|
Krupobitie, 10.2.2015  Asi týden se mi nikam nechtělo, ale musel jsem krmit králíky. V pruhu cca 15 km nebylo co sekat. Pro S.P., Ch.: bylo to 29. července, koukám, že Vám klávesnice (pero) reaguje rychleji než myšlenky. Nebo to máte takhle normálně? Myslím, že by to... celý příspěvek > |
 |
Krupobitie, 10.2.2015  Tak se vraťme domů - na nepojištěnou zahradu. Ahoj Milane, takhle šly kroupy u mě.
|
 |
|
 |
Jabloň Lucy, 9.2.2015  Lucy štíhlé vřeteno, M-9, poblíž Městce Králové, 25. 9. 2014. Nenapadlo by mě, že se tu o tom jablku bude psát.
|
 |
Pravda o bramborách II, 9.2.2015 Dotaz ke Slávkovi: jakou souvislost má špatné vstřebávání vitaminu C se solaninem a rozpustností v tucích? Vit. C je rozpustný ve vodě i v tucích? Alespoň podle tradiční pomůcky (z)ADEK- která říká, jaké vitaminy jsou v tucích rozpustné, mezi ně... celý příspěvek > |
 |
Jurrský ovopark, 2.2.2015 Nemáte někdo informace o odrůdě Devonská hvězda? Častěji se vyskytuje v okolí Kolína nebo možná bych měl napsat, že odsud mám rouby.
|
 |
Šampaňská reneta, 30.1.2015  Též Syreček, dneska jí zkusím ochutnat zvídavěji, ne jen jako štrúdlák |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 27.1.2015  Koupil jsem si rajčata odrůdu Piccadilly. Z překladače vyběhlo: Druh švestkové rajče, které patří do kategorie malých rajčaty révy. Jsou zářivé červené barvy a mají středně malý průměr. Jejich charakteristickým rysem je mimořádně tenká kůže, což z... celý příspěvek > |
 |
Jurrský ovopark, 23.1.2015  Děkuji, přidávám obrázky k odrůdě Burgundy.
|
 |
Jméno rostliny - plácačky, 22.1.2015 Zkuste se podívat na měsíčnici (Lunaria). |
 |
Jurrský ovopark, 22.1.2015 Mám na zahradě Burgundy, ale nic jsem o něm nikde nenašel. Výtečné pozimní voňavé a chutné. Č. 1 pro mě byla vždycky Parmena zlatá, dám si jí na J-TE-H. Čtu o odrůdě Kalvil bílý zimní jako o nejlepší (cca 70-90 let zpátky), ale také jako o velmi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mrazuvzdorné, husté stálezelené listnaté keře na živý plot, 20.1.2015 Z nejmenovaných stálezelených bych připomněl rod Viburnum. Bobkovišeň, pokud není pravidelně ročně sestříhávána, vykvétá a plody jsou jedovaté. Ona vlastně celá rostlina patří mezi nejedlé. |
 |
Degustace brambor v Třebíči, 19.1.2015 Podívejte se sem.
|
 |
Na pohlazení duše - degustace jablíček v Třebíči, 19.1.2015 Na jedno místo se sjelo více lidí, každý přivezl něco a asi to z různých míst chutná trochu jinak. Ona možná ani z jednoho stromu nedá postupná sklizeň stejný výsledek. Ivan |
 |
Na pohlazení duše - degustace jablíček v Třebíči, 19.1.2015 Výsledné pořadí získáno součtem průměrného bodového hodnocení vůně, slupky, konzistence dužniny, šťavnatosti a dvojnásobného počtu bodů chuti.Hodnocení chuti dle kyselosti do celkové hodnoty... celý příspěvek > |
 |
Degustace brambor v Třebíči, 19.1.2015 Každá komodita má své příznivce a propagátory. V Třebíči se každý leden pořádá degustace brambor. Výsledky se objeví na zahradkari.cz, ale zkusím sem pověsit celkové letošní... celý příspěvek > |
 |