|
Určení jablka dle fota, 10.11.2016 Mně se zase nechce věřit, že ten celožlutý plod a ty červené jsou jedna odrůda. Ontario mě taky napadlo. |
 |
Co může být příčinou hnití cibule, 10.11.2016 ...sušená cibule se dá usmažit na sádle a použít do guláše?
To mohu s klidným srdcem potvrdit. Jen musíte být opatrná, protože sušená cibule bleskurychle zhnědne a rychle se začne pálit. Kdo by z toho měl strach, může sušenou cibuli předem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nektarinka a marhula na jednom stromku, 10.11.2016 Jedna věc je afinita. V ní asi velký problém nebude. Spíš by mi vadilo, že obě ovocné druhy mají hodně rozdílné nároky na pěstování, hlavně na řez a ochranu. A taky kažý jinak roste. Takže mít v korunce obojí by činilo obtíže. |
 |
Co říkáte na tento barbarsky poškozený ořešák ze školky, 10.11.2016 hlavně je neporušen kůlovitý
Kůlový kořen k ničemu nutný není. Ten vodu ani živiny nesaje. K tomu slouží vlasové kořínky. Jeho funkce je kotevní. Nahradíte ji snadno přivázáním stromku ke kůlu. Vlasové kořínky nahradit nelze. |
 |
Hrusen vs. jalovec, 9.11.2016 Nejsou, ale trpí méně. |
 |
Určení jablka dle fota, 9.11.2016 Ale také píší, že konzumní zralost je v lednu až květu - je to možné? Jablka se tedy mají sklízet až v zimě?
Konzumní zralost je doba, kdy se jablka konzumují.
Skllizňová zralost je doba, kdy se sklízejí.
Mezitím můžý být různě dlouhá doba,... celý příspěvek > |
 |
Co říkáte na tento barbarsky poškozený ořešák ze školky, 8.11.2016 Zajímavá metoda.
Čím hruběji se stromem zacházíme, tím lépe roste a rodí. Chce si zachránit život
Organizmus, který si zachraňuje život, investuje síly spíš do svého hojení, jen málokdy do reprodukce. Jiná věc je, když přestává růst a... celý příspěvek > |
 |
Lišajníky a machy na ovocných drevinách, 7.11.2016 Nejsem odborník, neberte mě za slovo, ale já houbu ani řasy na stromech nechci...-lišejníky odstraním mechanicky a pak chemicky
Mně by asi víc vadily rezidua pesticidů v ovoci. Ale chápu, ty nejsou tolik vidět. |
 |
Kde sehnat Admirál na silnější podnoži, 7.11.2016 Přestože Admirál lze nazvat jablkem z jiné planety, jednu nectnost má. Je to citlivost na hořkou pihovitost. Obávám se, že na podnoži M9 bude ten problém ještě výraznější. Myslím, že proto jeho šlechtitelé doporučují bujnější podnože a kmenné tvary.... celý příspěvek > |
 |
Odolná pološvestka Tophit, 7.11.2016 Švestková podnož Cold neexistuje nebo ji aspoň neznám. Informace, že do suché horší půdy se hodí jen myrobalán je sice v podstatě pravdivá, ale jde o jakési dogma, co se opisuje ze starší publikace do nové. Pokud chcete vysazovat švestky u... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Plnicka klobas, 4.11.2016 No, nevím. Jestli si to nepletete s plněním jitrnic. Ty dokázali řezníci naplnit rukama. U klobás si to neumím představit. Navíc klobásy se při zabíjačce obvykle nedělají. |
 |
Plnicka klobas, 3.11.2016 Snekove plnicky jako nastavce na mlynek na maso se neosvedcily
Co se Vám na nástavci na mlýnek neosvědčilo? Já ho používám 30 let bez problémů. Před tím jsem si půjčoval plničku, co vypadala jak zpřevodovaná injekční stříkačka. Ta byla... celý příspěvek > |
 |
Stromky v kontejneru, 3.11.2016 by bylo dobré kdyby "zahradníci"z větší vzdálenosti udělali nějakou exkurzi do zahradnictví na KALABOUSKU, protože nikdo z připomínajících tam nikdy nebyl a mluví pouze ze zášti...
To opravdu není zášť Nezlobte se, málokdo má chuť trávit... celý příspěvek > |
 |
Udena tlačenka, 3.11.2016 A co udělá v udírně ten rosol - polévka, kterým je maso v tlačence zalité? Podle mě uzení tlačenky nemá žádný smysl. Její trvanlivost to asi nezvýší. |
 |
Rozehřátí klobás, 3.11.2016 Miloši, nejsou ty klobásy slanější než lidská plasma?
To máš pravdu, asi jsou. Pak by teplý roztok měl mít 2,5 možná 3%. Jako fyziologické maso pus 2% nasolení.
Klobásky se nenařívají před uzením, jsou tenké stačily by se... celý příspěvek > |
 |