Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kumato, 19.10.2020
Jasně, jsou to Kumata. Jen asi jde o to, kolik z těch původních vlastností si F2 udrží. A to se nejspíš liší kus od kusu. A taky v tom hrají roli podmínky. Nechtěl jsem zpochybnit odrůdu. Milan HP
Phytophthora infestans, 19.10.2020
Oba Crushe jsem koupil, tedy přesněji až loni na podzim, u nás v zahradnictví za běžnou cenu semen: 39 Kč. Jsou nejen stejně chutná jako Tornáda, ale protože se jim nemusí otrhávat napadené listy, předčí je. Na e-shopech lze zakoupit i Mountain... celý příspěvek >
Jak likvidovat napadené rostliny či jejich části, 18.10.2020
Myslím, že to spíš nebyla tahle Vaše chyba. Musel byste mít velkou smůlu na oospóry (pohlavně vytvořené spóry), které jsou u nás stále velmi vzácné. Pokud kompost promrzl přes zimu, nebyl nejspíš zdrojem nákazy. Máte ho udělaný tak, že do něj může... celý příspěvek >
Odolné odrůdy rajčat, 17.10.2020
Vladimíre, jak se Ti daří s tím sháněním Galahada? Ty máš v Americe spoustu přátel, takže bys měl mít větší šanci než já s oficiální cestou. Při tom pátrání jsem také zjistil, že na e-shopech je Galahad vyprodán. Ale i kdyby nebyl, je to příšerně... celý příspěvek >
Phytophthora infestans, 17.10.2020
To mi zní skoro jako malomyslnost. Znám to. To přejde. A cesta bez chemie existuje a určitě lze uplatnit i na Vysočině, tedy v bramborovém kraji. Britské odolné odrůdy jsou opravdu velmi odolné, jak se letos ukázalo. Semínka jsou k dostání i u... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 17.10.2020
17.10.20 Předpovědi na příští týden hrozily mrazy. Tak jsem pro jistotu obral kolem 10 kg zelených či narůžovělých rajčat, uložil je do kartónových přepravek a poskládal v chalupě. Na rostlinách zůstalo ještě několik kilo, to pro případ, že mrazy... celý příspěvek >
Kumato, 16.10.2020
Mám zkušenost, že dojdou. Jde jim to mnohem pomaleji než jiným odrůdám, ale pokud jsou plody zdravé, dozrají. Samozřejmě záleží na tom, v jaké fázi vývoje byly utržené. Pokud už byly "hotové", dozrajou a i pak chutnají 6kově. Chce to trpělivost.... celý příspěvek >
Kumato, 14.10.2020
Pěstuju Kumata F2 již třetím rokem. V roce 2018, v tom horkém létě, uzrávala velmi pomalu a ta nezralá, která jsem sklidil před mrazem vydržela snad nejdéle ze všech a uzrála obstojně i přes zimu. Semínka byla odebrána z plodů zakoupených v Austrálii... celý příspěvek >
Phytophthora infestans, 10.10.2020
Je to smutné, ale musím souhlasit: i mírně rozjetou plíseň bramborovou není čím zastavit. Vloupá se do vnitřních systémů rostliny a nám nezbývá než kopat hrobeček. Alternativy: důsledný, včasný a opakovaný chemický postřik nebo odolné... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 9.10.2020
A ještě statistický dodatek: K 30.9. jsem sklidil 101 kg zralých zdravých rajčat. A sklízím dál, naposledy předevčírem, něco přes 2 kila. Ze dvou zbylých neodolných na stejném stanovišti jako odolné už zbývá jen Blue Berry. Drátem propíchnuté... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 9.10.2020 Obsahuje fotku
9.10.20 Stav odolných rajčat je stále dobrý, jak je vidět z přiložených dnešních fotek. Některé keře už žloutnou a fialoví, už jsem je 2 měsíce nehnojil, ale plody jsou stále naprosto zdravé. Do zámrazu určitě vydrží. Teď jen nepropást ten správný... celý příspěvek >
Phytophthora infestans, 8.10.2020
Teto Jano, jak se Vám osvědčilo dezinfikování napadených míst hypermanganem? Ta moje francovka se zdála fungovat, ale jen dokud byla postižení sporadická. S příchodem invazního vojska to šlo všechno do hrobečku. Doslova. Milan HP
Odolné odrůdy rajčat, 3.10.2020
Vladimíre, vyhledal jsem si to a hned vedle v nabídce měli odrůdu Defiant PhR, což podle mne znamená Phythophthora Resistant. Možná by i tahle odrůda stála za odzkoušení. Pokusím se objednat přes synáčka (má platební kartu). Doufejme, že USA stále... celý příspěvek >
Odolné odrůdy rajčat, 2.10.2020
Honzo, moc dík za uznání. Nesbo je ale černej jako bota - myslím laděním - u mne občas pablesk světla. Kelímky jsou pro: úsporu vody, úsporu času a adresné zalévání. Trochu i na ochranu před šířením plísně díky vlhkosti. A ano, zalévám (i hnojím... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 28.9.2020
Jsem rád, že můžu mluvit k věci. Tohle už jsem absolvoval. Postavil sloupy, natahoval plachtu, ale pouze když bylo třeba. Dva roky nadarmo, plíseň nepřišla. Letos jsem chtěl natáhnout plachtu, to ještě plíseň nebyla, a ejhle, nešlo to: rajčata už... celý příspěvek >
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika