|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata 2021, 22.12.2020 Jasně. U mne je ten poměr tak 19/20°C, někdy i míň, na nejmíň 2500 lx. Je to jen odhad, nemám půjčený luxmetr. Uvidíš, navíc máš výhodu v tom, že máš jen keříčkové. Ty se zas až tak nevytahují. A za denního světla je budeš dávat na okno. Nejspíš to... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 21.12.2020 Ano, tak mizerné světelné podmínky jako letos zažívám poprvé, tedy od té doby, co pěstuji doma. Předtím jsem si toho nevšímal. Maximální intenzita denního osvětlení kolem 1300 lx je opravdu bída.
Vladimíre, vidím trochu problém v poměru... celý příspěvek > |  |
|  | Pálivější paprika na plněné paprikové lusky, 20.12.2020 U nás lze koupit semínka Jabliny, ta je nepálivá a vynikající.
Ty pálivé odrůdy jsou pak Alma, Pálinda a Illika. Jak moc která pálí netuším, nepěstoval jsem je.
Milan HP |  | Sviluška na okurkách, 18.12.2020 Řekl bych, že to skleník přežije bez závažného poškození. Té kyseliny tam zase nebude až tolik a pokud je ocel pozinkovaná, žádné drama nebude.
Sviluškám to na zdraví také nepřidá. Ale zda se je podaří vyhubit úplně, hmmm, to je otázka. Zcela... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 17.12.2020  17.12.20 Jak jsem se bál, zakřikl jsem to. A to jsem to zaklepal na dřevo. U jednoho Tomato Berry se objevily světlé útvary na listech v okolí hlavního žebra. Zespod byl list zdeformovaný do světle zelených vlnek. Přikládám foto. A rozšiřuje se to.... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 16.12.2020 Dobrá zpráva: podařilo se mi konečně proniknout na diskuzi na Tomatoville. Tak jsem se hned zeptal na Galahada a Defiant (vlákno Gems and Duds). Dal jsem to tam předtím do vyhledavače, ale ty informace byly velice kusé: Galahad by zmíněn mezi "GEMS".... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 16.12.2020 Klobouk dolů, Vladimíre. Jak před tím, co pěstuješ, tak před Tvým poetickým stylem psaní.
Milan |  | Rajčata 2021, 15.12.2020 K tomu Stupickému: jeho chuť je hodně ovlivněná množstvím zálivky a živin. Když je jich moc, ztrácí nejmíň 2 body na stupnici od 0 do 10. Což je hodně. A když se přidají vysoké teploty, jako tam u vás, může to být ještě horší. Prostě vyroste moc... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 15.12.2020 Takže jim zatím nesvítíš? Loni jsem je touhle dobou šoupnul na chodbu, teplota 13 - 15°C, východní okno, bez přisvětlování. Zpomalil jsem je tak o 2 - 3 týdny, ale vyrostly z nich silné sazenice a i uvnitř potom měly slušné plody. Jen se mi zdá, že... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 15.12.2020 Elen, přes má ujištění udělej ještě testovací vzorek. Nejdřív jen jednu rostlinu a pak den dva počkat. Jistota je jistota. Jinak já nedám na francovku dopustit a teď ji používám jako dezinfekci na covida. Na rozdíl od těch prodávaných dezinfekcí není... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 15.12.2020 Aha. Tak nic, beru zpět.
A já zas přišel na to, že ta odrazová roleta na okně taky není moc dobrý nápad, protože by se musela zatahovat a vytahovat a hrozilo by poškození rostlin, zvlášť až budou třeba 50 cm vysoké. Tak jsem to opustil.
Co... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 14.12.2020 Vladimíre, když už tam máš ten solární panel, můžeš dodat tomu pařeništi i teplo, když bude potřeba. Jen to žeň přes baterii, nebo i víc baterií (myslím, že stačí autobaterie, ale tím si nejsem jist) a pak můžeš zapojit nějaký přímotop přes... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 14.12.2020 Francovka má 60%. Vodka by asi stačila, ale je v ní zbytkový cukr a lepí. Ale nezkoušel jsem vodku. Těch 40% by asi stačilo. Jenže pro vodku mám lepší využití. Papriky i rajčata tu Alpu bez jakýchkoliv problémů přežily. To, že to moc nepomohlo proti... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 14.12.2020 Takže by se dalo říct, že máte optimální podmínky. Jak je to tam u vás s plísní? Brambory tam asi moc nefrčí, podnebí je sušší než u nás, tak by to mělo být dobré. Jak to bylo letos?
Milan HP |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 14.12.2020 No právě. Eva mi to kdysi radila taky, jenže v hlavě mám nějakou zábranu to nechat dojít až tak daleko. Tak to teď řeším takhle. Ale fakt jen u těch menších. Zatím nejsou stížnosti.
Na zahradě hnití kořenů z přemokření hrozí minimálně, ale v... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|