|
Příspěvky uživatele - 67.66
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Hrušky - zoctovatění kvasu, 6.10.2016 Když už jsme u té teorie - spíš pro pobavení:
-Mošt zabírá v sudech a i v zateplené "kvasírně méně místa.
Ovoce má přes 80% šťávy, ten rozdíl v zabraném prostoru je zanedbatelný
Proč dávat do sudů i nějaký balast z kterého není žádný... celý příspěvek > |  | Hrušky - zoctovatění kvasu, 6.10.2016 Myslím, že doporučované množství kyseliny 100 - 200 ml se týká běžně prodávané koncentrace - 38%. U koncentrované kyseliny je třeba množství upravit.
Co se týče sporu ohledně pálení moštu x pálení drtě toho bylo mnoho napsáno (i... celý příspěvek > |  |
|  | Honeycrisp, 5.10.2016 Nevím, ještě je na stromě. |  | Alfa hruška, 5.10.2016 A co byste chtěl o ní vědět? Roste, kvete, plodí, dá se jíst. Zkuste zahledat ve vláknech, psalo se tu o ní.
Považuji ji za docela vydařenou odrůdu zrající v době, kdy jí mnoho hrušek nekonkuruje |  | Založení trávníku na orné půdě, 5.10.2016 Vozit dříví do lesa - půdu na pole - asi nebude nutné. Je sympatické, že jste ještě nezačali stavět a už přemýšlíte nad trávníkem. Pusťe se do stavby, přijdete na jiné myšlenky. Až po stavbě uvidíte, jak bude terén vypadat a možná Vás do té doby... celý příspěvek > |  | Vlašský ořech nemoc, 3.10.2016 Dotaz zdavatele je stejně smysluplný jako třeba: "Proč mi nejede auto?" |  | Rozela, 3.10.2016 Loni se o Rozele moc nemluvilo, u mě byly plody malé. Letos - při stejném množství jablek krásné. První várku jsem sklidil před týdnem, zbytek nechám na konec října. Velmi povedená odrůda. Plodnost, vybarvení, délka konzuzmní zralosti, chuť, vše na... celý příspěvek > |  | Semenač hrušky, 3.10.2016 Tak to jsme si nerozuměli. Pod pojmem semenače hrušiek z lesa jsem myslel Vámi vypěstované semenáčky z jader hrušek z lesa.
Hrušně se obecně ujímají o něco hůř než jabloně. Nerovný kmínek nevadí, když stromek poroste, časem... celý příspěvek > |  | Postřik bobulí, 3.10.2016 Vy byste dokázal postříkat vinohrad a vyhnout se hroznům? A kde to víc vadí, na listech nebo na bobulích? |  | Vlašský ořech nemoc, 3.10.2016 Došly mu živiny, zmrzly květy, nemá vás rád,... |  |
|  | Co je to za nemoc ořešáku?, 3.10.2016 Plody postižené antraknózou je třeba rychle vylouskat a usušit jako samotná jádra. Jinak zčernají a znehodnotí se. Některá budou černá již při louskání, ale obvykle ne všechna. |  | Semenač hrušky, 3.10.2016 V minulém režimu byly ovocné stromky - najmě hrušně - podpultové zboží a sortiment byl velmi úzký (Clappova, Boscova, Pařížanka). Tedy jinak, než z vlastních semenáčků, to skoro nešlo. Dnes už to takový význam nemá. Navíc nikdy se mi za 1 - 2 roky... celý příspěvek > |  | Strupovitost listů u hrušky, 2.10.2016 To je jistě možné. V podstatě každá nemoc může být teoreticky devastující. I tak benigní nemoci a škůdci, jako mery, květopasi, hálčivci, zobonosky, puchrovitost, dírkovitost občas u někoho způsobí závažnou škodu. Rez hrušňovou zná prakticky každý,... celý příspěvek > |  | Topaz nepřekonaný, 2.10.2016 Letos - vzdor slunečnému září - mi Topazy skutečně přijdou méně vybarvené. Ty nejhezčí protrhám za 2 týdny (kdyby přišly nečekané mrazy), zbytek nechávám na začátek listopadu. I tak mívám pocit, že by na stromě mohly být ještě déle. |  | Stará odrůda určení, 22.9.2016 Holt každé ovoce má své dobré a horší produkty.
Jablka - čerstvá výborná, kompot nic moc, mošt skvělý, pálenka nepříliš oblíbená
Hrušky - čerstvé fádní, kompot výborný, mošt nic moc, pálenka skvělá
Třešně: čerstvé výborné, kompot dobrý,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|