|
Příspěvky uživatele - 153.9
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Problém s plodmi, 22.11.2010 Na několika větvích jsem měl něco podobného. Přičítám to špatnému počasí v době květu a následnému nedokonalému opylení. Mají Vaše jablíčka vyvinutá jádra? |  | Ochrana proti ohryzu srncej zvery, 22.11.2010 Srnčí se ve sněhu obvykle boří víc než já, takže si myslí, že co nedosáhne přes rok, nedosáhne ani v zimě (+- 10 cm). Koruna stromu nad 150 cm je před zvěří celkem dostatečně chráněná, ale kdo má pak trhat úrodu ze tří a více metrů... |  |
|  | Vysokokmen, 8.11.2010 Dobrý den,
pokud se nebojíte roubování, tak jste nemusela tak moc shánět, stačilo koupit vlastně cokoli na vhodné podnoži a na jaro naroubovat vysněnou odrůdu, rouby Vám určitě na požádání pošle kdokoli z tohoto fóra.
Nenapsala jste, jak ten... celý příspěvek > |  | Jak úspěšně zasít jadérka/semena jabloní, 8.11.2010 Naprosto souhlasím, jen chci podtrhnout to VENKU. Pokud je necháte přes zimu v teple, předčasně vyklíčí a uhynou. |  | Už ohrýzajú, 8.11.2010 To tedy není žádná radost.
V podstatě máte tři možnosti:
1. Uchovat roub do jara a pak naroubovat. Uchování spočívá v tomto případě ustřižení alespoň 20 cm vrcholku (před vlastním roubováním si odříznete, co potřebujete), opláchnutí ve slabém... celý příspěvek > |  | Vápnění kmenu stromů, 4.11.2010 Loni jsem vápno stříkal, musel jsem ho udělat řidší a mělo menší kryvost. Navíc jsem nepostříkal silné větve. Dva stromky mi namrzly a popraskaly na místech, kde nebyly nastříkané, jedna hrušeň trochu i v místě, kde byla nastříkaná. Proto letos... celý příspěvek > |  | Ochrana proti ohryzu srncej zvery, 4.11.2010 Za posledních 20 let se nám jen jednou stalo, že nám srnčí ohryzala stromky v zimě (byla tankrát krutá zima). Zato nám srnčí PRAVIDELNĚ ohryzává letorosty zjara, když začínají rašit a jsou na nich mladé lístky, letos je jeden srnec tak oprsklý,... celý příspěvek > |  | Mám místo na 5 jabloní, které to budou?, 2.11.2010 Ježečku Radouši, kdybych měl vysadit 5 jabloní, asi bych tam dal Hanu, Nelu, Akane, Rubinolu a Goldstar. A protože se znám a jedna odrůda na jeden stromek mi připadá plýtváním místem, přirouboval bych tam pak ještě Miladu, Desert, Rajku, RedTopaz a... celý příspěvek > |  | Neznámé nebo známé jablko?, 9.10.2010 Větev červeného Bancroftu jsem musel letos uříznout, protože dostala pod místem roubování rakovinu :o((.
To Akane by fakt mělo být hodně dobré, jinak to je něco jiného. Akane u nás patří mezi pět nejlepších odrůd vůbec (500 m n m, takže odpadají... celý příspěvek > |  | Neznámé nebo známé jablko?, 8.10.2010 Normálně se do těchto tipů nepouštím, ale tahle jablíčka mi připomínají naše Akane. Až snad na to, že u nás se letos nad jejich chutí rozplýváme. |  |
|  | Řehtáč soudkovitý, kalvil červený, 6.10.2010 Tak tomu přechodu z jižní Moravy na Vysočinu rozumím. Otec přešel ze Slovácka na Valašsko a když se pak pokoušel o přísné tvary stromků (kordony ap.), tvrdě narazil. Já jsem se přemístil ještě kousek výš do hor a po počátečných neúspěších s... celý příspěvek > |  | Řehtáč soudkovitý, kalvil červený, 6.10.2010 Popravdě řečeno nevím, kde tedy máte problém. Pokud Vám nějaká odrůda od souseda chutná, tak si ji naroubujte. Nepotřebujete znát její název, taky mám na zahradě odrůdy, které mám pracovně pojmenované jmény svých sousedů. A že neumíte roubovat? To... celý příspěvek > |  | Řehtáč soudkovitý, kalvil červený, 1.10.2010 Mám rád staré odrůdy, ale kdybych vysazoval nové stromy, poohlédl bych se po odolnějších odrůdách z těch novějších. Malinového ještě někde mám větev, Jaderničky jsme měli velký strom, skoro celý jsem ho přerouboval. Je to dobré jablíčko, ale ta... celý příspěvek > |  | Vysokokmen, 1.10.2010 Melodie je opravdu zajímavé jablíčko. Mnozí o ní tvrdí, že je kyselá, jenže když do ní kousnete a čekáte tu kyselost, jste překvapena, že je to jen takový nádech. Šťavnatá je hodně, křehká, výborná je z ní šťáva (mošt), která nehnědne oxidací. Je to... celý příspěvek > |  | Vysokokmen, 1.10.2010 Selenu mám velmi rád. Ale poslední tři roky u nás trpí strupovitostí. Asi 10 až 20% jablíček je napadených, některá i hodně. Už se nedá mluvit o rezistenci. Ale to už asi u žádné odrůdy.
Přesto s doporučením souhlasím, ještě bych zdůraznil, že jde... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|