Příspěvky uživatele - 184.133

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Mangold, 25.11.2014
     Pro Dana22: vydrží zhruba -5 °C. Při opakování mrazíků se na něm začnou objevovat poškození nejspíše od bakterióz. Velmi dobře drží i v bedně ve sklepě, vyrýpnutý, přesazený - i ve tmě. Sluší mu i studený skleník a eventuální... celý příspěvek >
Kompost, 19.11.2014
Tak se ten kompost od jara uležel a začíná pracovat... host 91... dusíkaté vápno dejte až do hotového kompostu při posledním přehazování. Dávkování je na obalu. Když ho dáte hned ke hmotě, vybijete dost velké množství mikroflóry a mikrofauny, která... celý příspěvek >
Bio postrik na plisen okurek a rajcat, 12.11.2014
On v tomto případě působí draslík z roztoku laicky řečeno jako "trhač chytinových krunýřků" svilušek, popřípadě dalších druhů hmyzu.
Bio postrik na plisen okurek a rajcat, 12.11.2014
Nevím jak byla v roce 1913 rozšířená "špatná" chemie, ale Vaněk radí toto: svařit 5g síranu draselného, 7g mazlavého mýdla (draslené mýdlo) v 1 l vody, zchladit na 40°C a rostliny se sviluškou do té vody 2x až 3x opakovaně namočit, nechat okapat tak,... celý příspěvek >
Šmouhy na jablkách, 10.11.2014
Ten vápník na sazovitost opravdu nepomáhá, ani v roztoku, ani když je rozhozen pod strom.
Dithane DG Neotec, 10.11.2014
Tahle formulace bude nejspíše v Acrobat MZ i v Ridomil Gold MZ Pepite. (bude to nejspíše on, protože u normálního Dithane M 45 je v Agromanuálu Ol 21 dnů, tak snad by v těchto přípravcích najednou neměl jen tři dny). Ale smí se použít maximálně 4x za... celý příspěvek >
Šmouhy na jablkách, 10.11.2014
Sice to nebylo na mě, možná čekáte hluší rozbor toho jak funguje to vápnění kolem jabloní, ale: jsou-li stromy okupovány mšicemi, sviluškami, merami může to být čerň. Produkují medovici, na ní se pasou včely, vosy, další hmyz a též houby - černě.... celý příspěvek >
Jehličnany do zamokřené půdy?, 10.11.2014
Zkuste se obrátit na Sempru Mažice, tam k záměně za borovici pyrenejskou nejspíše nedojde. Tam je doma blatka. 
Jaká organická hnojiva používat?, 7.11.2014
     Tekutá organická hnojiva, doma nejspíše močůvka je možné podle tradice "aplikovat" na zimu na záhony, na pole tak jak se sbírají, tedy neředěné. Na přihnojení během vegetace se ředí, někdy se nechávají naředěné vykvasit a teprve... celý příspěvek >
Biozahrada?, 7.11.2014
Já bych se vrátil k té biozahradě. V době, kdy se hospodařilo výhradně bio, bylo na Světě podstatně méně obyvatel. Zmenšeme to na Evropu, protože v Africe, Asii, Jižní Americe jsou i dnes oblasti, kde se hospodaří jako v biozahradě. Organických... celý příspěvek >
Rajčata - kdy budete končit rajčatovou sezónu a jak?, 31.10.2014
To jsem si připadal blbě já, minulé roky, když jsem i s postřiky končil sezonu nejdéle v prvním zářijovém týdnu. Letos to vyšlo dobře. Na révě jsem podle listů zjistil, že má málo hořčíku a možná i draslíku, ošetřil jí. Do postřiku na rajčata jsem... celý příspěvek >
Pravokořenné stromy, 31.10.2014
To byste si tu knihu musel přečíst, abyste věděl o co mu jde. Tímto směrem to vůbec nejde. To o čem Vy hovoříte, by mohlo být něco jako mentorování u Mičurina.
Pravokořenné stromy, 31.10.2014
Tak takhle to je, takhle pan Svoboda získá strom, do kterého nebylo nikdy říznuto. On se řídí heslem "svobodu zahradám" a doporučuje do růstu stromů nezasahovat - netvaruje, neřeže, Myslím, že tomu říká permakultura. Mám na stole kopii toho patentu,... celý příspěvek >
Rajčata - kdy budete končit rajčatovou sezónu a jak?, 31.10.2014
Pro mě je suchá oblast i Brněnsko. Podle toho jak u Vás nastupovala v letech 2013 a pár let dříve plíseň na rajčatech. Letos jste měli vody více a bez ošetření to nedopadlo dobře. S biftekovými rajčaty a se San Marzano 3 jsem nějak nesrostl, láká mě... celý příspěvek >
Skvrny na jahodníku - co to je?, 29.10.2014
Teda Stando, teď jste to dostal. Když se podívám na výnosy jednotlivých odrůd na jednu rostlinu, tak jak je prezentují v Turnově, tak to dá víc než říká J.R. Samozřejmě podle úrovně péče. jen když budu mít 6 sazenic frigosadby na metru čtverečním a... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika