|
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 25.4.2016 Docela smutná záležitost. Kolik jste za těch pětrasedmdesát semen dal? Měl jsem také zájem o tato semena, ale jistě bych dal přednost firmě Suttons (deset semen za tři a půl libry), jejíž hybrid to je. Pokud jde o tu rezistenci k plísni bramborové,... celý příspěvek > |
 |
Výměna pumpičky na sekačce, 19.4.2016 Odšroubovat tu plastovou matici která drží ten jak píšete balonek.
... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata do skleníku - je už čas?, 18.4.2016 Skleník nemám a ani nikdy mít nebudu. Jen by mne zajímalo, jestli někdo pěstujete rajčata v pařeništi.
... celý příspěvek > |
 |
Jak zachránit sazeničky rajčat?, 15.4.2016 Já mám jinou zkušenost. Loni jsem pěstoval 140 odrůd původem z celého světa a letos víc jak 80 částečně jiných odrůd. Na okně nepoznám, které rajče je které, jen je poznat, která rajčata byla vyseta jeden den a která byla vyseta později, třeba za... celý příspěvek > |
 |
Kácení ořechu, 15.4.2016 Nevím, ořech sice patří mezi ovocné stromy, ale obvykle je to strom trochu větší a platívalo a možná ještě platí, že pokud jeho tloušťka (obvod kmene) v určité výšce je větší než 80 cm, tak je nutné povolení z obecního úřadu.
... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata, 14.4.2016 Konečně se mně podařilo najít zdroj semen rajčete Vrbičanského nízkého, které J.Homola vyšlechtil pro velmi ranou sklizeň při pěstování v pařeništích. Vysoká úrodnost (cca 10 kg na m2), sklizeň v našich podmínkách od začátku června, chuť podobná jako... celý příspěvek > |
 |
Jak zachránit sazeničky rajčat?, 13.4.2016 Odrůdou to jistě není. Stupické polní rané je velmi odolná odrůda, dokonce na zahradě mně letos přežila i mráz (ve dvou metrech bylo -2 °C).
... celý příspěvek > |
 |
Balkonová keříčková rajčata - velikost truhlíku, 12.4.2016 Ono záleží na klíčivosti. Já když chci jednu rostlinu, tak dávám dvě semena, když chci dvě rostliny tak dávám čtyři semena, když chci 3 nebo 4 dávám šest semen….kdybych chtěl sto rostlin tak bych asi dával 110... celý příspěvek > |
 |
V ktere fazi predpestovani sesazovat papriky do dvojice, 10.4.2016 Cituji z knihy o plodových zeleninách:
"Z maďarských a bulharských výsledků vyplývá, že nejvyšší výnosy plodů poskytovaly prostory, kde v hnízdě byly vysazeny 2 rostliny při vzdálenosti hnízd 60 x 25 cm nebo jedna rostlina při vzdálenosti 60 x 15... celý příspěvek > |
 |
Skladování zralých rajčat, 9.4.2016 O tom ukládání rajčat v solném roztoku jsem četl v Zahradnických listech někdy ze třicátých let minulého století. Byl tam i návod jak to udělat. Chtěl jsem si to vyzkoušet, ale nikdy k tomu nedošlo. Pane Honzo, koupil jste si nějaké to rajče na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rady pro absolutního začátečníka, 8.4.2016 Někdo se tady ptal, jestli má dát na balkon kde více svítí slunce papriky nebo rajčata. Odpověď je jednoduchá. Jistě papriky, které už kvůli typu listů lépe snášejí sluneční úpal, optimální teplota k jejich růstu je někde těsně pod 30 °C, kdežto... celý příspěvek > |
 |
Rady pro absolutního začátečníka, 7.4.2016  Nechci Vám do toho kecat, ale Váš problém se sazenicemi je někde jinde než v přesazování. V ypěstova přísadu rajčat a paprik za oknem je jedna z nejjednodušších věcí ať už přesazujete nebo nepřesazujete. Vlastně jak už jsem výše napsal, tak jak... celý příspěvek > |
 |
Rady pro absolutního začátečníka, 7.4.2016 Já pěstuji v desetilitrových kbelících vždy dvě tyčková cherry rajčata. Rostou a plodí v pohodě, ale jako na zahradě to není. Chce to více péče s přípravou substrátu a pravidelné hnojení nejlépe nějakým rozpustným hnojivem např.... celý příspěvek > |
 |
Rady pro absolutního začátečníka, 7.4.2016 Pane Honzo,
S tím, že plastová okna mají nějaký negativní vliv na pěstování sazenic rajčat a paprik nemohu souhlasit. Bydlím v paneláku 37 let a každý rok pěstuji přísadu na stejném okně. Jen prvních 25 let byla okna dřevěná a teď jsou plastová.... celý příspěvek > |
 |
Kdy pikýrujete rajčata a papriky, 2.4.2016 Všechno se sní. Protože mám taková rajčata, která nikdo neprodává, tak bych mohl i prodávat, zájemců je plno, ale prodávat nic nechci, takže přebytky rozdám kamarádům a známým.
... celý příspěvek > |
 |