|
Kdy pikýrujete rajčata a papriky, 2.4.2016 Jsem ve stejné situaci, jen těch rajčat mám ještě o trochu víc.
Vladimír |
 |
Kdy pikýrujete rajčata a papriky, 31.3.2016 Ještě bych se vrátil k původnímu tématu v tomto vlákně. Já přesazuji dvakrát a při každém přesazení vybírám ty nejkvalitnější sazenice. Většinou jsou to ty co vyklíčí nejdříve. Není pravdou, že z každého semínka vzejde stejně vitální a silná... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajče Stupické polní rané, 31.3.2016 To není nic divného. Každý pěstujeme to co se nám osvědčilo, co nám chutná a co dává sklizeň v době, kdy chceme již rajčata konzumovat.
Vladimír |
 |
Jaký máte hrášek?, 31.3.2016 Paní H.K. já jsem Vám chtěl jen naznačit, že hrách který si koupíte v samoobsluze je tzv. hrách k vylupování a není zdaleka tak chutný jako hrách dřeňový. Hrách k vylupování je určen k vaření kdežto z hrachu dřeňového nikdy neuděláte hrachovou kaši... celý příspěvek > |
 |
Kdy pikýrujete rajčata a papriky, 31.3.2016 Honza z Polabí se ptal, kdy pikýrujeme své sazenice. Já jsem odpověděl, že ihned jakmile se děložní lístky srovanjí do vodorovné polohy. Vy jste se ptal proč. Já jsem odepsal protože ušetřím místo a také semena. Nevím co je na tom nesrozumitelné. Jen... celý příspěvek > |
 |
Jaký máte hrášek?, 31.3.2016 Zkoušel jsem všechny české odrůdy dřeňového hrachu a zůstal jsem u staré holandské odrůdy Zázrak z Kelvedonu. Velké lusky, velká zrna, raný. K tomu ještě jako bonus nemusím si schovávat žádné hrášky na semeno, u nás se prodává ve čtvrkilovém balení... celý příspěvek > |
 |
Kdy pikýrujete rajčata a papriky, 31.3.2016 Jednoduchá odpověď - úspora místa při předpěstování sadby a maximální úspora semen.
Vladimír |
 |
Kdy pikýrujete rajčata a papriky, 30.3.2016 Já pikýruji když se děložní lístky srovnají do vodorovné polohy.
Vladimír |
 |
Barva folie, 28.3.2016 Červená jistě ne, leda tak jako mulčovací.
Vladimír |
 |
Rajče Stupické polní rané, 26.3.2016 Je otázkou, jestli to nejsou jen první pravé listy a potom se objeví obvyklé bramborové listy. Jistě bude zajímavé co z toho vyroste. Ostravské rané to asi nebude spíš tam může být nějaké náhodné křížení nebo genová vzpomínka na Slávu Porýní.
... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ranné rajče, 23.3.2016 Vidíte tam nějakou deku? Tak jak je to na fotce, tak to tam bylo celou noc. Jen tu fotku jsem dělal až okolo deváté. Je to jen jeden z pokusů abych zjistil co toto rajče vydrží.
... celý příspěvek > |
 |
Ranné rajče, 23.3.2016 Tak u nás bylo dnes ráno bílo (na trávníku). Pochopitelně nemám nijak speciálně cejchované teploměry - měl jsem tam tři: pokojový lihový, digitální (dvojí měření + paměť na MIN a MAX) a teploměr dvojkovový. Měl jsem je u těch dvou sazenic, protože... celý příspěvek > |
 |
Ranné rajče, 23.3.2016  Otužilé rajče vydrží i noční mrazy.
Vladimír |
 |
Rajčata - moc brzy vysety - co s tím?, 22.3.2016 Mně se to zdá v pohodě, jen zastavit bujný růst.
Vladimír |
 |
Ranné rajče, 21.3.2016  Vlastně mně ani nevadí, když mám rajčata později. Ale letos se mně dostala do rukou semena rajčete 0-33 a tak jsem se rozhodl udělat nějaké pokusy. Jestli z toho něco bude, zatím nevím. Mám padesát dva sazenic a právě minulý týden jsem začal jejich... celý příspěvek > |
 |