|
Fólie versus mulč, 2.1.2018 Mehlicha jsem si nechal udělat před výsadbou sadu a vinice - výsledky a doporučení mě překvapily. Cena rozboru se rychle vrátila za ušetřená vícesložková hnojiva. |
 |
Fólie versus mulč, 2.1.2018 Zlepšování půdy pod trávníkem bych v tuto chvíli neřešil. S rozrůstajícími se korunami stromů je lépe přiměřeně zvětšit bezplevelnou mísu. V pozdějších dobách sadu (staří 7 a více let) koruny mísy stejně přesahují, a pak je lepší hnojit po obvodu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Fólie versus mulč, 1.1.2018 Pan Standa má problematiku teoreticky dobře zmáknutou. Teď trocha malopěstitelské praxe. Převážná většina zahrádkářů seká trávu sekačkami a traktůrky tvz. na špenát. Při sekání bez koše sice organicky hnojíme, ale o převážnou část posekaného... celý příspěvek > |
 |
Fólie versus mulč, 1.1.2018 Tohle všechno je v podstatě pravda. Klidně ale můžeme doplnit pravidlo číslo čtyři - při pravidelné seči (7 - 10x za sezónu) nedojde k odkvětu trav, tudíž se nemusíme zaobírat jejich semeny. Pravidlo číslo pět - při přisypávání tenké vrstvy posekané... celý příspěvek > |
 |
Meruňka Luizet, 1.1.2018 Poprosím pana Jirku, aby dal časem vědět, zda skutečně obdržel meruňku Luizet. Za pár let poreferujte. Děkuji. Dle stránek prodejce je odrůda vyprodaná. |
 |
Roubování ovocných stromů, 1.1.2018 Mladý stromek klidně oroubujte nůžkami, u toho patnáctiletého bych raději rouboval za kůru (budete mít s přeroubováním méně práce). Pro práci s těmi roubovacími nůžkami Extol je lépe mít silnější rouby centimetrového průměru a festově vázat. Při... celý příspěvek > |
 |
Fólie versus mulč, 1.1.2018 Určitě ano, ale do travního drnu se špatně seje. |
 |
Fólie versus mulč, 1.1.2018 Z pohledu udržení vláhy je optimální textilii ještě přikrýt travním mulčem. U broskvoní už mnoho let používám rozložené krabice překryté posekanou trávou. V pásové výsadbě se mi mezi stromky osvědčila tkaná textilie vyšší gramáže.
O podsadbě... celý příspěvek > |
 |