Příspěvky uživatele - 153.9

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
2. rok letní jabloně Piros, 19.3.2012
Vysazovat zákrsky do 600 mnm není nejšťastnější nápad. Všechno, co se rozvětvuje pod úrovní výšky sněhové pokrývky, se při odtávání sněhu poláme. Vegetativně množené podnože nemají dostatek vitality, aby v chudé půdě daly stromku dost síly.... celý příspěvek >
Malé zahradní nůžky, 14.3.2012
Oboustrannou čepelí trochu neohrabaně myslím to, že obě čepele nůžek Rostex, které jdou proti sobě, jsou ostré, podobně jako u kancelářských nůžek. Skoro všechny (možná úplně všechny) ostatní zahádkářské nůžky na trhu mají jednu čepel tupou, stříhaná... celý příspěvek >
Malé zahradní nůžky, 13.3.2012
Taktéž jsem používal několik různých dražších i levnějších nůžek, ale výše uvedené Rostexy považuji dodnes za nejlepší, a když jsem na ně před dvěma lety ještě narazil, koupil jsem si do zásoby hned dvoje. Jsou pravda těžší, ale nelámou se a... celý příspěvek >
Staří sousedé, 26.2.2012
A i když sousedé nesouhlasí a stavba je 2 m od plotu, není jim to nic platné...
Renety, 16.2.2012
Domnívám se, že pojem "reneta" je vlastně takový malý reklamní trik už z doby našich dědů a pradědů. Protože Coxova reneta je nejlepší, když dáme odrůdě podobný název, lidé se toho chytnou. Jinak nedám dopustit na chuť Hvězdnaté renety. Bohužel... celý příspěvek >
Vytvořme společnou nazorovou degustaci starých odrud, 15.2.2012
Dobrý den vespolek. Chvilku jsem tu nebyl a zjišťuji, že mne pan Kaněra obviňuje ze znehodnocování diskuze a z podpásových příkladů Rubinola vs. Jadernička moravská. Prohlašuji, že jsem se nikterak nepokoušel znehodnocovat diskuzi, jen jsem reagoval... celý příspěvek >
Vytvořme společnou nazorovou degustaci starých odrud, 8.2.2012
Asi to byl dotaz na mne... Red Topaz mám taky, ale ještě nezarodil. Mám ovšem pochybnosti, jestli když se odrůda dříve vybarvuje, jestli taky dříve dozrává. Dozrání není o barvě, ale o chuti, což si můžeme ověřit u podtržených plodech v... celý příspěvek >
Rosanu i Karmínu jsem dostal od pana Loudy společně s Vandou, nemohu říci, že se jim nedařilo, ale Vanda je naprosto zastínila a dál jsem je nerozšiřoval. Rosana měla občas problém dozrát. Goldstar, Topaz i Rajka jsou ve fázi zkoušení (po dvou-třech... celý příspěvek >
Pěstuji rezistenty na semenáčích - protože se u nás v horách ničemu jinému nedaří. A tím myslím nejen podnože (semenáče), ale i odrůdy (rezistenty). Půda je tak mizerná, že přežije jen semenáček, a tlak strupovitosti takový, že odrůdy bez vysoké... celý příspěvek >
Postupná výměna plotu ze smrčků, 7.2.2012
Dobrý den, máme taky živý plot ze smrčků, díky pravidelnému stříhání se nám ho daří udržovat neprůhledný i při zemi, až na jedno zastíněné místo, kde jsme museli podsadit několik thují Smaragd. Moc nerostou, ale svou funkci plní. Jinak - občas se... celý příspěvek >
Staré odrůdy jabloní - Slovácko, 28.1.2012
Milý Jirko, Váš dotaz z prvního odstavce dostávám od sousedů poměrně často a již několik let doporučuji odrůdu Rubinola. V našich podmínkách je to zimní jablko, které se dá jíst stejně dobře právě utržené ze stromu stejně jako v lednu, křížaly z ní... celý příspěvek >
Kedy začať s rerozom systémom Pillar?, 5.1.2012
Tento problém jsem řešil loni. Prostudaoval jsem Vámi uvedený odkaz a pochopil jsem to tak, že (jak je tam napsáno) dvouočkové pilířky se u stíhlého vřetene vytvářejí na hlavní ose, tj. v podstatě na terminálu. Takže mám představu řezu špičáku... celý příspěvek >
25 odrůd jabloní, 4.1.2012
Vážený pane Paľo, aniž bych chtěl něčí nátor zlehčovat či se někoho dotknout, chtěl bych se Vás zeptat, jak se daří ve Vaší lokalitě odrůdě Granny Smith? Je to provokativní otázka, protože mám zkušenost, že i na jižní Moravě, kde se již pěstují... celý příspěvek >
Ktoré odrody sú vhodné na vypestovanie semenáčov?, 3.1.2012
Někde jsem se dočetl, že semenáče z jaderničky moravské si s vyšší pravděpodobností uchovávají vlastnosti mateřské odrůdy, u většiny ostatních odrůd to až tak neplatí. Osobně to mohu potvrdit, pokud ovšem vzorek cca 50 stromků ze semenáče je... celý příspěvek >
Banánové jablko?, 1.1.2012
Ono je to možná i tím, že v našich tvrdších podmínkách si nemůžeme moc vybírat a jsme rádi za každou odrůdu, která u nás bez problémů dozraje. Ještě jednu vlastnost melodie bych chtěl vyzdvihnout - je velmi vhodná na mošt, šťáva z ní je mimořádně... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika