|
Příspěvky uživatele - 67.66
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Žluté trnky - "kulatější špendlík" bez příznaků šarky, 16.1.2017 Taky vzpomínám na krásné obsypané stromy špendlíků před 40 lety ve Zlíně (tehdy Gottwaldov) a na Žítkové, vzpomínám i na jemnou chuť vysoce ceněného destilátu.
Ale doba je jiná. Shánění roubů, a intuitivní šíření odrůd, jejichž citlivost k... celý příspěvek > |  | Okurky nakladačky, 16.1.2017 Přiznám se, že nevím, jak budou nakladačky prospívat ve foliáku. Dnešní nakladačky netrpí chorobami jako v minulosti, jsou velmi plodné a dozrají na běžném záhoně téměř všude. |  |
|  | Pálenka z dýně, 16.1.2017 Jestli si opravdu necháte poradit, tak vypalte jen ten kvas z normálních švestek. Těmi sušenými jistě nic nepokazíte, ale vemte si, kolik času, práce a energie stálo jejich usušení. Není jich škoda? Dýní Goliáš se kvas pouze naředí (cukru má... celý příspěvek > |  | Boscova lahvice a Salisbury, 16.1.2017 Možno mladý strom dá aj trvanlivejšie ovocie o nejaký týždeň neskôr. U niektorých odrôd je rozdiel medzi plodmi z prestarnutého a mladého stromu veľký
Já má tedy opačnou zkušenost. Skladovatelnost jádrového ovoce (jablek i hrušek) pozoruji... celý příspěvek > |  | Vymrazování, 16.1.2017 Já jsem nic podobného nedělal. Nicméně si myslím,. že zmrznutím kvasu nedojde k oddělení pouze čisté vody ve formě ledu od zbytku kvasu. Když zmrzne pivo nebo mléko, tak i ten ý led, když se rozpustí, chutná trochu po té původní surovině. Tedy... celý příspěvek > |  | Jakou odrůdu brambor doporučujete, 16.1.2017 Jen jako perličkum uvedu, že jedinou odrůdu, co jsem pěstoval z výše napsaných byla Red Anna. Paradoxem je, že úroda byla oproti jiným mimořádně velká. |  | Shalimar, 13.1.2017 Jistěže, Admirál je jablko z jiné planety. skvělá chuť, odolnosrt chorobáím, malé nároky na teplo - o něm není třeba diskutovat. Nebýt hořké pihovitosti, bylo by to absolutní jablko. |  | Natírání kmenu vápnem, 13.1.2017 Na druhé straně před 30 lety jsem ve stádiu růžového poupěte vídal na jabloních typické "skleněné kuličky" v květenství a později sající mery. Nijak jsem proti nim nezasahoval, ale nyní prostě nejsou. |  | Zakoupené hrušky, 13.1.2017 Právě dojídám poslední Bohemiky, Bety a nějaké to číselné TEčko. Nevím, mám-li vzít zimní odrůdy hrušek na milost. Nejde srovnávat chuť, aroma, hruškový říz s těmi podzimními. Jediné, co lze porovnat je zimní hruška x žádná hruška. I to stojí... celý příspěvek > |  | Shalimar, 13.1.2017 Nepatřím k přátelům porovnávání jednotlivých odrůd, jako třeba Petr nebo Jano. Přesto by mě zajímalo, jestli někdo pěstuje současně odrůdy Shalimar, Meteor a Melrose a dokázal je vzájemně srovnat. Soudím, že mají dost podobného - délku... celý příspěvek > |  |
|  | Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 13.1.2017 Já jsem se taky nechal nalákat tou informací, že Red Chief je vhodnější do vyšších poloh než ostatní mutace R.D. a jeden stromek jsem loni vysadil. S pěstováním klasického Red D., Starkingu, Starkrimsonu, Red Spur D. mám dlouholeté zkušenosti, ale už... celý příspěvek > |  | Uzeni bucek, 12.1.2017 Nejsem odborník před maso, ale myslím, že je to o teplotě. Když bude maso naložené v tuhé zimě a lák bude mít kolem nuly, ke změknutí dojde pozdě nebo vůbec. V teplotách kolem 4-6 stupňů ty měknoucí propcesy proběhnou. Ovšem s rizikem, že mohou... celý příspěvek > |  | Zakoupené hrušky, 12.1.2017 Tak hlavně, Miloši, že ses nechal asi před dvěma lety vyfotit v Zahrádkáři...
Tak název onoho seriálu v Zahrádkáři jsem si nevmyslel a oslovili mě sami redaktoři. To jsem je měl odmítnout slovy, že chuť přece není všechno? Já Ti neberu, že pro... celý příspěvek > |  | Natírání kmenu vápnem, 12.1.2017 Ano, skalice je rezavá, protože není čistá a část dvojmocného železa již zoxidovalo. Čím je sáček starší a déle otevřený, tím je rezavého víc. Je jistě možné, že kyseliny v půdě mohou malou část trojmocného železa redukovat zpět na dostupné... celý příspěvek > |  | Natírání kmenu vápnem, 12.1.2017 Výrobce uvádí, že nejlepší je aplikovat rozhozením a zapravením do půdy na podzim
Nevšiml jsem si, že by to výrobce někde uváděl, ale neznám všechny "výrobce". Zelená skalice se používá výhradně za vegetace - k rychlému doplnění chybějícího... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|