Příspěvky uživatele - 184.133

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Proč ostružina nezraje?, 5.9.2014
Paní Lído, v sortimentu jsou odrůdy s odlišnou odolností k plísni šedé (šedé hnilobě). První beztrnné odrůdy odrůdy měly malou odolnost, pak se to do nich přišlechtilo. No a republikou putuje spousta různého materiálu. Pro někoho je Thorfree novinka,... celý příspěvek >
Nejchutnější rajčata, 1.9.2014
Připojil bych se k tomu Datlu a opravdu nejsladší rajčátko které jsem letos jedl bylo Sweet Aperatif. Příští rok ho zkusím i doma. Měl jsem dlouhou pauzu v pěstování rajčat, tak už nejsem schopen srovnávat, ale v dobách minulých bylo podle mě... celý příspěvek >
Rajče Stupické polní rané, 1.9.2014
     Stejný původ jako Stupické má odrůda Tamino z Německa. Je ze stejného křížení, část materiálu zůstala v Německu, část se po válce přivezla do Čech. Stejný list, vyšší odolnost proti tvorbě té zelené skvrny okolo stopky. Jestli má... celý příspěvek >
Ako a kedy sadit koren jahodnuka, 29.8.2014
Teď. Co nejdříve. Zem či substrát jako u jiných jahod. Tak jak říká Lída. Jestli to u nich "chodí" jako u normální sadby, do zimy zakoření. Nejspíše jsou to "normální" jahody balené na odiv. Nebyly původně zachlazené, nebo skoro zmzlé? Popínavé... celý příspěvek >
Záchrana rajčat, 27.8.2014
U plísně bramborové asi záleží na typu nebo na "chutnosti natě rajčat". Viděl jsem porost brambor skoro sežraných plísní a vedle rajčata jak vysoustružená, bez náznaku napadení - vše na zahradě, kde ničím neošetřují. mě taky plíseň zničila... celý příspěvek >
Sušení rajčat, 27.8.2014
Hezký den, mohl bych Vás pěstitele rajčat ve větším, jestli byste sem nemohli dát nějakou fotodokumentaci okolo sušení rajčat? Vhodné odrůdy, připravené řezy, síta, popř. sušičku. hotový produkt. Zatím sice vše sníme, ze sortimentu rajčat na... celý příspěvek >
Odolnost jahodníku proti mrazu, 25.8.2014
     Přezimování v závěsu bude problém. Jedna věc je, že jahodník má i v zimě listy, potřebuje občas nějakou vodu, aby neuschnul. Druhý problém je to skutečné promrzání. Nebylo by od věci na podzim ten "válec" s rostlinami z okapu na... celý příspěvek >
Obsah cukru v rajčátkách, 19.8.2014
Hezký den, nevím jestli už někdo zkoušel kolik cukru je v rajčatech. nedělali jsme moc velký vzorek odrůd, něco od dobrasemena, něco od Semo. Refraktometr Brix. Sweet Apera(i)tiv měl 8%, Datlo (oranžové ze Zahrádkáře) 7%. Ve srovnání např. Šejk cca... celý příspěvek >
Recept na zavaření červené řepy (aby nezkvasila), 7.8.2014
Docela mě ta diskuze překvapila. Zavařujeme do láku 0,75 l vody 0,25 l octa (8%), 100g cukru, 20 g soli. Do každé skleničky 3-5 (u skleničky 0,75 l 8) fenyklů, popř. kousek křenu. Vařím tak, aby šla stáhnout slupka, řepa bývá uvařená tak, že se dá... celý příspěvek >
Sklizeň 2014, 30.7.2014
Moudivláček má pravdu, jako kuriozita super. Na jídlo s tím bude práce - malé stroužky. Ještě, že pěstujete paličák, který má poměrně málo stroužků.  Zařadil bych to do výzkumů hodných potomků Járy Cimrmana s dovětkem "přátelé tudy ne" s... celý příspěvek >
Fazole Gusty, 30.7.2014
Uvnitř lusku by neměly být mezerky, měl by být dužnatý až vodový. jakmile je vidět náznak semínek na lusku, je už dost pozdě. Jestli jsou placaté, nemáte nejspíše Gusty. U jiných odrůd je riziko přezrání a ztráty křehkosti, zvýšení obsahu vláken a... celý příspěvek >
Ostružina se zbláznila, 30.7.2014
Pro host 9.62. Před nějakým časem tu jeden šikovný pěstitel radil zkrátit výhony na 120 cm, nechat je růst šikmo, obrost nechat tuším 30(50?) cm. Zkusil jsem to a je to lepší než vyvazovat na drátěnku do vodorovné polohy, V porostu je i místo na nové... celý příspěvek >
Ostružina se zbláznila, 28.7.2014
Ony existují ostružiny plodící na výhonech vyrostlých v roce sklizně (primocane), ing. Straková z Velkých Losin je uváděla v článku v Zahrádkáři - že je v Losinách mají a zkoušejí.
Mini, Bibi, Datlo od Semo, 28.7.2014
Je to po republice obrovský rozdíl. Zatímco vy se zamýšlíte nad kvalitou a chutí, dokonce na kameru rajčata znehodnocujete, tak já sklidil ze Zlatavy 2 ks z rostliny, ze Startu 3 ks, 2 z Tornáda. Bibi, Datlo, Bejbino jsou zelené i v kbelících u jižní... celý příspěvek >
Prosím poradíte dlouhokvetoucí trvalku s červenými květy 30-50 cm vysokou?, 4.7.2014
Já bych volil tu růži. Možná starou a překonanou(?) polyantku Lili Marlen. Možná mochna křovitá, ale ty červené odrůdy na slunci blednou. Spirea bumalda či japonica má v sortimentu červenokvěté, dlouho kvetoucí odrůdy, Možná nějaká vajgélie, jsou... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika