|
Rajčata 2016, 11.11.2015  Plně s Vámi souhlasím, že Goldkrone se svou jedinečnou chutí (nejedl jsem jiné rajče s podobnou chutí) je výborné k tomu zobání na zahradě ale také doma. Nikdy jsem ho stejně jako jiná cherry rajčata nepoužil do salátu nebo na chleba, protože pro... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 11.11.2015  Možná jsou opravdu ty obrázky Tomato Extremeňo a Nigerito Santiago ty nejlepší na Google. Ono vůbec obrázků španělských krajových odrůd je na internetu pomálo. Ale já jsem k těm pár semínkům dostal od svého přítele toto psaní:
…Vladimíre, jak se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2016, 10.11.2015  Stejně jako TetaJana sedím každý večer u počítače a probírám, která rajčata nebudu příští rok pěstovat. Když k nějakému závěru dojdu, tak mně zase dojdou nějaká nevyžádaná semena a musím začít znovu. Například dnes jsem dostal semena nějakých odrůd... celý příspěvek > |
 |
Divoká rajčata a jejich křížení, 10.11.2015 Můžete prosím vysvětlit co myslíte tou vyzkoušenou, čistou odrůdou?
Vladimír |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 9.11.2015 Stando,
asi jsem to špatně formuloval. Délka mého rýče mně vyhovuje, ale zajímá mne jak širokou mám dlaň (pochopitelně podle toho výpočtu).
Vladimír
|
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 9.11.2015 O té šířce dlaně je to zajímavé. Mám 185 cm a vlastně dodnes ani nevím jak dlouhý rýč bych měl mít.
Vladimír |
 |
Rajčata 2016, 8.11.2015 Zajímala by mne Tamina. Snad by to mělo být rajče velmi podobné Stupickému polnímu (chuťově, velikostí plodů, atd.), ale mělo by to být odolnější vůči tvorbě žlutého límce okolo stopky. Letos jsem se snažil pěstovat jednu rostlinu (ze semen, která... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 7.11.2015 Reakce na vvd:
Je zajímavé, že jsem letos pěstoval asi tak dvacet keříčkových odrůd rajčat a jediný Šejk mně hnil už na keříčcích i když ještě nebyl ani zralý. Takto jsem dopadl s touto odrůdou už třetí rok. Asi mně v půdě něco chybí, co tato... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 7.11.2015 Já si nemyslím, že se vyplaví jen dusík bez vápníku. Toto jsem si přečetl:
Vápník se v půdě nachází ve třech různých formách. Jde o vápník nevýměnný, který najdeme v některých těžce rozpustných horninotvorných nerostech (dolomity a vápence)... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 7.11.2015 Stando, každá firma vyrábí nástroje a stroje tak, aby se s nimi co nejlépe pracovalo a byly přizpůsobeny rozměrům lidského těla. To je ta ergonomie. Ergonomie není na školách většinou samostatným učebním předmětem ale je neoddělitelnou součástí... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 7.11.2015 Jirko, vy si ze mně děláte srandu. Kdybyste trochu četl, tak byste věděl, že skoro stejné zařízení jako je Vari jsem měl a oral s ním před více než čtyřiceti lety, a že jsem ho z určitých důvodů někdy okolo roku 1995 prodal. Vari je jen českými... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 7.11.2015 Máte internet a tak by neměl být pro Vás žádný problém vyhledat si na něm něco o kyselosti půdy. Najdete většinou tuto nebo podobnou definici:
Kyselos je závislá na výskytu volně se vyskytujících/rozložených iontů vodíku (H2), příp. hliníku (Al)... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 7.11.2015 V jednom máte Stando pravdu. Čím níže je odkopek pod osou, tím je jeho poloha z hlediska otáčení násady stabilnější a materiál lépe drží na čepeli. To je opravdu důležité při odhazování materiálu. Fiskars opravdu není plnohodnotná lopata. Když a se... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 6.11.2015 Zajímalo by mne, proč zrovna síranem zinečnatým.
Vladimír |
 |
Rajčata 2016, 6.11.2015 Jen dvě připomínky:
-použití ledku vápenatého na podzim je úplně špatně. Během zimy se ledek vodou (z deště nebo z tání sněhu) rozpustí a odteče do spodních vrstev půdy, často mimo dosah kořenů
- postřik vápníkem na list v době, kdy jste už... celý příspěvek > |
 |