Příspěvky uživatele - 67.66

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Žluté trnky - "kulatější špendlík" bez příznaků šarky, 16.1.2017
Taky vzpomínám na krásné obsypané stromy špendlíků před 40 lety ve Zlíně (tehdy Gottwaldov) a na Žítkové, vzpomínám i na jemnou chuť vysoce ceněného destilátu.   Ale doba je jiná. Shánění roubů, a intuitivní šíření odrůd, jejichž citlivost k... celý příspěvek >
Okurky nakladačky, 16.1.2017
Přiznám se, že nevím, jak budou nakladačky prospívat ve foliáku. Dnešní nakladačky netrpí chorobami jako v minulosti, jsou velmi plodné a dozrají na běžném záhoně téměř všude.
Pálenka z dýně, 16.1.2017
Jestli si opravdu necháte poradit, tak vypalte jen ten kvas z normálních švestek. Těmi sušenými jistě nic nepokazíte, ale vemte si, kolik času, práce a energie stálo jejich usušení. Není jich škoda?  Dýní Goliáš se kvas pouze naředí (cukru má... celý příspěvek >
Boscova lahvice a Salisbury, 16.1.2017
Možno mladý strom dá aj trvanlivejšie ovocie o nejaký týždeň neskôr. U niektorých odrôd je rozdiel medzi plodmi z prestarnutého a mladého stromu veľký Já má tedy opačnou zkušenost.  Skladovatelnost jádrového ovoce (jablek i hrušek) pozoruji... celý příspěvek >
Vymrazování, 16.1.2017
Já jsem nic podobného nedělal. Nicméně si myslím,. že zmrznutím kvasu nedojde k oddělení pouze čisté vody ve formě ledu od zbytku kvasu. Když zmrzne pivo nebo mléko, tak i ten ý led, když se rozpustí, chutná trochu po té původní surovině. Tedy... celý příspěvek >
Jakou odrůdu brambor doporučujete, 16.1.2017
Jen jako perličkum uvedu, že jedinou odrůdu, co jsem pěstoval z výše napsaných byla Red Anna. Paradoxem je, že úroda byla oproti jiným mimořádně velká.
Shalimar, 13.1.2017
Jistěže, Admirál je jablko z jiné planety. skvělá chuť, odolnosrt chorobáím, malé nároky na teplo - o něm není třeba diskutovat. Nebýt hořké pihovitosti, bylo by to absolutní jablko.
Natírání kmenu vápnem, 13.1.2017
Na druhé straně před 30 lety jsem ve stádiu růžového poupěte vídal na jabloních typické "skleněné kuličky" v květenství a později sající mery. Nijak jsem proti nim nezasahoval, ale nyní prostě nejsou.
Zakoupené hrušky, 13.1.2017
Právě dojídám poslední Bohemiky, Bety a nějaké to číselné TEčko. Nevím, mám-li vzít zimní odrůdy hrušek na milost.  Nejde srovnávat chuť, aroma, hruškový říz s těmi podzimními. Jediné, co lze porovnat je zimní hruška x žádná hruška. I to stojí... celý příspěvek >
Shalimar, 13.1.2017
Nepatřím k přátelům porovnávání jednotlivých odrůd, jako třeba Petr nebo Jano.  Přesto by mě zajímalo, jestli někdo pěstuje současně odrůdy Shalimar, Meteor a Melrose a dokázal je vzájemně srovnat. Soudím, že mají dost podobného - délku... celý příspěvek >
Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 13.1.2017
Já jsem se taky nechal nalákat tou informací, že Red Chief je vhodnější do vyšších poloh než ostatní mutace R.D. a jeden stromek jsem loni vysadil. S pěstováním klasického Red D., Starkingu, Starkrimsonu, Red Spur D. mám dlouholeté zkušenosti, ale už... celý příspěvek >
Uzeni bucek, 12.1.2017
Nejsem odborník před maso, ale myslím, že je to o teplotě. Když bude maso naložené v tuhé zimě a lák bude mít kolem nuly, ke změknutí dojde pozdě nebo vůbec. V teplotách kolem 4-6 stupňů ty měknoucí propcesy proběhnou. Ovšem s rizikem, že mohou... celý příspěvek >
Zakoupené hrušky, 12.1.2017
Tak hlavně, Miloši, že ses nechal asi před dvěma lety vyfotit v Zahrádkáři... Tak název onoho seriálu v Zahrádkáři jsem si nevmyslel a oslovili mě sami redaktoři. To jsem je měl odmítnout slovy, že chuť přece není všechno? Já Ti neberu, že pro... celý příspěvek >
Natírání kmenu vápnem, 12.1.2017
Ano, skalice je rezavá, protože není čistá a část dvojmocného železa již zoxidovalo. Čím je sáček starší a déle otevřený, tím je rezavého víc. Je jistě možné, že kyseliny v půdě mohou malou část trojmocného železa redukovat zpět na dostupné... celý příspěvek >
Natírání kmenu vápnem, 12.1.2017
Výrobce uvádí, že nejlepší je aplikovat rozhozením a zapravením do půdy na podzim Nevšiml jsem si, že by to výrobce někde uváděl, ale neznám všechny "výrobce".  Zelená skalice se používá výhradně za vegetace - k rychlému doplnění chybějícího... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika