Příspěvky uživatele - 232.19

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Identifikace rostliny, 27.10.2020 Obsahuje fotku
Věděl by prosím někdo určit? Pěstováno ve skleníku, ještě prý nekvetla.
Dostatek tmy pro květiny, 2.4.2020
Zdravím, s tím bych si nedělal vůbec starosti, rozhodně to rostlinám neublíží. Maximálně porostou rychleji. Navíc, žádné umělé světlo není tak intenzivní jako to přirozené. Přeji hodně úspěchů při pěstování. Snad ještě jedna poznámka - rostliny,... celý příspěvek >
Calathea rufibarba, 5.3.2020
Ona každá kytka po koupení/přemístění na nové stanoviště prvně trochu chřadne, je v šoku. Každopádně calathea potřebuje míň vody a spíše východní, lépe severovýchodní orientaci v bytě. Na jihu teď bude možná chvíli v pohodě, ale v létě ji to spálí,... celý příspěvek >
Dracena žloutnou listy 4 dny od nakupu, 5.3.2020
Souhlasím s předešlým názorem, ale stejně, po 4 dnech by tazatel kytku takhle nedokázal zlikvidovat, musela být přelitá už v obchodě.
Bílé průhledné - zespodu listu, 23.2.2020
Určitě červci...
Dirky na pandanu, 7.10.2019
To nevypadá na nic vážného. Mně ty skrvny na fotce spíš připadají jako popáleniny od sluníčka, když tam třeba někdy pří zalívání zůstaly kapky vody.
Jaká je to pokojová rostlina?, 7.10.2019
Myslím, že nějaká bromélie...
Určení keře, 1.8.2019 Obsahuje fotku
Ještě detail.
Určení keře, 1.8.2019 Obsahuje fotku
Prosím o pomoc s určením, kvete právě teď, lokalita Brno.
Skvrny na listech pelargonie, 28.6.2019
Nemůže to být popálení od sluníčka? Jestli tam třeba stála voda na tom listu, tak to tak vypadá.
Po odkvětu orchideji usychá stonek, 19.6.2019
Dobrý den, stvol ustřihněte co nejníž, v zimě vyrazí nový. :) Akorát modře už asi nepokvete, to bude bílá obarvená orchidej. A odumírání spodních listů je naprosto přirozený proces. Vaše orchidej vypadá zdravě. ;) Pozor na přelívání (zalívat, až... celý příspěvek >
Paphiopedilum delenatii a paphiopedilum maudiae, 13.6.2019
V literatuře opravdu píšou dělit, až když je trs rozrostlý... Bohužel nemám zkušenost. Já mám 6 růžic a chystám se je teď rozdělovat po třech. Snad tím rostlině dodám impuls a vyžene nové výhony. :) A píšou dělit na jaře, ale to je podle mě blbost,... celý příspěvek >
Mastné a černé fleky na listech, 29.5.2019
Mně se tohle s doma vypěstovaným mangem stalo taky. Rostlina začala chřadnout, svěsila listy a jakoby uschla. Vyhodil jsem ji. Lepkavá je rostlina podle mě přirozeně, obsahuje pryskyřici.
Jak na streptocarpus (tořivku)?, 26.5.2019
To budou červci neboli vlnatky, nepříjemný prevít. Být Vámi, vyhodím rostlinu i s květináčem, ať se Vám to nepřenese na všechny rostliny. Pokud budete chtít zachraňovat, má se to potírat vatovým tamponem namočeným v lihu + postřik chemií.
Přesazovaní pokojových rostlin (obecně), 18.5.2019
No, to bych nedělal. Výsledek bude, že než draceně narostou nové kořeny, tak bude stát ve vodě a uhnije. Má se přesazovat do květníku většího o 5 cm. Těch 25 cm by ale myslím bylo ještě v pohodě. 35 je moc.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika