|
Problem so slivkou, 14.7.2016 Ak to poškodenie konárikov nevzniklo mechanicky, tak by to (teoreticky) mohli byť následky pôsobenia roztoča Aculus fockeui. IH |
 |
Problem so slivkou, 14.7.2016 Je tam zrejme súčasne viac vecí. Deformáciu (skrútenie) listov spôsobili pravdepodobne vošky. Ďalej sú tam známky klasterosporiózy (dierkovitosť listov). Na jednej fotke by som nevylúčil ani požerky šupináčikmi. Zaráža ma, že na všetkých fotkách kde... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Choroba?, 30.3.2016 Našlo sa ...Nektria-rážovka rumělková |
 |
Choroba?, 30.3.2016  Po zime sa mi na dreve niekoľkých krov hrozna objavili takéto žlto oranžové objekty a tie kry boli vyschnuté úplne a na kroch u ktorých boli časti vyschnuté sa to vyskytovalo. Ide o cca 7 ročné kry. Predpokladnám, že ide o nejaké hubové ochorenie.... celý příspěvek > |
 |
Žluté slivoně, 3.9.2015 Tipala to určite nebude tá v strednej polohe dozrieva začiatkom augusta-srpna, iba ak by ju pán HONZA mal zasadenú niekde v horskej oblasti. |
 |
Cresthaven dozrává, 3.9.2015 Takže sa Vám zdá chutnejšia Cresthaven ako Suncrest pán Ladislav? |
 |