Příspěvky uživatele - 130.33

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
snědek, 5.5.2008
Snědků je spousta druhů, Ornithogalum sandersiae pochází z jižní Afriky, takže naši zimu venku asi nepřežije. Vlastní zkušenosti nemám, ale na netu píší v létě růst, v zimě odpočívat v suchu - asi podobně jako třeba kalokvět, který pochází ze... celý příspěvek >
Neznámá kytka, 5.5.2008
Je to opravdu áron plamatý (Arum maculatum).
jasmín, 1.5.2008
A není to nakonec Stephanotis floribunda - ta nemá s jasmínem nic společného, ale květy voní jako u jasmínu a listy má jako voskovka...
jasmín, 1.5.2008
Jasminum nudiflorum rozhodně nemá listy podobné voskovce, to by spíše mohlo být Jasminum sambac. 
jasmín, 1.5.2008 Obsahuje fotku
Na první pohled je výrazný rozdíl v tvaru listů - jamín má listy lichozpeřené (jako akát), lilek kopinaté. Pokud kvetou, má jasmín květy čistě bílé, lilek má žluté tyčinky a bliznu.
Bazalka určitě ne, 15.4.2008 Obsahuje fotku
Mně to tak nepodobné nepřipadá. Chtělo by to detailnější snímek květu s pohlavními orgány a lodyhy, aby bylo vidět nasazení a tvar listů...
Co to je?, 12.4.2008
Netýkavka konžská Impatiens niamniamensis, už tu byla. Masožravka to není.
Difenbachie, 12.4.2008
Ty skvrny vypadají jako bakterióza. Mohla by být způsobená tím rosením, nemyslím si, že je u diefenbachie nutné rosit listy. Léta jsem ji pěstovat v několika kultivarech, vždy dorostla obří velikosti, kvetla, ale listy jsem nikdy nerosil. Když už... celý příspěvek >
Nepoznáte rostlinu na obrázku?, 12.4.2008
Euphorbia leuconeura - už tu několikrát byla, najděte si to ve vyhledávání. 
hubení bršlice, 12.4.2008
Pokud máte malou zahradu a velkou trpělivost, dá se za jednu sezónu zbavit bršlice pečlivým potíráním každého nalezeného listu ředěným Roudupem s vodou 1:1. Tím zahubíte i oddenky v zemi, které jsou zdrojem dalšího růstu. Semenem se bršlice... celý příspěvek >
Co to je?, 10.4.2008
Clerodendrum pěstuji asi 20 let následujícím postupem: V zimě omezím zálivku tak, aby opadaly listy (ale kytka neuschla), snížím teplotu - já ji mám na okně v kuchyni, kde v zimě trošku táhne a v předjaří hluboko sesřihnu loňské výhony. V březnu... celý příspěvek >
Ostružina jaká je to odrůda, 10.4.2008
Ostružiny plodí na loňském dřevě. Thornfree se běžně prodává všude, Thornlees Evergreen bývá vidět občas z dovozu ve větších centrech a odchodech typu Hornbach.
poraďte prosím, co to mám za palmu, 8.4.2008
Je to Dracaena marginata.
Duby - názvosloví, 1.4.2008
Ono se to trošku komplikuje tím, že oba druhy dubů se mezi sebou kříží a hybridy mohou vykazovat znaky obou rodičů...
Kde koupit větší balení hnojiva?, 31.3.2008
Lovosice jsou z Brna krapet z ruky, ale díky. Jinak v brněnském OBI, Hornbachu, Baumaxu,  Bauhausu,  Čtyřlístku v Bystrci a zahradním centru Vaněk v Modřicích - všude jen malá balení. Prodejnu zemědělského zásobování jsem neobjevil. 
Další diskuze:  1234  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika