|
Příspěvky uživatele - 184.133
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Odrůdy brambor - doporučení, 19.3.2015 Já to nějak špatně uložil, ale už jsem sem dával odkaz na www.zahradkari kde jsou degustace z Třebíče. Pan Muška, který je dělá (dá se najít tamtéž u ÚS Třebíč) má v zahradě výběr těch pravděpodobně nejlepších "chuťovek" ze sortimentu. |  | Hořký tuřín, 19.3.2015 S dřepčíkama mám problém u přímo setých brukvovitých. Tuřín, kedlubny, květák, zelí sázím už v "urostlých" sazenicích, ty alespoň u mě poškozují dřepčíci zanedbatelně. Listy tuřínu jsou v té době jemnější než u jmenovaných. Poslední dva-tři roky mě... celý příspěvek > |  |
|  | Černy jeřab (Aronie), 17.3.2015 Ano. Černý jeřáb se lépe prodává. |  | Kanadská borůvka, 16.3.2015 Jestli je čistá, není to substrát pro vápnostřežné rostliny, pak hned. Na celou sezonu třeba Osmocotte nebo Plantacote (šestiměsíční) popřípadě nějaký tekutý speciál podle návodu. Aby rostlina měla nějaké živiny na nasbírání než začne rašit a v době... celý příspěvek > |  | Rozročík na jahodníku - sanace půdy záhonu?, 16.3.2015 Jestli sem chodí propagátor a zastánce frigosadby JR, pak bych ho (a všechny ostatní) chtěl upozornit na to, že by jí neměl před výsadbou máčet do Aliette. Na rankách po utržených listech může fosetyl-AL působit toxicky. Ale netvrdím, že to někdy... celý příspěvek > |  | Kyslejšie jablká, 16.3.2015 Pane Kaněro, z toho, co mám na zahradě a znám z okolí mi tohle přijde nejkyselejší (krom toho co bylo jmenováno). Taky jsem dostkrát jedl Angold mnohem chutnější než mám doma, Snad až přejdu z ČK na A-2, M-1 na vřetena na něčem slabším bude... celý příspěvek > |  | Rybíz a vlnovník, 12.3.2015 Pupeny jsou nafouklé, velké a buď neraší, nebo po velmi špatném vyrašení hnědnou a zasychají. Tak mě docela překvapuje ten důvod pro otrhávání listů. A Calypso není moc velký likvidátor roztočů. A než jsem to dopsal, už tam je odpověď od Standy. |  | Rozročík na jahodníku - sanace půdy záhonu?, 12.3.2015 Mospilan jako akaricid raději ne. Škoda si vypleskat jedno použití na květopasa, tedy jestli na něj je povolený (není, je tam z neonikotinoidů Calypso). Na roztočíka jsou snad jen dvě oficální možnosti Sanmite 20 WP a Vertimec 1,8 EC. No a biologická... celý příspěvek > |  | Hořký tuřín, 12.3.2015 Tuřín má rád vlhčí půdy, zálivku, prohodit nebo zalít záhon nějaký čas po výsadbě draselným hnojivem. Když ho vysejete koncem června a vysadíte třeba po zlikvidovaných jahodách (po čemkoliv jiném, raději však ne po jiné brukvovité), naroste do... celý příspěvek > |  | Rozročík na jahodníku - sanace půdy záhonu?, 12.3.2015 Nejde o to získat sadbu od sousedů, myslel jsem spíše kouknout jestli ho též nemají, abyste oblast vyčistili společně, jinak se bude vracet. Stando, ta vaše víra v poctivost Holanďana by Vás mohla přivést ke krutému prozření. Pár příkladů z... celý příspěvek > |  |
|  | Rozročík na jahodníku - sanace půdy záhonu?, 12.3.2015 Já bych zlikvidoval všechny hned a do příští sezony to vydržel bez jahod. Ošetření bych vyloučil. I když možná i na těch posátých mohou být nějaké plody, nečkal bych. Sázel bych až někdy v září. problém může být i v tom, že ta potvora může být v... celý příspěvek > |  | Rozročík na jahodníku - sanace půdy záhonu?, 11.3.2015 S roztočíkem je potíž. První úkol je odstranit napadené. Druhý dobře ošetřit ty, které zatím poškození nevykazují. Nový porost založit z ověřeného zdroje. Neplít a neošetřovat oba porosty v pořadí staré - nové, pokud děláte v gumových rukavicích, po... celý příspěvek > |  | Kanadská borůvka, 11.3.2015 Přesazení by neměl být problém, proberte jednotlivé větve, nechte maximálně 4 roky staré. Pokud jde o odrůdy, klidně už můžete mít 15let v zahradě to, co některé firmy vydávají za novinky a super odrůdy. Tedy - pokud jste kupovali před lety odrůdy se... celý příspěvek > |  | Fialové brambory, 11.3.2015 Z Brna je to daleko, ale na Zemědělci v Lysé určitě budou mít vedle Valfi i další odrůdy. A vhodné nejen ne kaši. Chuťově jsou už jinde, když je budete ochutnávat ve svářečských brýlích, nebudete si jisti, jsou-li žluté nebo barevné. Několik jich... celý příspěvek > |  | Kyslejšie jablká, 11.3.2015 Za sebe bych do té sbírky nesladkých odolných či rezistentních jablek zařadil i Rosanu, Karmínu, Jonalord, Zuzanu a Angold. Ze sloupovek by u mě vyhrála Kordona. A "šuterapfel" Strýmka. |  |
 |
|
|
|