|
Rajčata 2017, 3.1.2017 Jen jednu poznámku: Phantasia není keříčkové rajče v tom smyslu jak ho vnímáme my. Ten nápis na sáčku znamená, že se nesklízí rajčata postupně, ale že se uřízne celý vijan s nazrálými rajčaty a tento se prodává. Toto můžete vidět v každém... celý příspěvek > |
 |
Mišpule, 28.12.2016 Můžete mně někdo říct, jak velký je plod velkoplodé a jak maloplodé mišpule. Asi by bylo nejlepší v gramech. Já vlastně ani nevím jaká ta moje mišpule je. Má někdy velké plody, jindy malé a dokonce letos po cca padesát letech neměla žádné.
|
 |
|
 |
Rajčata 2017, 28.12.2016 Jaké odrůdy od Kiepenkerl pěstujete a které si myslíte, že jsou rezistentní k plísni bramborové?
V ladimír |
 |
Provizorní skleník... na pěstování rajčat, 27.12.2016 Skleníkem se může nazývat jen zařízení vyrobené ze skla nebo polykarbonátu. Není to jen slovíčkaření, ale tyto dva materiály mají jediné tu vlastnost, že zabraňují v noci vyzařování tepla do okolí. Všechno ostatní jsou jen foliovníky, které... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 26.12.2016 Pěstováním rajčat se především bavím a to, že mám dostatek rajčat pro sebe a svou rodinu a také na rozdávání, to je jen taková nadstavba. Pro rok 2017 mám přichystáno asi tak 100 odrůd rajčat, která budu pěstovat.
Rok 2017 bude u mne vypadat asit... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 21.12.2016 Nezáleží jen na dělce dne, ale i na jiných podmínkách které sazeničkám připravíte (hlavně teplota).
Vladimrír |
 |
Rajčata 2017, 21.12.2016 Svým způsobem máte pravdu, ale my jsme si s paní EM něco chtěli dovysvětlit. Pokud chcete něco zajímavého do diskuze o rajčatech napsat, tak by Vám to nemělo vadit, místa je zde ještě... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 21.12.2016 Dnes jsem vysel jedenáct odrůd keříčkových a čtyři odrůdy tyčkových rajčat. Už se nám ty dny budou pomalu prodlužovat.
Vladimír |
 |
Rajčata 2017, 20.12.2016 Jestli jste četl něco co firma k těmto tykvím píše, tak tyto dvě odrůdy by měly být podstatně úrodnější než nehybridní Hokaido. U mne to bylo dokonce opačně, možná to pěstovat neumím, nevím. Ale podruhé už tento neúspěch nechci opakovat. To je má... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 20.12.2016 Také jsem měl loni Delician F1 a Delicii F1 ze SEMA. Velké zklamání. Do budoucna se budu pokud možno semenům ttéto firmy vyhýbat.
Vladimír |
 |
|
 |
Rajčata 2017, 20.12.2016 Také jsem měl problémy se SEMO. V sáčku za 15,- Kč byly tři semena nehybriního Hokaida.Tak jsem se ptal, proč na sáčku uvádí hmotnost 1,5 g, když pro mne je to nic neříkající údaj. Pochopitelně žádná odpověď. Když tak čtu celou tuto diskuzi, tak se... celý příspěvek > |
 |
Proč jsou opomíjena keříková rajčata?, 20.12.2016 Keříčková rajčata možná nemají takový výnos z jedné rostliny ale při možnosti vysazovat je v hustějším sponu je úroda na 1 m2 sovnatelná. Keříčková rajčata se pěstují proto, že pracnost s jejich pěstování je minimální, nesrovnatelná s tyčkovými. Mají... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 20.12.2016 Jakou konkrétně odrůdu hokaido jste měla? Byla to opravdu F1?
Vladimír
|
 |
Rajčata 2017, 19.12.2016  Vladimír |
 |
Rajčata 2017, 19.12.2016 A takhle vypadá Kumato mini F2.
Vladimír |
 |