|
Odrůda švestek na povidla, 21.7.2018 Na povidla bych volil Toptaste, která má nejvyšší cukernatost z dostupných odrůd. Ulpívání na peckách je maximálně do 10%, dá se normálně nožem nakrojit a pecka vytrhnout, dělám to tak do sušičky a jde to rychle. |
 |
Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 30.6.2018 Z toho důvodu již nepěstuji rajčata v nádobách, protože se z nich vápník snadno vyplaví zaléváním nebo deštěm. Dostupnost vápníku také zhoršují hnojiva s obsahem dusíku. Asi by byl vhodný postřik vápníkem na listy např. chlorid vápenatý. |
 |
|
 |
Zkrácení velké třešně - řez, 27.5.2018 Zkrácení by se mělo rozložit na delší dobu. Pokud má třešeň 4 kosterní větve, tak bych každý rok zkrátil jednu. Řezná rána ale bude tak velká, že už se nezacelí, takže budete muset ihned ošetřit proti dřevokazným houbám a v následujících letech... celý příspěvek > |
 |
Choroba rajčat - zkroucené listy, 26.5.2018 Listy zkroucené působením herbicidu vypadají jinak než listy zkroucené v době silného růstu rajčat. Pravděpodobně je to způsobeno tím, že u některých odrůd jednotlivé části listu neroustou stejně rychle a dochází k jejich zkroucení. Na úrodu to však... celý příspěvek > |
 |
Choroba rybízu, 16.5.2018 To jsou mšice. Je třeba stříkat při rašení asi koncem března protože mšice na keřích přezimují. Já dávám Pirimor a listy mám čisté. |
 |
Rubinola praklina na kmenu, 12.5.2018 Rubinola mi také dělá praskliny, které zamazávám stromovým balzámem Primax a sleduji než se vytvoří zával. Určitě bych strom nevykopával. |
 |
Dierkovitost listov na čerešni, 1.5.2018 Ty dírky jsou zřejmě vykousané. Čím jste to postříkal? |
 |
Identifikacia skodcu a jeho odstranenie, 23.4.2018 Je to roztoč vlnovník hrušňový. V kategorii škůdci jsou uvedeny nějaké postřiky. |
 |
Drtič zahradniho odpadu - převážne ostružiny, 30.3.2018 Tak k tomu doporučuji dřez s odpadem uprostřed a otočnou baterii, přece jen některé větve mají bujný obrost. |
 |
Rajčata 2018, 3.1.2018 To zřejmě znamená, že neposílají mimo USA. |
 |
|
 |
Angrešt - co to z něj vyjelo?, 6.7.2017 Proč si myslíte že je to nad podnoží? Angrešty se roubují nahoře tam kde se rozvětvuje korunka a celý kmen je podnož. |
 |
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 22.5.2017 Pokud jste ošetřoval pak by to mohla být spíš mrtvice než monilioza, ale to je pak konečná. |
 |
Vadnutí listů, 8.5.2017 Na tohle téma je tady asi tisíc příspěvků. Vlevo do vyhledávače zadejte „monilia laxa“. |
 |
Captivator - dle fotky poradíte?, 3.5.2017 Můj Captivator to má také, pravděpodobně to je mšice rybízová, která napadá rašící červený rybíz. Myslím, že teď už s tím nic neuděláme. Má se to stříkat hned při rašení, když se líhnou larvy mšic a napadají pupeny. Je zajímavé, že jiné angrešty jsou... celý příspěvek > |
 |
Kvitnú jablone, 22.4.2017  Právě rozkvétá moje nejbarevnější jabloň Redlove Era. Ale je také ze všech nejkyselejší. Naštěstí je na M9. |
 |