|
Orientovaná sadba česneku, 12.10.2013 On vyroste, i když jej zasadíte vzhůru nohama. Bavíme se o co nejlepším využití plochy záhonu... |
 |
Neznáte název - zeleň do kytice, 12.10.2013 Listnatec Ruscus.aculeatus - léta letoucí používaná zeleň do kytic. |
 |
|
 |
Stříhání keřů - kdy a jak?, 12.10.2013 Můžete, to jí neublíží, ale na jaře budete řezat ještě jednou zmrzlé větve - takže stejná práce dvakrát...
|
 |
Aeonium a Echeveria, 12.10.2013 Vzpomněl jsem si ještě na jeden rozdíl, ulomené lístky echeverií velmi snadno zakořeňují. |
 |
Aeonium a Echeveria, 12.10.2013 Asi Echeveria...? |
 |
Pochlubte se květinami, 11.10.2013 Ty trojité listy asi nějaká Arisema.
|
 |
Cena založení skalky v zahradě, 11.10.2013 No jo, 800 metrů, tam nemusíte skalničky ani aklimatizovat, tak jsou doma... |
 |
Aeonium a Echeveria, 11.10.2013 Není to úplně jednoduché.
Nejjednodušší je, známe li zemi původu - echeverie střední Amerika, aeonia ostrovy u západního pobřeží Afriky a severovýchodní Afrika, to je nám ovšem u rostliny v květináči k ničemu.
Listy - echeveria dužnatější,... celý příspěvek > |
 |
Cena založení skalky v zahradě, 10.10.2013 Pěkné, i když v létě obtížně uzalévatelné. Nejedná se ovšam o klasickou skalku ve svahu. V těch se skalničky skutečně vysazují do prohlubní s příslušně namíchaným substrátem, umožňuje jim to prokořenit do větší hloubky a čerpat z ní vodu v době... celý příspěvek > |
 |
Jack Dunckley The Italian Job - určení květin, 8.10.2013 Chtělo to trošku hledání, zde máte kompletní seznam použitých rostlin...
|
 |
|
 |
Orientovaná sadba česneku, 3.10.2013 Už jsem tady o tom psal.
|
 |
Děti myslely, že je to borůvka, 22.9.2013 To bude bez následků. |
 |
Zkušenosti s doděláním ventilu k sudu, 22.9.2013 Toto jsem dělal na chalupě asi před 30 lety, funguje bez oprav do dnes, jen občas vyměním kohout.
Základem je 3/4 coulová trubka, na kterou jsem si nechal vyřezat závit po celé délce, asi 12 cm. Na sud jsem namaloval asi 10 cm nade... celý příspěvek > |
 |
Děti myslely, že je to borůvka, 22.9.2013 Plody jsou mírně jedovaté - zvracení, průjem. |
 |
Jaké cibuloviny mohu nechat nastálo v záhonu?, 19.9.2013 Puškinie jsou drobounke cibuloviny, jejich drobné listy mizí již koncem května.
Příspěvek pana PP je poněkud svérázný, nevím jak u něj na Vysočině, ale v podmínkách jižní Moravy není začátkem června po listech narcisů a tulipánů ani stopy.... celý příspěvek > |
 |