Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Papriky 2020, 25.4.2020
Hop nebo trop. 23.4. jsem vysadil 7 paprik na chalupě (570 mnm). Podestlal jsem je tlustou vrstvou posekané trávy smíchané s hnojem, aby měly teplíčko od nohou. Noci tráví pod bílými plastovými kbelíky (bílé pro případ, že bych zaspal), kterými je... celý příspěvek >
Rajčata Hranáček, Strabena, Nelinka, 25.4.2020
Nevšiml jste si náhodou data balení? Tedy jak dlouhý čas uplynul mezi utržením a zasazením vijanů? U klasických řízků z fazochů je čas důležitý faktor, pravda, nezkoušel jsem fazoch nechat jen tak na vzduchu třeba i jeden den (zasazuji je okamžitě po... celý příspěvek >
Rajčata Hranáček, Strabena, Nelinka, 25.4.2020
To ano, ale pokud jsem to pochopil správně, byl to vijan utržený, zabalený a převezený do obchodu a tam zakoupený (originální Strabeny F1 nejsou volně na trhu, pokud vím). Proces trvající minimálně dva či tři dny. To vás nepřekvapuje?
Rajčata Hranáček, Strabena, Nelinka, 24.4.2020
Vijan zakořenil? Máte na mysli výhon (fazoch) či květenství (vijan)? Pokud to byl původně vijan, je to objev na Nobelovu cenu. Bez ironie. Milan HP
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 21.4.2020
21.4.20 Tak od Mušketýrů přes Statečné jsem přešel na Klapzubovu jedenáctku. 17.4. venku na zahradě přibyly další 4, tentokrát už sazenice plísniodolných: 2x Crimson Crush, Cocktail Crush a Mountain Magic. To proto, že jsou na záhoně, který nebudu... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 15.4.2020
15.4.20 Čtyři mušketýři prošli ohněm dvou mrazivých nocí pod igelitem. Se ctí. Pravda, vybavil jsem je kýblovými helmami, ale to nijak nesnižuje jejich zásluhy. Tři vypadají úplně normálně, jen Nelince, jako typickému skleníkovému rajčeti, plošně... celý příspěvek >
Paprika jako dvouletka?, 13.4.2020
Cirka po dvou měsících už můžu uveřejnit dosavadní výsledky svého pokusu s loňskou paprikou, která přezimovala doma. Není to radostné čtení. Pochopitelně jsem se mýlil, když jsem psal, že mušky zmizely. Asi byly jen momentálně v larválním stadiu,... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 12.4.2020
12.4.20 Doma už to jede bez zábran. Ochutnal jsem i Magliu Rosu (za 6), byla lepší než první Startka, ale další snědené Startky i z vyšších vijanů se chuťově vylepšují (celkově již 4 vijany postupně zrají). Je to logické: dlouhé období... celý příspěvek >
Bílé skvrny na listech rajčat, 11.4.2020
Rád bych pomohl s identifikací, ale nedokázal jsem identifikovat ani tu svoji. Byl by zapotřebí nějaký profesionální test. Sháněl jsem, kdo by mi ho udělal, ale marně. Ale k Vaší útěše můžu říct, že ta moje vypadala úplně jinak, byla mnohem... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 7.4.2020 Obsahuje fotku
7.4.20 První ochutnávka vlastních rajčat: Start (30g) za 5,5, Nelinka (10g) za 6,5. Na chuti se pozná, že Nelinka je typicky skleníkové rajče. Přiložené snímky jsou ještě před utržením. I Maglia Rosa se už konečně začala stydět za svou váhavost a... celý příspěvek >
Vysev paprik, 6.4.2020
Ano, zapomněl jsem na rozptyl světla. Jde vlastně o bodové zdroje, ne o difúzní denní světlo. Takže beru zpět. Milan HP
Vysev paprik, 6.4.2020
Tak já se vyjádřím k těm plechům: bílá barva, byť lesklá, má nižší odraznost. Nevím sice přesně o kolik procent, ale tipuju tak 20. A Vy potřebujete každý luxík. Papriky se ohýbají právě proto, že neměly dost světla. Osobně bych ty ohnuté... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 4.4.2020 Obsahuje fotku
4.4.20 Připojuji snímky balkonovníku. Spodní část je polykarbonát 8 mm, vrchní část je dvojitá vrstva polypropylénové fólie a nad ní ještě dvojitá vrstva polyetylénové fólie pro krytí na noc. Polypropylén propouští mnohem víc světla, tak moc, že už... celý příspěvek >
Vysev paprik, 3.4.2020
Tedy představoval jsem si to Vaše pěstování trochu menší. Ale pokud jste naměřil 1500 - 3000 lx, mohlo by to stačit. Když okolo instalujete ty odražeče, vnější okraje se vylepší odhadem na 2000. A to by mělo být dost. V podstatě se ale dá říct, že... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 2.4.2020
2.4.20 Tak včera nastal den D. Přestěhoval jsem některá rajčata – 2 velká Tomato Berry a jednoho menšího Mickey Mouse – a papriky do balkonovníku (2x Lungy, 2x Citrina). V noci byl mráz, takže jsem jim přitápěl 300W fénem a udržel teplotu mezi 11 a... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika