnouci květy na rajcatech, 2.8.2017 Na tomm květenství vpravo nahoře vidí jen jeden uschlý květ. U ostatních zkuste opatrně vytáhnut ty uschlé okvětní lístky, možná tam uvidíte miniaturní základ nového plodu, potom by to bylo vpořádku. Možná tam ten plod nebude a potom se opravdu jedná... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 2.8.2017 Pokud je to opravdu plíseň bramborová tak nedokáže. Myslím si, že ve fázi, kdy jsou už viditelné skvrny na listech, stoncích i plodech nepomůže žádný postřik.
Vladimír
|
 |
Nejtěžší rajče, 1.8.2017 Na první pohled je vidět, že tto rajče vyrosto z megabloomu - z několika slepených pestíků -český název neznám. Tipl bych to na čtyři slepené květy.
Vladimír |
 |
Sklizeň 2017, 1.8.2017 Na myšlenku, že se u toho Malinového jedná o hybrid mne přivedlo to, že tato rajčata jsou jedno jako druhé, což u volně sprašovaných odrůd obvykle není. Pěstoval jsem také jedno Malinowe s názvem retro, semena se prodávala u nás. Mám pocit, že Poláci... celý příspěvek > |
 |
Nedostatek vápníku?, 1.8.2017 Já bych to ještě preventivně postříkal. není to takový problém. V žádném případě bych Wuxalem nezalíval, protože problém je v tom, že kořeny nejsou schopny přijat dostatečné množství vápníu i když možná je ho v půdě dost (blokování špatným pH nebo... celý příspěvek > |
 |
Rajče, 1.8.2017 Plíseň bramborová to není. Stonek napadený touto plísí vypadá jinak.
Vladimír |
 |
Teplota ve skleníku během tropických dnů, 1.8.2017  Nevím jaké je to ve středomoří, ale já pěstuji rajčata na jeden výhon, takže listí, které by velké plody zastínilo tam až tak moc není. Co jsem viděl v Itálii, tak třeba San Marzano v okolí Neapole nebylo vedeno na jeden výhon. Například minulé... celý příspěvek > |
 |
Teplota ve skleníku během tropických dnů, 1.8.2017  Petře, skleník nemám, ale zajímalo by mne, jaké teploty tam teď máte. Já jsem byl včera na zahradě a na slunci jsem nemohl vydržet. Dnes tam asi ani nepůjdu. Rajčatům jsem přilepšil a natáhl jsem nad ně stínící tkaninu. Doufám že se na tom slunci... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 1.8.2017 Taky si myslím, že při předpovědi tropických teplot je zbytečné ten Acrobat použít i když on funguje i na Septoriovou a Alternariovou skvrnitost listů, se kterými se lze vypořádat i jinak, v tomto případě ekologičtěji (důsledně otrhávat spodní nadené... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sklizeň 2017, 1.8.2017 To Malinowe vypadá skvěle. Mně růžová rajčata chutnají nejvíc. Ochutnal jste něco z toho? Nevíte, jsou to hybridy?
Vladimír |
 |
Sklizeň 2017, 30.7.2017 Ta Kalabasa se mně hodně líbí. Byla by z nich taková pěkná stěna vysoká cca 3m. Konstrukce se spuštěnými spirálami by pro mne nebyla žádný problém, ale pořád nevím, k čemu by mně ta kalabasa byla. Jediný recept co jsem našel je ten na mozeček, ale to... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2017, 28.7.2017  Něco z mé dnešní sklizně:
Ludmila´s Pink Heart- největší 340 g
Roteňo Andalucia- největší 308 g |
 |
Do kdy přihnojovat rajčata?, 28.7.2017 Klidně hnojte dál. Stejně nevíte co máte na zahradě v půdě (předpokládám, že rozbor půdy jste si nenechala udělat).
Vladimír |
 |
Co to je za nemoc rajčat?, 28.7.2017 Suchá hniloba květního konce rajčete- relativní nedostatek vápníku.
Vladimír |
 |