|
Množení sazenic rajčat řízkováním 2016, 6.1.2016  Souhlasím s paní Jiřinou, že řízkování má význam u odrůd, jejichž semena jsou velmi drahá nebo nedostupná. Já většinou pěstuji nehybridní odrůdy u kterých jsem schopen zajistit si dostatek semen a tak pro mne má význam řízkování jen těch pár... celý příspěvek > |
 |
Hokaido - z vlastních semen, 4.1.2016 Tak to není pravda. Hokaido orange je nehybridní odrůda, která je stabilní stejně jako i jiné nehybridní odrůdy zeleniny. Pokud jde o hybridní odrůdy SEMA Delica F1 a Delician F1, tak s nimi já nemám dobré zkušenosti, ale je možné, že příčinou je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hokaido - z vlastních semen, 4.1.2016 Jen pár poznámek:
1.Až půjdete kupovat semena tykví, tak se podívejte na sáčky a tam zjistíte, že Hokaido patří do skupiny tykví velkoplodých (Cucurbita maxima) stejně tak jako u nás nejběžněji pěstované tykve Goliáš nebo Veltruská obrovská.... celý příspěvek > |
 |
Hokaido - z vlastních semen, 3.1.2016 Stando opravdu máte zajímavé rady, ale já bych doporučil obětovat těch pár korun za nekřížená semena a jistotu, že mně nevyroste nic jiného. Pochopitelně paní Kateřina má pravdu.
... celý příspěvek > |
 |
Ranné rajče, 16.12.2015 Od klíčení do zralosti..
Mně Latah špatně vyklíčil, zbyla mně jedna slabá rostlinka, rajčata byla malá, u mne byly poměrně málo sladké, spíše nakyslé. O jejich ranosti také nemohu podat zprávu, ale o tom, že by bylo ranější než Stupické polní... celý příspěvek > |
 |
Ranné rajče, 13.12.2015 Na té fotce jsou dvě rajčata rumunské odrůdy Puszta Kolocz. Z těch velkých dozrály poslední, asi byly ldyzý jsem je utrhl nejzelenější. Nevím, všechno jsem natrhal do přepravky a jen to co se začalo červenat jsem vždycky donesl domú na dozrání. Včera... celý příspěvek > |
 |
Ranné rajče, 10.12.2015  Tak dnes se trochu vyjasnilo a tak jsem v podvečer udělal ve světle zapadjícího slunce nějaké fotky těch bifteků.
Vladimír
|
 |
Ranné rajče, 9.12.2015 142.27:
Vaše pocity mne vůbec nezajímají. Taky si o Vás něco myslím, ale je zbytečné to tady prezentovat. Vy v horách vyštipujete květy, my v údolí vyštipujeme zálistky případně je zaštipujeme za druhým listem. To je ten rozdíl.
... celý příspěvek > |
 |
Ranné rajče, 9.12.2015  My z nížin nemáme ani ponětí jak to u Vás ve středních a vyšších polohách vypadá. Ale za to umíme pěstovat rajčata což o Vás nemohu říct, protože jste zatím svému kolegovi z vyšších poloh nic neporadil. Možná se mu nějaká rada od nás bude hodit.... celý příspěvek > |
 |
Ranné rajče, 8.12.2015 Když Vám neuzrají ani cherry rajčata, tak už nevím co bych Vám poradil. Jinak těm 70 dním nevěřím.
Vladimír |
 |
|
 |
Ranné rajče, 8.12.2015 Máte pravdu. Mělo by to být 48 dní. nepřepočítával jsem to, více méně mne údaj DTM (days to maturity) až tak nezajímá. Je to taková americká specialita uvádět u odrůd DTM. U nás se používá spíše slovní vyjádření velmi rané, rané, polorané atd. Tyto... celý příspěvek > |
 |
Ranné rajče, 8.12.2015 Pochopitelně, čím menší rajče, tím dříve. Takže všechna cherry rajčata jsou velmi raná. Ale Stupické je jinou kategorií rajčat, první opravdu rajče normální velikosti, ne jednohubka. Proto jsem také psal, že zakladatel tohoto vlákna měl napsat, o... celý příspěvek > |
 |
Ranné rajče, 8.12.2015 Moc jste toho o tom jaká rajčata jste pěstoval a jaké rajče by to mělo být nenapsal. Půlka pěstitelů na celém světě hledá rajče, které je rané a odolává chladným teplotám a druhá polovina hledá rajče, které odolává teplotám nad 30 °C. Za posledních... celý příspěvek > |
 |
Papriky - pálí x nepálí, 3.12.2015 Já si myslím, že plně vyzrálé pálivé papričky z jedné rostliny by měly všechny pálit přibližně stejně. Stejně tak jejich barva a tvar by měly být stejné, pokud nebyly plody nějak poškozeny. Pochopitelně pálivost u nedokonale vyzrálých plodů může být... celý příspěvek > |
 |
Jalahot F1 a Jalapeňo Early, Telica, Mamooth, 3.12.2015 Já jsem loni pěstoval jak Jalahot tak i Jalapeňo. Zkoušel jsem je zavařovat do sladko kyselého nálevu stejně jako beraní rohy, ale přišly mně poněkud ostré (Jalapeňo víc než Jalahot). Beraní rohy Beros jsou mírně pálivé a plně mně pro zavařování... celý příspěvek > |
 |