Příspěvky uživatele - 67.66

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hrušky - zoctovatění kvasu, 6.10.2016
Když už jsme u té teorie - spíš pro pobavení: -Mošt zabírá v sudech a i v zateplené "kvasírně méně místa.  Ovoce má přes 80% šťávy, ten rozdíl v zabraném prostoru je zanedbatelný Proč dávat do sudů i nějaký balast z kterého není žádný... celý příspěvek >
Hrušky - zoctovatění kvasu, 6.10.2016
Myslím, že doporučované množství kyseliny 100 - 200 ml se týká běžně prodávané koncentrace - 38%. U koncentrované kyseliny je třeba množství upravit.     Co se týče sporu ohledně pálení moštu x pálení drtě toho bylo mnoho napsáno (i... celý příspěvek >
Honeycrisp, 5.10.2016
Nevím, ještě je na stromě.
Alfa hruška, 5.10.2016
A co byste chtěl o ní vědět? Roste, kvete, plodí, dá se jíst. Zkuste zahledat ve vláknech, psalo se tu o ní. Považuji ji za docela vydařenou odrůdu zrající v době, kdy jí mnoho hrušek nekonkuruje
Založení trávníku na orné půdě, 5.10.2016
Vozit dříví do lesa - půdu na pole - asi nebude nutné. Je sympatické, že jste ještě nezačali stavět a už přemýšlíte nad trávníkem. Pusťe se do stavby, přijdete na jiné myšlenky. Až po stavbě uvidíte, jak bude terén vypadat a možná Vás do té doby... celý příspěvek >
Vlašský ořech nemoc, 3.10.2016
Dotaz zdavatele je stejně smysluplný jako třeba: "Proč mi nejede auto?"
Rozela, 3.10.2016
Loni se o Rozele moc nemluvilo, u mě byly plody malé. Letos - při stejném množství jablek krásné. První várku jsem sklidil před týdnem, zbytek nechám na konec října. Velmi povedená odrůda. Plodnost, vybarvení, délka konzuzmní zralosti, chuť, vše na... celý příspěvek >
Semenač hrušky, 3.10.2016
Tak to jsme si nerozuměli. Pod pojmem semenače hrušiek z lesa jsem myslel Vámi vypěstované semenáčky z jader hrušek z lesa.     Hrušně se obecně ujímají o něco hůř než jabloně. Nerovný kmínek nevadí, když stromek poroste, časem... celý příspěvek >
Postřik bobulí, 3.10.2016
Vy byste dokázal postříkat vinohrad a vyhnout se hroznům? A kde to víc vadí, na listech nebo na bobulích?
Vlašský ořech nemoc, 3.10.2016
Došly mu živiny, zmrzly květy, nemá vás rád,...
Co je to za nemoc ořešáku?, 3.10.2016
Plody postižené antraknózou je třeba rychle vylouskat a usušit jako samotná jádra. Jinak zčernají a znehodnotí se. Některá budou černá již při louskání, ale obvykle ne všechna.
Semenač hrušky, 3.10.2016
V minulém režimu byly ovocné stromky - najmě hrušně - podpultové zboží a sortiment byl velmi úzký (Clappova, Boscova, Pařížanka). Tedy jinak, než z vlastních semenáčků, to skoro nešlo. Dnes už to takový význam nemá. Navíc nikdy se mi za 1 - 2 roky... celý příspěvek >
Strupovitost listů u hrušky, 2.10.2016
To je jistě možné. V podstatě každá nemoc může být teoreticky devastující. I tak benigní nemoci a škůdci, jako mery, květopasi, hálčivci, zobonosky, puchrovitost, dírkovitost občas u někoho způsobí závažnou škodu. Rez hrušňovou zná prakticky každý,... celý příspěvek >
Topaz nepřekonaný, 2.10.2016
Letos - vzdor slunečnému září - mi Topazy skutečně přijdou méně vybarvené. Ty nejhezčí protrhám za 2 týdny (kdyby přišly nečekané mrazy), zbytek nechávám na začátek listopadu. I tak mívám pocit, že by na stromě mohly být ještě déle.
Stará odrůda určení, 22.9.2016
Holt každé ovoce má své dobré a horší produkty. Jablka - čerstvá výborná, kompot nic moc, mošt skvělý, pálenka nepříliš oblíbená Hrušky - čerstvé fádní, kompot výborný, mošt nic moc, pálenka skvělá Třešně: čerstvé výborné, kompot dobrý,... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika