|
Karviná ochutnávka jabľk, 2.12.2017 tak to je škoda. Na druhou stranu každá odrůda má svůj čas a jedna bude nejchutnější nyní, jiná v únoru (některá nikdy) a každá huba svá specifika. Já dnes koupil v marketu klon svého oblíbeného Jonagoldu (letos mi zmrzl) Jonagored - chuť vyblemclá,... celý příspěvek > |
 |
Kiwi zazimování, 2.12.2017 Já tedy s kiwi stále začínám, protože mi poslední dva roky nepřežily mrazy - ale jarní! Vyrašily lístky a pak je -2 st zrušily. Takže letos šly do geotextilie do výše metru.
Ten hrazec je ten co dělá hráze? |
 |
|
 |
Karviná ochutnávka jabľk, 2.12.2017 No to je prima. Jen pokud byla veřejná, měl jste nás informovat o pár dní dříve. |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 30.11.2017 •ČHMU:
Skutečná situace je taková, že v posledních třech letech se v 63 % ze 692 sledovaných objektů pesticidy vyskytovaly, ve 43 % sledovaných objektů koncentrace pesticidů překročily limit 0,1 μg/l pro podzemní vodu a ve 31 % sledovaných... celý příspěvek > |
 |
Zdá se vám Zahrádkář svým obsahem vyvážený?, 30.11.2017 Recepty v Zahrádkáři přeskakuji a moji ženu bohužel také nezajímají, takže hromada Hokaid nám leží ve sklepě. Ale vážně, vyseparovat ze Zahrádkáře skutečně hodnotné a odborné informace je někdy pracné, přesto se tam objevují. Vůbec nevím, jaká je... celý příspěvek > |
 |
Neznámá rostlina připomínající citrusy, 26.11.2017 Pokud se Vám nechce vyfotit rostlinu řádně, tedy na světle se zřetelnými detaily (např. pupen je u fikusů dlouhý a špičatý), pak odřízněte řapík listu nebo větvičku. Pokud bude ronit bílý latex, je to některý z fikusů. Pokud bude šťáva průhledná,... celý příspěvek > |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 22.11.2017 Kontaminace podzemních vod pesticidy a především jejich rezidui (pro které často nejsou stanoveny ani limity, ani ověřeny jejich vlastnosti) se stávají plošným problémem, kterým se zabývají průzkumy napříč Evropou. Zatímco na slunci a vzduchu probíhá... celý příspěvek > |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 22.11.2017 Qualy vypadá zajímavě, bude-li k prodeji i v ČR? Ovšem v kombinaci s Merpanem do dětské výživy pouze aplikace do půli května.
Mě by pomohlo v boji proti houbovým chorobám, kdyby všichni "zahrádkáři" v okolí systematicky likvidovali zdroje nákazy... celý příspěvek > |
 |
Neznámá rostlina připomínající citrusy, 22.11.2017  je to tato? Povíjivá s bílými květy? |
 |
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 15.11.2017 Nádhera, škoda, že nemám plochu. Aspoň ten burčáček bych zkusil. Další v emailu. |
 |
|
 |
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 15.11.2017  Já vysadil Galahad letos od Bredvika, k pergole vedle jiných hroznů, ze kterých plísně a oidium hnedka přehupknuly na Galahad i vedlejšího Aladina. Zcela bez chemie to v mých podmínkách nepůjde. Taková stará Chrupka nebo Nero se mi jeví odolnější. |
 |
Česnek 2017/2018, 13.11.2017 Nijak příjemná práce to nebyla
- jó zahrádkařina je řehole..vítr, mráz, sníh, ale agrotechnické lhůty se musí dodržet. Kdo potřebuje teplo, jde do supermarketu |
 |
Topstar plus, 8.11.2017 Třeba tady, Váš jmenovec
|
 |
Topstar plus, 8.11.2017 a safra, kde se tedy ta charakteristika odolnosti v pomologiích bere? A máte jistě Topstar? Já z koupených dřevin a drobného ovoce mám tak 1/5 neodpovídajících označení ve školce... |
 |
Topstar plus, 8.11.2017 Jak je to, prosím, po více letech zkušeností s Topstarem s monilií na plodech? Podle Blažka+Kneifla by spolu s Tophitem měly být velmi odolné houbovým chorobám, zejména monilii. Některé Vaše příspěvky to ale nepotvrzují. (moji sousedé mumifikované... celý příspěvek > |
 |