Příspěvky uživatele - 66.105

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Mráz - malé plůdky meruněk, 2.5.2014 Obsahuje fotku
Myslíte, že se rány od krup zajizví? Dost jsem si věřil a mám teď hodně meruněk posekaných. Kdyby raději všechny poškozené upadly. I tak je jich dost. Mají 20-30 mm a některé rány jsou dost veliké. Broskve jsou díky své chlupatosti a menší velikosti... celý příspěvek >
Řez broskve - prosím o radu, 27.4.2014 Obsahuje fotku
Mezi 70 - 90 cm od země vyberte asi 4 větve jdoucí do různých stran v různé výšce. Větve pod nimi i mezi nimi odstraňte a pak odstraňte i terminál nad těmito vybranými větvemi i s případnými nepotřebnými výhony. Máte základ kotlové koruny. Podle... celý příspěvek >
Očkování za oknem na zkoušku, 19.4.2014
Nikdy to u Forkerta nevylupuji a myslím že by to po většinu roku ani nešlo. Ujímatelnost u dobře zakořeněné podnože, dobré afinity a kvalitního roubu by měla být hlavně z jara téměř 100% (jádroviny a peckoviny). Samozřejmě, někdy vyříznete očko... celý příspěvek >
Očkování za oknem na zkoušku, 19.4.2014 Obsahuje fotku
Forkertem lze očkovat silnou podnož očkem ze slabšího roubu poměrně snadno a po celý rok. Musí se vám však krýt aspoň část kambia na řezu. Někdy dávám i dvě očka do širokého řezu silné podnože. Takže se jedno očko kryje napravo a jedno... celý příspěvek >
Jak získat kvalitní pyl z jabloní pro křížení, 13.4.2014
Pyl nebo tyčinky nebo i celá větvička se odebere z plně rozkvetlé rostliny a nechá se při pokojové teplotě v sušším vzduchu. Nemusí se použít jen ke křížení, ale i k opylení neobvyklé cizosprašné rostliny (např. citrusy v zimě...) nebo bez přístupu... celý příspěvek >
Očkování / roubování broskvoní, 5.4.2014
Na meruňku se dá broskvoň štěpovat snadno. To je však jen afinita. Kromě mladých výpěstků nemám zkušenost, co to dělá později. Mám např. na mysli hnojení. Broskvoň potřebuje mírně kyselejší půdu, více vlhkosti a dusíku. Meruňka vyžaduje neutrální... celý příspěvek >
Hrušeň odolná mrazu, 5.4.2014
Vyberte letní odrůdu (ne zimní) a semennou podnož (ne kdouli). Ale ty jalovce, thuje apod. se do výsadby hrušní skutečně nehodí.
Očkování / roubování broskvoní, 5.4.2014
Zimní rouby broskvoní se nedají podle mého názoru skladovat. Přesněji řečeno, nikdy se mi nic nechytne ze zimního roubu staršího dvou týdnů. Pletivo ušlechtilých broskvoní je odlišné od jiných dřevin a jedinou chybou je tedy jejich... celý příspěvek >
Roubování meruněk, 22.3.2014
V tomto počasí je po 3 týdnech jasně poznat, co se chytilo (mluvím o meruňkách). Samozřejmě, určité riziko trvá vždy, ale nebál bych se toho.
Roubování, 22.3.2014 Obsahuje fotku
Přikládám snímek švestky (s dvouletou korunkou), přiočkované a přiroubované do boku po 3 týdnech. Zdá se, že se to ujalo. Pokud jde o ukončování pásky, já ji obvykle přichytím na konci lepicí páskou se zmáčknutým koncem. Jde pak odstranit jednou... celý příspěvek >
Roubování ze stromu na strom, 16.3.2014
Roubování za kůru ze stromu na strom se dá teoreticky aplikovat jedině při ustřihnutí roubu např. na Vysočině a jeho umístění na kvetoucí strom v nížině ještě tentýž den. Já sice právě tuto možnost mám, ale nikdy ji nepoužívám. Obecně (na stejné... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 16.3.2014
V pondělí taky očekávám rozkvetlý jako první Goldrich. Možná proto, že brzy rozkvétá, se zdá, že málo odolává mrazu. Já si ale myslím, že je mírně odolný. Teď mi kvete zatím jen mandloň.
Plané stromky, 9.3.2014
Semenáče s kořenem kolmo dolů budou dobré. Odkopky nepoužívejte.
Komule davidova, 8.3.2014
Několik let starý keř může do podzimu dorůst po sestřihu např. 3 m.
Jakou odrůdu meruňky zvolit na vysočinu, 8.3.2014
Kmínek praskl, protože nebyl před zimou nabílený (nebo obalený bílým papírem). Předčasná míza pak zmrzne a tím vznikne prasklina. Do vaší vlhčí těžší půdy nedávejte meruňkovou podnož (řada MVA apod.), ale spíše slivoňovou (švestky, ryngle nebo i ten... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika