|
Příspěvky uživatele - 67.66
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Proč nám odumírají stromky?, 3.11.2016 Hypermangan je na nic.
Myslím, že Váš problém je vcelku typický. Říkám jí syndrom staré zahrady. Majitel koupí pozemek - sad či zahradu se starými stromy. Protože se o stromy roky nikdo nestaral, vypadají zanedbaně. Nový majitel je rozhodne... celý příspěvek > |  | Očko, nebo roub, 3.11.2016 Proboha lidi neblbněte!
Tady se vedou akademické debaty, jestli roubované nebo očkovamné stromky - vždyť to je úplně jedno! Rozdíl je jen v technologii a prtaktičnosti práce. Očkování je jednodušší a stačí jen jedno očko (rouby nejsou zadarmo).... celý příspěvek > |  |
|  | Stromky v kontejneru, 3.11.2016 Nevím, kde jste na to přišel, pane Stechovec. V nabídce S. jsou nejlevnější prostokořené stromky za 195 Kč, sortiment úzký. Dozvíme se, že plody jsou šťavnaté, sladké a křupavé, ale o použitých podnožích ani slovo.
Objednat si... celý příspěvek > |  | Rozehřátí klobás, 1.11.2016 Nedělá se to ani průmyslově
To si nejsem jistý. Průbyslové uzení, které jsem viděl, se nedělalo suchým dýmem, nýbrž párou nasycenou kouřem, a to až po nahřátí výrobků.
kotlík plný žhavého uhlí a pak teprve dávám klobásy - teplota moc... celý příspěvek > |  | Rozehřátí klobás, 1.11.2016 A není jednodušší na horkovzdušná trouba vytemperovaná na 60st.C? |  | Rozehřátí klobás, 1.11.2016 ...protože se z něj do vody vysráží bílkovina (pěna na hladině).Proto pak masem lépe prostupuje kouř...
Co je to maso? Svalovina (pomiňme vodu, tuk, cévy, nervy,), tedy v podstatě samé bílkoviny, hlavně aktin, myosin, myoglobin. Do vody se jistě... celý příspěvek > |  | Proč?, 31.10.2016 moze tak nizky tlak posobit antimikrobialne?
Pro některé mikroby je podtlak skutečně nevhodné prostředí,. ale v praxi to žádný význam nemá. Mnoha mikrobům a plísním podtlak vůbec nevadí a některé (např. původce botulinu) přímo vyžadují... celý příspěvek > |  | Švestkový kvas - jeho uložení až do jara, 31.10.2016 Za 2 měsíce v pokoji by měl být kvas hotový. Lépe mu bude v chladnu. |  | Rozehřátí klobás, 31.10.2016 Věřím, že v 60 stupních střevo nepopraská, ostatně v udírně mám taky tolik. Ohřívání bych plánoval na etapy, ne naráz. I při vkládání jednotlivých hůlek do udírny dělám větší pauzy, aby se prostor uvnitř příliš neochladil. |  | Švestkový kvas - jeho uložení až do jara, 31.10.2016 Jestli kvas vydrží bez úhony závisí na mnoha faktorech. Zejména na lighovitosti kvasu. Taky na druhu ovoce - švestky patří k těm stabilnějším.
Kvas zo sliviek vyzerá byť už vykvaseny
Podle čeho tak usuzujete? Jestli to máte změřené... celý příspěvek > |  |
|  | Jablonové semenáče hryzci nežerou?, 31.10.2016 Jabloňové semenáče hryzci žerou, Už mi jich ohlodali několik. Pravda, ty M podnože jim chutnají ještě víc. Žerou i hrušně, myrobalánové podnože slivoní mi zatím nežrali. |  | Rozehřátí klobás, 31.10.2016 Mám dotaz na místní uzenáře.Je běžným pravidlem, že kusy masa, než je zavěsíme do udírny rozvlažujeme ve vodě cca 70-80 st. teplé. Vím, že někteří to nedělají, ale většina, myslím, ano. U klobás to ale nedělá nikdo. Ty se jen temperují do pokojové... celý příspěvek > |  | Jak nadrtit listí a slabé větvičky?, 31.10.2016 Mám nejdražšího Bosche, ale žádného šneka nemá (anebo ten typ se šnekem neznám). Má jen Turbin cut systém, což je normální fréza, ale ne válcová dýbrž kuželovitá a dutá. Princip štěpkování je prakticky stejný. |  | Braeburn, 31.10.2016 Takto vzhledné plody bych rozhodně neměl. Pro mě je větší výzva hledat odrůdy, které podobné plody přinesou i na volně rostoucích stromech v trávníku.
Braeburny jsem měl od kamaráda, který zahradničil sice v teplejí lokalitě než já,... celý příspěvek > |  | Pyrosyricitan draselny ve kvasu, 30.10.2016 Jasněže, do kvasu pyrosulfit nepatří. Na rozdíl od vína se kvas po vykvašení nelahvuje a neskladuje, nýbrž se jde vypálit. Tedy - někteří pěstitelé své hotové kvasy nechávají uležet, já tomu ale nefandím. |  |
 |
|
|
|