Příspěvky uživatele - 173.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nejchutnější rajčata, 12.5.2016
Rozdíl je asi takový, že vypadají tato rajčata stejně, ale jinak jsou to dvě rozdílné odrůdy. Tomatoberry F1 je rajče firmy Tokita z Japonska a její semena není schopen nikdo jiný vyrábět na prodej. Gardenberry F1 je snad také od nějaké japonské... celý příspěvek >
Skladování zeleniny a ovoce v sezoně, 12.5.2016
Paní se normálně zeptala kde by měla skladovat zeleninu a diskuze se zvrhla na to, jestli teplota v jejím bytě je 25 °C je věrohodná. Nevím k čemu taková diskuze slouží. Jestli si to nedovedete představit, tak se zeptejte někoho v paneláku.  Já... celý příspěvek >
A jaký máte dobrý nápad? O dobrých nápadech by tato diskuze měla být, rád bych se taky rád poučil.         Vladimír
Pochoptelně v bytě s teplotou 22-25 °C v létě někdy i vyšší nic skladovat nejde. Jestli máte na té terase nižší teploty a je tam stín, tak to tam klidně dejte, možná by bylo dobré to ještě dát do nějaké polystyrenové krabice od něčeho. Já také... celý příspěvek >
Rajčata problém, 11.5.2016
Popálené listy sluncem. Před výsadbou je třeba postupně zvykat rajčata na přímé slunce, napřed třeba jen dvě hodiny atd. Lze také po výsadbě dočasně rajčata zastínit proti příměmu polednímu slunci. Většinou se rajčata z tohoto šoku vzpamatují, jen to... celý příspěvek >
Kroucení listů u rajčat - proč?, 9.5.2016
Bavit se o nějakém kroucení listů bez fotografií je asi zbytečné. Předpokládám, že všichni, kerým se teď kroutí listy mají pouze menší nebo větší sazenice, většinou ještě ne na trvalém stanovišti. Opravdu dost často se u sazenic projeví zbytky... celý příspěvek >
Rajčata 2016, 3.5.2016
Je dobré mít pěkné sazenice, je to dobrá výchozí pozice. Ale až moc to neznamená, že úroda bude také pěkná, velká. O tom jak to bude pokračovat rozhodne až venkovní sezóna, teplota, srážky, pohromy typu kroupy, nemoci a škůdci. Často i ty nejhorší... celý příspěvek >
Rajčata 2016, 3.5.2016 Obsahuje fotku
Tak se nám krásně oteplilo a tak jsem ke keříčkovým která jsem měl od prvního dubna v pařeništi (22 rostlin už kvetoucích) vysadil v neděli ještě čtyřicet tyčkových rajčat. Dnes jemně prší, je docela teplo a tak je to v pohodě. Předpověď počasí u mne... celý příspěvek >
Jarne mraziky 2016, 29.4.2016
Asi nás ty mrazivé noci v druhé polovině dubna všechny překvapily. Není se co divit. Dal jsem si tu práci a pátral v historických datech. Na mé zahradě byly několikadenní noční mrazy koncem dubna naposledy v roce 1991. Pokud by se to opakovalo za... celý příspěvek >
Choroba sazenic rajčat?, 29.4.2016
Jen jedna technická pozn ámka k těm úvazkům. A´t budete vázat rostliny jakýmkoliv materiálem, tak se drát (provázek) nejprve pevně uváže (tak aby nesjížděl)  na kolík, který má rostlinu podpírat a pak se teprve přivazuje rostlina, přičemž úvazek... celý příspěvek >
Jarne mraziky 2016, 28.4.2016
Tak u nás bylo o něco míň než -2 °C. Pochpitelně meruňky nebudu mít žádné, to už vím několik dní. Ale rajčata ve studeném pařeništi rostou a hromadně kvetou. Skla oddělám v sobotu, abych pomohl dobrému opylování (větrem), noční teploty by už neměly... celý příspěvek >
Choroba sazenic rajčat?, 28.4.2016
Mně tam chybí dole listy. Opadaly? To co je na tom stonku nemohu přesně specifikovat, ale myslím si, že po vysazení (asi stonek naležato) by to mělo být v pořádku. Přeji hodně úspěchů.                ... celý příspěvek >
Choroba sazenic rajčat?, 27.4.2016
Saznice se mně líbí. Spodní listy často při předpěstování žloutnou, ale vrchol rostlinky vypadá dobře. že ty listy jsou krabaté je úplně normální. Odrůdy typu Brandywine mají tzv. bramborové listy (u nás se říkávalo mikado listy podle staré americké... celý příspěvek >
Jarne mraziky 2016, 27.4.2016
Nevím, jestli pan Vysloužil potřebuje obhájce a co tím masochistou myslel. Já si myslím, že toto napsat o jiných diskutujících není nic pozitivního a obhajovat to nějakým bla bla bla je nedůstojné. Vladimír
Jarne mraziky 2016, 27.4.2016
Možná ten příspěvek má logiku, ale to neznamená, že všichni jsou nějakými masochisty. Není přece zakázáno zde psát něco o svých pocitech.                    Vladimír        ... celý příspěvek >
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika