|
Rajčata 2017, 19.12.2016  Pro pana Jiřího II:
Děkuji za nabídku, ale o nějaké rajče Kumati v srpnu 2017 nebudu mít zájem. Kumato ze semen F2 jsem pěstoval poslední tři roky a kdybych ho chtěl pěstovat tak ještě těchto semen mám dostatek. Letos jsem zkoušel i semena další... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 19.12.2016 Jsem vlastně potěšen, že jste mne ohodnotil jako člověka majícího zálibu v pěstování rajčat, a že jste nadále ochoten se mnou diskutovat. Děkuji za Vaši ochotu. Já diskutuji většinou jen tehdy, když s příspěvkem nesouhlasím a to je v tomto... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2017, 19.12.2016 Tvrzením "nezdá se mi, že kvalita se v dalších generacích zhoršuje" a "řekl bych, že chuť je stále stejná" se těžko oponuje.
Kumato F1 je stejně jako české hybridy např. Tornádo F1, Orkádo F1, Mandat F1. Proč tedy všichni kupují tyto poměrně... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 18.12.2016 Není pravda, že zde se na tomto fóru zavedl pojem klonování. Klonování rostlin je daleko jednodušší než klonování živočichů a to jednoduchým uříznutím výhonku rostliny- matky a jeho následným zasazením. Vzniknou tak dvě geneticky totožné rostliny,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 18.12.2016 Kumato je rajče F1, originál je dokonce chráněn tak, že firma Syngenta vůbec jeho semena volně neprodává, ale poskytuje je jen vybraným firmám, které produkují rajčata na trh. Většinou se pěstují v zimě ve Španělsku nebo ve sklenících. Mimo jiné i... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 18.12.2016 Pokud to čtu dobře, tak se u Vás nejedná o klonování (vegetativní rozmnožování), ale o nomální výsev semen odebraných z hybridu Kumato F1, která by se daly označit F2. Pochopitelně rajčata vyrostlá na těchto rostlinách už nejsou jednotná i když se... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 18.12.2016 Svého času prodávali v nějakém obchodě v Bratislavě Tomatoberry F1. Sehnat semena tohoto cherry rajčete by pro Vás bylo jistě zajímavé.
Vladimír |
 |
Rajčata 2017, 17.12.2016 Tak to mne těší, že se Sonet F1 jeví tak dobře. Chci si příští jednu rostlinu dát. Jinak cherry rajčata nejsou mé nejoblíenější, ale každý rok něco červeného, žlutého a oranžového pěstuji. Souhlasím s tím, že sortiment cherry rajčat by měl být o... celý příspěvek > |
 |
Biologická ochrana rajčat proti plísni, 17.12.2016 Z příspěvků na tomto vlákně číší velký optimizmus. Opravdu nepřeji nikomu, aby zase po několika letech byl u nás kalamitní výskyt plísně bramborové.
Vladimír |
 |
Česká rajčata, 21.11.2016 Dnes mne obchodní ředitel Moravoseedu Ing. Růžička ujistil, že semena výše uvedených odrůd rajčat v hobby balení budou nejpozději začátkem roku k dostání v obchodech.
... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Česká rajčata, 15.11.2016 Podle informací z obchodního oddělení Moravoseedu by měla být semena nových rajčat od půlky prosince k dispozici i v hobby balení (barevné sáčky).
... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata, 12.11.2016 Čím Vám tak připomínají Bejbino (které z nich). Mně v žádném případě Bejbino nepřipomínali, možná velikostí Gallant F1, ale chuť nevím, protože jsem ho nikdy nejedl.
... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata, 12.11.2016  My, milovníci rajčat se zase máme na co těšit. Firma Moravoseed dává na trh tři zajímavé nové odrůdy rajčat, Rubinka, Gallant F1 a Charmant F1. Rubinku a Charmant F1 jsem chutnal a moc mně chutnaly. Tyto odrůdy by měly být také velmi úrodné viz.fota,... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata, 27.10.2016 Tak už mám semena toho Vrbičanského nízkého. Koupil jsem je v Anglii, kam se dostala z USA s poněkud zkomoleným jménem Urbikany. Byla vyšlechtěna pro pěstování v pařeništi a tak už teď mám osazený rám a vyhloubený prostor pro koňský hnůj, aby se mně... celý příspěvek > |
 |
Mrkev, 25.10.2016 Díky. Stránku jsem našel, jen mně to nějak nejde s tím vyhledáváním (co tam uvést aby mně to tu odrůdu vyhledalo)
Vladimír |
 |