Příspěvky uživatele - 173.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Papriky 2016, 2.3.2016 Obsahuje fotku
Také přispěji trochu do diskuze o světle potřebném při předpěstování sadby. Z mých zkušeností potřebuje paprika při předpěstování méně světla než rajčata a proto je mám vždy na poličce nejvíce vzdálené od okna. Nejlepší a nejlevnější je rozptýlené... celý příspěvek >
Paradajky a papriky rastu len do listov, 1.3.2016
Protože nepěstuji rajčata ve skleníku, tak jsem se původně vůbec nechtěl této diskuze zúčastnit. Problém je v tom, že pěstitelé nejsou schopni udržet teplotu ve skleníku tak aby nebyla delší dobu vyšší než 30 °C  (při vyšších teplotách je pyl... celý příspěvek >
Paradajky a papriky rastu len do listov, 29.2.2016
Takhle to dělají profesionální pěstitelé rajčat: Teplota ve skleníku hraje klíčovou roli v produkci kvalitního ovoce. Optimální denní teploty ve skleníku by měly být udržovány okolo 20-24 °C. Když teplota překročí 25 °C tak se automaticky spouští... celý příspěvek >
Zelené okolky na rajčatech, 22.2.2016
Já bych ještě připojil velmi vysoké teploty okolo 35 °C, oslunění plodů a odrůdová vlastnost. Nenechte se mýlit tím, že máte tři odrůdy, ale pokud jsou všechny české, tak pro jejich šlechtění byl pravděpodobně používán stejný výchozí... celý příspěvek >
Papriky 2016, 15.2.2016 Obsahuje fotku
Semena paprik klíčí 4-5 let. Nejvyšší klíčivost 90-95 % má jednoleté osivo (to jsou ta semena vybraná z koupených plodů). Klíčivost postupně klesá a po datu uvedeném na sáčcích se začíná klíčivost blížit k nule (také v závislosti na skladování... celý příspěvek >
Rajčata 2016, 15.2.2016
Normální jako u převážné většiny rostlin je sázet sazenice kolmo do země. Když máte sazenice tak jak opravdu mají vypadat (nevytažené), tak se ani jinak sázet nedají. Když jsou sazenice přerostlé, vytažené, tak se používají různé způsoby jak stonek... celý příspěvek >
Masitá rajčata, 13.2.2016
Masité rajče znamená rajče, které má větší množství malých komůrek (loculí) ve kterých je malé množství semen. Většinou jsou to rajčata velká. U nás až tak moc těch odrůd tohoto typu moc není. Z českých jsou to Herodes a Brutus od Moravoseedu. V... celý příspěvek >
O jaký kaktus se jedná?, 7.2.2016
Podle mne se jedná o Echinopsis eyriesii, nejběžnější kaktus v Česku. Protože se více jak sto let množí těmito odnožemi, tak vypadá tento původně kulovitý kaktus tak jak vypadá na Vašem snímku. Kvete opravdu jen jednu noc.    ... celý příspěvek >
Polievanie paradajok, 3.2.2016 Obsahuje fotku
Juro, ano, ta tkanina propouští vodu. Je to hustý úplet ze stejného materálu jako jsou takové ty stíncí tkaniny (řidší tkaní) které se používají k tomu, aby například do zahrady nebylo tak vidět (říkají tomu rašlový úplet). Já jsem si tuto... celý příspěvek >
Polievanie paradajok, 3.2.2016 Obsahuje fotku
Je to jistě zajímavá diskuse. Jedno je jasné, rajčata stejně jako většina rostlin potřebují mít v půdě vodu i proto, aby mohla přijímat z půdy živiny nezbytné pro svůj růst (Ca, P, K, atd.), které jistě ze vzduch nezískají. V literatuře a na... celý příspěvek >
Výroba výsevních proužků, 27.1.2016
Mně se osvědčilo kancelářské lepidlo umělá klovatina- říkalo se tomu taky nějak jako arabí guma. Ve vlhku se rozpouští. Ještě jsem ho trochu ředil vodou. Kapka lepidla na proužek toaleťáku a do toho semínko.          ... celý příspěvek >
Nezabúdli ste na sýkorky?, 24.1.2016
Sýkorky u mne dostanou každý den hrst jader vyloupaných z ořechů.Havrani dostanou 35 ořechů jen nakřaplých. Ptáky nesleduji ani nefotím, jen je krmím.               Vladimír
Priesady, 17.1.2016
Příčinou toho, že se rostlinky za oknem příliš vytahují nebude asi jen to, že je málo světla, ale hlavně to, že teploty v místnosti jsou vyšší než by tomuto množství světla odpovídaly. Při 10- 15 °C a tomto množství tepla by přísada vypadala úplně... celý příspěvek >
Ranné rajče, 12.1.2016
Ve svém experimentu se snažím teploty zmrazení co nejvíce přiblížit uvedeným teplotám -2 až -5 °C. Zatím se mně to docela daří- teplota u mně se v noci pohybuje v rozmezí 0 až - 8 °C a to by mělo pokračovat až do příští středy, kdy budu... celý příspěvek >
Ranné rajče, 9.1.2016
Také mám zájem o co nejranější sklizeň rajčat. Cestu vidím jednak v pěstování ranných a chladnu odolných odrůd (zejména odrůd, které ve 30- týc h letech minulého století vyšlechtil ruský pěstitel Pavel Sarajev). Určitá možnost se jeví také v... celý příspěvek >
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika