Příspěvky uživatele - 153.9

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jaká odrůda jabloně je rezistentní a zároveň chuťově výborná?, 21.9.2013 Obsahuje fotku
Dobrý den, Wimpi. Ametyst je bezesporu krásné jablíčko, pro potěchu oka. Bohužel odrůdy, které na naší zahradě dozrávají současně s ním (Hana, Mio, Nela aj.) nám chutnají podstatně víc. Navíc jsem si tuhle odrůdu pořizoval, protože v pomologiích... celý příspěvek >
Podnože do horších půd, 21.9.2013
Je nutno si uvědomit, ža strom na podnoži A2 je podobně jako na ostatních typových podnožích krátkověký. Vysadil jsem před necelými dvaceti lety do drsných podmínek 11 stromků na A2, do dneška vydržely dva, ale taky už mají namále. Přešel jsem na... celý příspěvek >
Jaká odrůda jabloně je rezistentní a zároveň chuťově výborná?, 21.9.2013
Dobrý den, zhruba ve stejné nadmořské výšce, ale na druhém konci republiky, si letos dělám seznam odrůd, které stojí za to pěstovat. Letní: Julie, pak Mio. Julie je dříve, Mio na ni pak navazuje. Mantet je výborný, ale u nás se mi ho nepodařilo... celý příspěvek >
Čačanská raná, 27.8.2013
Jaj, když už tady zazněl Opál, letos i u nás bohatě zaplodil, stihl dozrát před dešti a co se týče chuti, kdeže čačanky jsou...
Škůdce na jabloni, 7.7.2013
Z mých zkušeností není Julie příliš chutná, lepší je Nela nebo Hana. Mantet jako rezistent - to považuji za překlep, protože jsem u této odrůdy nikdy nedopěstoval jablíčko do konzumní zralosti, vždy byla všechna velmi strupovitá, až jsem musel odrůdu... celý příspěvek >
Poškození, 2.7.2013
Taky asi nejsem většina, takže taktéž souhlas s panem Vysloužilem. Měli bychom se asi smířit s tím, že pro některé ovocné druhy nejsou v našich zeměpisných šířkách příznivé podmínky a jsou zde proto náchylnější na choroby. Stačí trochu "křivý pohled"... celý příspěvek >
Krtek - a je to, 6.6.2013
Krtky ani hryzce už asi dva roky na zahradě nemáme, protože máme schopné kočky. Ale dokud jsem je chytal, osvědčilo se mi kombinovat metody, a to jednak dát do nory něco zapáchajícího (olomoučáci prominou, ale používal jsem kousky tvarůžků) a v jiném... celý příspěvek >
Krtonožka, 6.6.2013
Tisícero děkovných dopisů za to názorné video! Dnes večer jsme napoprvé chytili asi deset krtonožek, z toho tři ve skleníku. Už víme jak na ně. Třeba časem dospějeme k vyváženému poměru krtonožky/zahrada. Ještě jednou díky!
Poraďte zádový křovinořez na sekání zahrady - sadu, 31.5.2013
Manipuluje se s tím všude lépe než s normálním křoviňákem nebo je to šikovnější jen na svah a na rovinu a na větší plochu je lepší normál? Zkusím si to někde zkusit :), ale prodejci v okolí nic podobného nemají skladem, jen na objednávku.
Jakou vodárnu, 30.5.2013
Zkuste si vyhledat E-DEEP 1200 -kompaktní ponorná vodárna. Mám ji a funguje překvapivě dobře i bez expanzky.
Zkušenosti s vřetenovými sekačkami, 30.5.2013
Tak zkušenost s Fiskarskou mám čerstvé, několikahodinové :). Objednala jsem si ji přes internet v bláhové naději, že na vřetenovce není co pokazit - a navíc že je to přece Fiskars. Přišlo to PPLkem, krabice rozbalená a znovu přelepená, vevnitř to... celý příspěvek >
Poraďte zádový křovinořez na sekání zahrady - sadu, 30.5.2013
Bohužel nikdo neporadil, ale je to už dávno. Najde se dnes někdo, kdo by měl zkušenost s některým zádovým křovinořezem a mohl by práci s ním srovnat s prací s "normálním" křoviňákem? Jde mi o asi 3000 m2 prudkého svahu se stromy a keři. Případně... celý příspěvek >
Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 29.5.2013
Díry do lamel dělám obyčejnou kanceláčskou děrovačkou. Jinak naprostý souhlas. Důležitý je i úvazek, některé trátky se lámou a provázek taky nevydrží všechno. Takže měděný izolovaný drátek vychází nejlépe.
Sekačka na plochu 1400 m2, 25.5.2013
Mám sekačku s pojezdem a pojezd se v podstatě nepoužívá, jednak kvůli manipulaci mezi stromky, především ale kvůli jeho rychlosti - kdo za tím má utíkat :). Při hustší trávě nestíhá (Solo, nejvyšší řada). Sekačka je lehká, dobře se s ní manipuluje,... celý příspěvek >
Vretenova sekacka Fiskars Momentum, 16.5.2013
Jaká je realita? Vezme to i vyšší trávu? Ohýbá se plevel a zůstává trčet? Je lepší Fiskars nebo Husquarna?
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika