Příspěvky uživatele - 153.9

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Karola, 15.10.2012 Obsahuje fotku
a druhou stránku
a první stránku z pomologie (dá se nějak vloži víc obrázků najednou?)
Našel jsem ji v pomologii Jablka (Dvořák, Vondráček, Kohout, Blažek), ale nevím jestli je to přesně to, které sháníte. Ještě jsem měl odrůdu Carol, když jsem si bral rouby od jednoho pěstitele, tak mi dal ochutnat, byla výborná. Jenže i ty rouby prý... celý příspěvek >
Lipno, 15.10.2012
Zdravím, letos mi Lipno zmrzlo spolu s ostatními v květnu, ale loni mi Vaše rouby už zarodily pár jablíček a musím říct, že v konkurenci např. Vitosu apod. si Lipno nevedlo špatně, bylo to velmi příjemné překvapení. Bohužel letos stromek dostal... celý příspěvek >
Češete nebo ještě čekáte, 8.10.2012
Pročesávám, pročesávám...
Strom u zdi, 7.10.2012
Obecně to s tou korunou stromu a kořeny neplatí. Tuhle jsem kopal základy na pergolu a narazil jsem na kořeny ořešáku (jsou nezaměnitelné). Ořešák je od toho místa přes 20m vzdušnou čarou a mezi ním a pergolou je podsklepený dům. Koruna stromu má asi... celý příspěvek >
Co na zahradu, 7.10.2012
Pořiďte si kočky. Ty naše nám hryzce vychytaly a už pět let jsem hryzce na zahradě neviděl. Největší úspěch mají větší plemena (Turecká, Mainská ap.). Prý pomůže i pes špic, ale zahrada je pak samá jáma. Jinak semenáček opravdu odolá hryzci lépe,... celý příspěvek >
Jabloň "melodie" - čím přeroubovat?, 3.10.2012
Právě nedávno jsem si říkal, že kdybych měl jen jeden strom, dal bych na něj Rubinolu, která se dá jíst od utržení ze stromu až do února (z Vaší oblasti možná až března). Jenže jak se znám, každý strom má více větví a nakonec by to stejně skončilo... celý příspěvek >
Rubín nebo Rubinola?, 2.10.2012
Rubín je v optimální zralosti přece jen trochu chutnější ;o). Ale jinak u nás, v chadnější poloze, vyhrává Rubinola, protože je zdravější, tj. není tak náchylná na choroby, včetně strupovitosti. I když se neubrání novým agresivním formám této... celý příspěvek >
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 29.9.2012
Mohu se zeptat, proč jste vyřadi Rubinolu? Mám ji na vysokokmenech a jsem s ní spokojen. Nicméně prořezávám všechny stromy, tedy i Rubinolu, hlavně kvůli vzdušné koruně.
Choroba na Rajce, 5.9.2012
Pane Bakeši, mám k Vám velkou prosbu. Udělejte prosím příští rok ještě tři fotky tohoto stromku postupně v termínech jaro - léto - podzim a zveřejněte je v tomto vláknu pro poučení mé i generace příští. Problém rakoviny na stromcích je pro mne dost... celý příspěvek >
Vyměnit tyto jabloně?, 4.9.2012
Ve zkratce - Merkur měl být už dávno pryč, stejně je v postatě po smrti. Rána na Bohemii je podle mne mechanického původu (struna sekačky?) a měla být už dávno ošetřená zatřením stromovým balsámem, aby se do ní nedostala infekce. Ale zavaluje se... celý příspěvek >
Choroba na Rajce, 4.9.2012
Pokud je stromek poškozený mrazem a vytvoří se zával, který ránu postupně zavaluje, většinou přežije. Pokud se ovšem v ráně uchytí rakovina, zával z prvního roku odumře a přes něj se tvoří další zával, který v dalším roce opět odumře. Rána se tím... celý příspěvek >
Choroba na Rajce, 4.9.2012
Je to jednoznačně rakovina, je vidět, že se stromek pokoušel ránu již jednou zavalit, ale rakovina je rychlejší. Bohužel i já mám na zahradě podobný případ (taky Rajka), pokoušel jsem se loni stromek ošetřit, ale letos se rakovina objevila na dalších... celý příspěvek >
Namrzání odrůdy Lipno ve dřevě, 4.9.2012
Lipno mám pár let naroubované v koruně Rajky. Lepšních -32°C přežilo Lipno v pořádku, problémy má Rajka (objevila se rakovina). Ale i to může být hlavně tím, že předloni při dešti byl ke stromku spláchnut úrodný záhon od sousedů ;o).
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika