|
Příspěvky uživatele - 130.33
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
snědek, 5.5.2008 Snědků je spousta druhů, Ornithogalum sandersiae pochází z jižní Afriky, takže naši zimu venku asi nepřežije. Vlastní zkušenosti nemám, ale na netu píší v létě růst, v zimě odpočívat v suchu - asi podobně jako třeba kalokvět, který pochází ze... celý příspěvek > |  | Neznámá kytka, 5.5.2008 Je to opravdu áron plamatý (Arum maculatum). |  |
|  | jasmín, 1.5.2008 A není to nakonec Stephanotis floribunda - ta nemá s jasmínem nic společného, ale květy voní jako u jasmínu a listy má jako voskovka... |  | jasmín, 1.5.2008 Jasminum nudiflorum rozhodně nemá listy podobné voskovce, to by spíše mohlo být Jasminum sambac. |  | jasmín, 1.5.2008  Na první pohled je výrazný rozdíl v tvaru listů - jamín má listy lichozpeřené (jako akát), lilek kopinaté. Pokud kvetou, má jasmín květy čistě bílé, lilek má žluté tyčinky a bliznu. |  | Bazalka určitě ne, 15.4.2008  Mně to tak nepodobné nepřipadá. Chtělo by to detailnější snímek květu s pohlavními orgány a lodyhy, aby bylo vidět nasazení a tvar listů... |  | Co to je?, 12.4.2008 Netýkavka konžská Impatiens niamniamensis, už tu byla. Masožravka to není. |  | Difenbachie, 12.4.2008 Ty skvrny vypadají jako bakterióza. Mohla by být způsobená tím rosením, nemyslím si, že je u diefenbachie nutné rosit listy. Léta jsem ji pěstovat v několika kultivarech, vždy dorostla obří velikosti, kvetla, ale listy jsem nikdy nerosil. Když už... celý příspěvek > |  | Nepoznáte rostlinu na obrázku?, 12.4.2008 Euphorbia leuconeura - už tu několikrát byla, najděte si to ve vyhledávání. |  | hubení bršlice, 12.4.2008 Pokud máte malou zahradu a velkou trpělivost, dá se za jednu sezónu zbavit bršlice pečlivým potíráním každého nalezeného listu ředěným Roudupem s vodou 1:1. Tím zahubíte i oddenky v zemi, které jsou zdrojem dalšího růstu. Semenem se bršlice... celý příspěvek > |  |
|  | Co to je?, 10.4.2008 Clerodendrum pěstuji asi 20 let následujícím postupem:
V zimě omezím zálivku tak, aby opadaly listy (ale kytka neuschla), snížím teplotu - já ji mám na okně v kuchyni, kde v zimě trošku táhne a v předjaří hluboko sesřihnu loňské výhony. V březnu... celý příspěvek > |  | Ostružina jaká je to odrůda, 10.4.2008 Ostružiny plodí na loňském dřevě. Thornfree se běžně prodává všude, Thornlees Evergreen bývá vidět občas z dovozu ve větších centrech a odchodech typu Hornbach. |  | poraďte prosím, co to mám za palmu, 8.4.2008 Je to Dracaena marginata. |  | Duby - názvosloví, 1.4.2008 Ono se to trošku komplikuje tím, že oba druhy dubů se mezi sebou kříží a hybridy mohou vykazovat znaky obou rodičů... |  | Kde koupit větší balení hnojiva?, 31.3.2008 Lovosice jsou z Brna krapet z ruky, ale díky.
Jinak v brněnském OBI, Hornbachu, Baumaxu, Bauhausu, Čtyřlístku v Bystrci a zahradním centru Vaněk v Modřicích - všude jen malá balení. Prodejnu zemědělského zásobování jsem neobjevil. |  |
 |
|
|
|